Wybór BLF A6 na podręczne EDC

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
dorydr

Wybór BLF A6 na podręczne EDC

Post autor: dorydr »

Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Convoy S2+ i Sklihunt H02 . :mrgreen: Jedna jest dla mnie a druga dla mego syna. Ale jako że idą ciemne dni to i przydało by się zakupić nową latarkę i dla żony.Latarka miała by służyć jak te wcześniejsze do wszystkiego. Koło domu jak i na wycieczkę do lasu i połażenie po bunkrach , a także do jazdy rowerem. Najpierw chciałem wybrać Convoy C8 ale po sprawdzeniu wymiarów , wybór odpadł. Mógłbym zakupić nowego Convoy S2+ ale chciałbym kupić inną latarkę która by świeciła inaczej niż te dwie.
Przeglądając oferty na Banggood trafiłem na latarkę BLF A6
http://www.banggood.com/BLF-A6-CREE-XPL ... 91823.html
Która jest teraz w promocyjnej cenie , chyba ?
I pytanie : czy ta latarka nada się jako podręczne EDC . Czy nie będzie miała za dużej mocy. Czy będzie świeciła tak dobrze jak dwie pozostałe ?
Jeśli nie, jaką polecacie w zamian.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Powinna zapewnić satysfakcję - mocowo pewnie w najwyższym trybie dużo mocniejsza od dotychczasowych ale w pozostałych pewnie będzie świecić jak Convoy S2+.
WertyX

Post autor: WertyX »

Zdaje się że BLF będzie świecić ciaśniej z dosc wąskim spotem i większym zasięgiem niż convoy s2+.
Zwróć też uwagę na barwę światła. Neutralnej na razie nie mają.

--------
Przepraszam za brak ogonków w polskich literkach. Zazwyczaj piszę z telefonu i może coś umknąć.
Ostatnio zmieniony piątek 30 wrz 2016, 21:31 przez WertyX, łącznie zmieniany 3 razy.
modelarz

Post autor: modelarz »

Mam tego blfa i convoya s2, porównując je, convoy ma odrobinę bardziej skupione światło i sam spot jest wyraźniejszy. Więc prawdopodobnie świeci podobnie jak s2+, choć nie porównywałem.
Jeżeli chodzi o ilość światła to zawsze sobie można dostosować bo trybów może być aż siedem a w najjaśniejszym światła jest naprawdę dużo.
Sam jej używam na rowerze i sprawdza się bardzo dobrze.
WertyX

Post autor: WertyX »

Obrazek

Poszperałem
Jednak BLF A6 jest ciut szerszy od Convoy s2+ (albo tak samo szeroki tyle, że jaśniejszy)
Convoy s2 jest wyraźnie węższy
Co do spotu to ..... nie widać za bardzo ale wydaje mi się, że s2+ ma szerszy niż BLF.
Convoye niewątpliwie krótszy zasięg.
dorydr

Post autor: dorydr »

Dziękuje wszystkim za odpowiedz.
I jeszcze jedno małe pytanko, bo nie znam odpowiedzi.
Czy jak zamówię teraz BLF z diodą neutralną 3D to zamówienie wejdzie dopiero po 15 pażdziernika z tą ceną jaka jest teraz czy się zmieni po 10 pażdziernika bo do tego dnia jest promocja w wysokości 19,99 .
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Wszystko obowiązuje, jak w zamówieniu które teraz złożysz. Termin dostawy jest ruchomy...
ODPOWIEDZ