Poszukuję kolegi biegłego w obróbce w Photoshopie. Mam fotkę z fajną rybą, ale na zdjęciu jest cień trójnoga do ważenia rybki no i sam trójnóg, który trochę szpeci fotkę. Jeżeli na forum jest ktoś kto potrafiłby usunąć z foty/fotek te parę elementów bardzo proszę o kontakt na PW. Będę zobowiązany za pomoc! Jeśli trzeba - zapłacę...
Ostatnio zmieniony sobota 18 cze 2016, 22:43 przez luzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Zależy od wersji PSa ale chyba od CS2 jest łatka, która w automacie ładnie usuwa wszelkie niepotrzebne fragmenty. Oczywiście w 100% powiększeniu można zauważyć korekty ale obrabiając zdjęcie np 20mpix, po przeskalowaniu do 3mpix jest to praktycznie niezauważalne.
Dziękuję, ale kolega robiący mi foty wybrał fatalne momenty do zrobienia fotek, przez co nie oddają one realnej wielkości ryby... no i to samo się tyczy stojaka jako wątpliwego uzupełnienia całości. Nie ma to jak zasada - umiesz liczyć - licz na siebie Mam dużo lepsze fotki które rozbiłem sam z użyciem samowyzwalacza, choć jest to trudne gdy się ma tylko 10 sekund na wszystko! Pretensje wtedy można mieć tylko do siebie.
Ja polecam statyw + pilot i wyzwalanie na 2s. Jeżeli zdjęcia robi ktoś kto nie bardzo umie, to nigdy nie będziemy zadowoleni, wiem bo przerabiałem takie sytuacje. Statyw + pilot to więcej kombinacji ale za to lepsze efekty
Pilot powiadasz... No to spróbuj go użyć w sytuacji kiedy obydwie ręce masz zajęte trzymaniem śliskiej ruszającej się i ważącej kilkanaście kilogramów ryby ustawiając ją przy tym we właściwy sposób. Teraz radzę sobie jeśli jestem sam nad wodą używając smartfona na statywie i uruchamiając wykonanie fotki komendą głosową bo trzeciej ręki nie mam. Koledze już podziękowałem za współpracę...