Convoye S2 spada jasność strumienia

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
cervandes

Convoye S2 spada jasność strumienia

Post autor: cervandes »

Hej,

mam dwa S2 produkcji jednego z czołowych modderów. Są super, efekt wow trwa u mnie nadal a minęły już ponad dwa lata użytkowania.

Mam jednak z nimi mały problem ostatnio i nie wiem do końca z czego wynika - słabną nieco, zauważalnie dla oka. Pędzę na rowerze, jest chłodno, więc to absolutnie nie z przegrzania - po prostu w chwili robi się nieco ciemniej (nie chodzi tu o zmianę trybu). Wystarczy, że puknę mocniej w obudowę i PYK, poziom światła wraca na prawidłowy. I tak co kilka minut. Zdarza mi się to już któryś raz i szukam przyczyny. Za każdym razem jak się to pojawiało to czyściłem latarkom dupkę, tzn wykręcałem pierścień, wyjmowałem włącznik, czyściłem gwinty, pierścień delikatnie przecierałem papierem ściernym... Mam wrażenie, że połączenie pierścienia z dupką sprawia kłopot - coś śniedzieje? Może jednak to problem styku samej dupki z sekcją środkową latarki?

Lubię jak wszystko mi działa perfekcyjnie. Żadnych usterek, wad. A tutaj czasem się przytrafia mała skucha, która znika na dwa czy trzy miesiące po szorowaniu, ale wraca cyklicznie.

Czy macie ktoś podobną przypadłość?
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A REF
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A kolimator 15*90
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

cervandes, problem jaki opisałeś, wskazuje na pogarszające się połączenie elektryczne w lampce. Kolejną rzeczą, jaką bym zrobił, to dokręcenie mosiężnej piguły w głowicy (mocną pęsetą lub szczypcami segera) zgodnie z kierunkiem ruchu zegara. Musisz oczywiście wpierw odkręcić głowicę od korpusu. Najbezpieczniej dokręcać zapierając się o luty przy termal padach AMCków (nie wiem od kogo to kupowałeś i jak to było zalutowane). Zapieranie się o korpusy AMCków lub inne elementy elektroniczne grozi ich ukruszeniem).
Sometimes darkness can show you the light
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Bocian, pomógł. Ostatnio zauważyłem u siebie podobne objawy i rzeczywiście piguła luźna. :mrgreen:
cervandes

Post autor: cervandes »

Gwint dupki i anoda pokrywają się jakimś czarnym nalotem brudzącym ściereczkę. Musiałem wyszorować gwinty, koniec body, gwint w dupce i pierścień w dupce. Świeci jak złoto. Chyba pasta termoprzewodząca jaką był posmarowany tylny gwint wypełzła dalej niż powinna.
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A REF
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A kolimator 15*90
ODPOWIEDZ