Żarniki Xenonowe z Chin. Warto? Potrzebne D1S.
-
Żarniki Xenonowe z Chin. Warto? Potrzebne D1S.
Witam. Potrzebne mi żarniki lub inaczej palniki Xenonowe do BMW 3. W PL cena za 2 sztuki to około 250zł. Wiadome jest że w Chinach też są ale pytanie czy warto. Kiedyś czytałem artykuł że Chińczyki piszą że oryginał a tak na serio to podróba. Można było to sprawdzić po tym że miały te same numery seryjne. No dobra. Podróba. I co z tego? A no to że podobno niektóre przetwornice wysiadały od razu po podłączeniu tego żarnika/palnika.
Pytanie do Was.
Macie jakieś sprawdzone sklepy które oferują takie cuda tylko że naprawdę oryginalne? Bo jak mam spalić przetwornicę wartą pewnie z 800zł to już lepiej kupić żarówki w PL
Pytanie do Was.
Macie jakieś sprawdzone sklepy które oferują takie cuda tylko że naprawdę oryginalne? Bo jak mam spalić przetwornicę wartą pewnie z 800zł to już lepiej kupić żarówki w PL
Stałem przed podobnym dylematem i kupiłem od stacjonarnej firmy w Polsce z fakturą itp za około 100 sztuka oryginały . Poprzednie wytrzymały ponad 150 kkm i prawie 10 lat więc stwierdziłem że jednak nie warto ryzykować niewiele ponad połowę baku paliwa.
Ostatnio zmieniony czwartek 04 sie 2016, 16:13 przez ww296, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kubaswiatelka, nie podpowiem w temacie sklepów lecz mogę z własnego doświadczenia podpowiedzieć że nie kupuj badziewia, nie spełniają parametrów, potrafią spalić wiązkę, a trwałość woła o pomstę do nieba.... kup oryginały i zapomnisz o temacie na bardzo długo.
Pozdrawiam
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
Podepnę się pod wątek. Chciałem skonwertować swoje przeciwmgielne HB3 9005 na ledy, ale nic sensownego tam nie wchodzi - za mało miejsca.
Często używam w trasie przeciwmgielnych dla doświetlania i zastanawiam się nad chińskim kitem hid. Czy jeżeli doszczelnię wszystko taśmą wulkanizującą, ma to szanse pożyć? Zastanawia mnie też ciepły start - jak wiele czasu upłynie zanim znów będę mógł włączyć hida po zgaszeniu go np. przy mijaniu innego pojazdu?
Od razu zaznaczam, że nie zamierzam tym świecić nigdzie poza pustymi trasami.
Często używam w trasie przeciwmgielnych dla doświetlania i zastanawiam się nad chińskim kitem hid. Czy jeżeli doszczelnię wszystko taśmą wulkanizującą, ma to szanse pożyć? Zastanawia mnie też ciepły start - jak wiele czasu upłynie zanim znów będę mógł włączyć hida po zgaszeniu go np. przy mijaniu innego pojazdu?
Od razu zaznaczam, że nie zamierzam tym świecić nigdzie poza pustymi trasami.