BAILONG BL 1899

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Grevioos

BAILONG BL 1899

Post autor: Grevioos »

Witam,

Problem z latarką pojawił się nie
dawno, najpierw świeciła przez chwilę, mrugała, czasem w ogóle. Nie znam się na tym totalnie ale po oględzinach okazało się, że oderwał się kabelek "+" łączący diodę z resztą korpusu. Dlatego świeciła tylko wtedy kiedy akurat złapał odpowiednie położenie. Znajomy w sklepie z elektroniką mi go przylutował i przy okazji przedłużył ale teraz przy próbie włączenia latarki dioda tylko słabo mruga przez ułamek sekundy. Myślałem że to z powodu akumulatora, wróciłem do domu, spróbowałem z bateriami i jest dalej to samo.Na zdjęciu jest stan obecny.

Pozdrawiam
Załączniki
latarka1.jpg
latarka1.jpg (121.72 KiB) Przejrzano 1648 razy
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Zacznijmy od tego, że Bailong to najgorsza marka, jaką można kupić (gorsze są tylko latarki bez nadruku producenta). To, że mruga może być winą braku odprowadzania ciepła z diody, uszkodzeniem diody, brakiem styku w korpupie/włączniku/pomiędzy obudową i sterownikiem ... generalnie inwestowanie w te latarki to wyrzucanie kasy w błoto - lepiej zawczasu przyznać się do nieudanego zakupu i wyrzucić to badziewie do kosza.
marcin637

Post autor: marcin637 »

Nikt po zdjęciu nie powie Ci jaka jest przyczyna. Polecam użyć miernika i problem sam znajdziesz.
ODPOWIEDZ