convoy s2+

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
nativ

convoy s2+

Post autor: nativ »

Witam
Posiadam latarkę convoy s2+ zakupioną na tym forum.
Czy jest ktoś z Krakowa lub okolic 20 km
Kto mógłby zajrzeć do niej. Przestała działać nagle podczas jazdy przez bardzo wyboistą drogę.
luzik

Post autor: luzik »

Zapewne kiepski kontakt na stykach z ogniwem (tak przynajmniej wynika z Twojego opisu). Nie wiem jakich ogniw używasz, ale czasami wystarcza nadlanie plusa cyną lutowniczą albo przylutowanie krążków mosiężnych do istniejących sprężynek co poprawia styk z ogniwem. Światełko było modowane czy ori?
nativ

Mam 4 ogniwa i na każdym nie świeci. 18650 panasonic
Latarka modowana. Aha a to taką naprawę jestem w stanie sam zrobić. Gorzej jeżeli trzeba by ją rozbierać.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Jak dla mnie to z opisu wynika, że przez wyboje coś się uszkodziło na stałe a nie przerywało.
Skoro latarka kupiona na forum, to może warto skontaktować się ze sprzedającym, no chyba, że jest po gwarancji. We własnym zakresie można zobaczyć czy sprężynki się nie spłaszczyły i je ew rozciągnąć.
Na bieguny nie dawaj cyny, bo cyna śniedzieje i może być gorszy styk niż obecnie. W convoyach nie trzeba a nawet nie powinno się nic takiego robić.
nativ

Już po Gwarancji bo latarka ma 2 lata.
A dziś zauważyłem, że sterownik i dioda dość luźno latają. Słychać grzechotkę w trakcie ruszania latarka.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

To pewnie wystarczy rozebrać, skręcić i po sprawie, Ewentualnie dolutować jakiś przewód jeśli został ułamany.
ILPT
ODPOWIEDZ