światło długie, włącznik na kablu pod kciukiem
światło długie, włącznik na kablu pod kciukiem
Dzień dobry. Mam lampę Ixon iq premium i szukam dla niej towarzystwa, lampy która będzie pełnić funkcję świateł długich. Do tej pory było to Mactronic Noise 02. Parametry miała wystarczające ale chciałbym mieć włącznik na kablu, pod kciukiem, montowany na lub obok chwytu. Potrzebny mi tylko tryb 100%. Ewentualnie tak jak w Mactronic, że po włączeniu chodzi na 100%, po przytrzymaniu włącznika 1 sec wyłącza się. Bez przechodzenia przez tryby pośrednie. Włącznika w samej lampie nie potrzebuję. Lampa jednoczęściowa, bez akumulatorów na kablu. Mactronic już nie mam, sprzedałem. Na pewno jakiś Convoy by był ok ale nikt nie oferuje takiej z włącznikiem na kablu. Czy ktoś może polecić jakieś rozwiązanie ? Dziękuję.
- smokuxx1987
Włącznik najlepiej zrobić samemu, te gotowe dostępne są kiepskiej jakości i mają duże spadki napięcia.
Przewodziki cieniutkie jak włos i do tego dość długie, żadnych krążków polepszających styk.
Robiłem niedawno taki włącznik, przewody silikonowe AWG 18.
Włącznik otmen.
Na światła długie to albo Convoy M1 albo C8 z refem OP.
Przewodziki cieniutkie jak włos i do tego dość długie, żadnych krążków polepszających styk.
Robiłem niedawno taki włącznik, przewody silikonowe AWG 18.
Włącznik otmen.
Na światła długie to albo Convoy M1 albo C8 z refem OP.
Pomyśl kolego o wykorzystaniu takiego włącznika link . wystarczy w miejscu gumki standardowego włącznika latarki wyprowadzić kabelki i gotowe. Oczywiście wcześniej trzeba wylutować standardowy włącznik i przylutować te kabelki.
Co do latarki to jak wyżej, convoy c8 jako długie sprawuje się idealnie. U mnie z reflektorem SMO + jako podstawowe światełko solarforce l2p.
Co do latarki to jak wyżej, convoy c8 jako długie sprawuje się idealnie. U mnie z reflektorem SMO + jako podstawowe światełko solarforce l2p.