Ustawienie aparatu Lumix
Ustawienie aparatu Lumix
Model: Panasonic Lumix LS85
Z tego co czytam, to zalecane jest ISO 200 i 3 sekundy naświetlania - nie znalazłem takich opcji w tym aparacie.
W miarę "realne" zdjęcia robi przy ISO 1600 trybie zwykłym
Jest niby tryb "Krajobraz noc" ale tam czas naświetlania jest zależny prawdopodobnie od stabilizacji aparatu i wynosi od od 0 do 7 sekund.
Jest też tryb gwiaźdź. niebo, ale minimum 15 sekund i zdjęcie ostatecznie wygląda tak:
Mam wrażenie, że na zdjęciach zwykłych aparat mimo ustawionego ISO na stałe np 200 robi zdjęcia o różnej jasności...
Da się ten aparat jakoś sensownie ustawić, czy po prostu szukać czegoś nowego ?
Z tego co czytam, to zalecane jest ISO 200 i 3 sekundy naświetlania - nie znalazłem takich opcji w tym aparacie.
W miarę "realne" zdjęcia robi przy ISO 1600 trybie zwykłym
Jest niby tryb "Krajobraz noc" ale tam czas naświetlania jest zależny prawdopodobnie od stabilizacji aparatu i wynosi od od 0 do 7 sekund.
Jest też tryb gwiaźdź. niebo, ale minimum 15 sekund i zdjęcie ostatecznie wygląda tak:
Mam wrażenie, że na zdjęciach zwykłych aparat mimo ustawionego ISO na stałe np 200 robi zdjęcia o różnej jasności...
Da się ten aparat jakoś sensownie ustawić, czy po prostu szukać czegoś nowego ?
Nie wiem jak to wygląda w menu ale z tego co w recenzji wyczytałem powinieneś mieć w tym trybie możliwość wybrania ręcznie ISO, przesłony, czasu itp.
Jeśli tego nie ma to po prostu jest to zbyt niska klasa sprzętu gdzie postawione jest na prostotę i automatykę.
Jeśli tego nie ma to po prostu jest to zbyt niska klasa sprzętu gdzie postawione jest na prostotę i automatykę.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Rysiu. pisze: powinieneś mieć w tym trybie możliwość wybrania ręcznie ISO
Ven0n pisze: na zdjęciach zwykłych aparat mimo ustawionego ISO na stałe np 200 robi zdjęcia o różnej jasności
Nie znalazłem takiej opcji, sama się zamyka bądź otwiera, słychać takie charakterystyczne tyknięcieRysiu. pisze:wybrania ręcznie ... przesłony
Jeśli naświetlania, to tylko w trybie gwiaźdź niebo znalazłemRysiu. pisze:czasu
Ostatnio zmieniony sobota 11 cze 2016, 02:11 przez Ven0n, łącznie zmieniany 1 raz.
A ustawienia pod zdjęcia to ISO 200 F3,5 2S światło dzienne.
W takim razie jak brak jest pełnej opcji manualnej to pozostaje kupić coś nowego chociaż patrząc na aparaty w smartphonach to też nie jest zła opcja bo tam też są pełne tryby manualne.
W takim razie jak brak jest pełnej opcji manualnej to pozostaje kupić coś nowego chociaż patrząc na aparaty w smartphonach to też nie jest zła opcja bo tam też są pełne tryby manualne.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC