EverBuying / NeverBuying

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

EverBuying / NeverBuying

Post autor: ElSor »

Panie i Panowie chciałem was ostrzec, bo prawdopodobnie sklep everBuying to GearBest.
Poprzez ich support dostałem info, że dziękują za recki umieszczone pod opisem zakupionych przedmiotów i mogą mi dać dodatkowe punkty EB za pozytywne wpisy na stronach zewnętrznych z opiniami sklepów. Zgodziłem się z ciekawości. Zapytali czy dostałem wszystko i jestem zadowolony. Potwierdziłem więc dali link, ja napisałem reckę a oni dali 500p i 2 kolejne linki. Napisałem i tam recki więc obiecali 1000p i dali kolejne linki.... Niestety wychodzi na to, że sklep ma tylko 1 cel - wyzyskiwać kasę za wszelką cenę i pewnie 1wsze zamówienia rejestrowane doją żeby podłapać klienta i na kolejnym zamówieniu (większym pewnie) już oskubać jak tylko można. Ja zrobiłem kolejne zamówienie na ~15$ bez trackingu i zobaczę co dalej ale spodziewam się sporu na PayPalu.

Polecam recki, w których można się wiele dowiedzieć o nich i ich powiązaniu z GB:

http://www.sitejabber.com/reviews/www.everbuying.com
https://www.mywot.com/en/scorecard/Everbuying.net
http://everbuying.pissedconsumer.com/
http://forum.dontpayfull.com/threads/ev ... t-site.33/

Obiecali też po 500p za każdą reckę na jakiś lokalnych forach internetowych więc jeśli ujrzę jakąkolwiek reckę z lokowaniem na GB czy EB na naszym forum to daję bana z miejsca. Wiem, że nie jestem jedyną osobą, której zaoferowali takie warunki ale przynajmniej wiem teraz dokładnie jak to działa i nie będę tolerował takiego postępowania.
fxxx

Post autor: fxxx »

Muszę się w takim wypadku upomnieć o punkty, bo chwaliłem ten sklep nie raz.

A poważnie to paypal zapewnia ochronę, ja wiele razy zamawiałem nierejestrowane paczki od nich i dwa razy nie dotarły-dostałem zwrot bez gadania po 40 dniach. Skoro nie namawiali do pisania ściemy to imho dobrze, że coś dają za recenzje-nie widzę tu nic złego-zwyczajne działania marketingowe, trochę bardziej agresywne i tyle
michal1

Post autor: michal1 »

Nie rozumiem :-|
Za pisanie recenzji (tylko pozytywnych?!?!) dają ich punkty, tak? Zgodziłeś się i co?
Dlaczego przesyłki mają nie przyjść? Myślisz że będzie tak jak z Gearbest wcześniej? :neutral: Ostatnio zamawiałem tam lii-100...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

michal1, najpierw mnie pytali czy dostałem przesyłki i czy jest wszystko OK więc po mojej pozytywnej odpowiedzi dali linka do recek mając pewność, że dam dobrą opinię. Po jej napisaniu i potwierdzeniu dali kolejne linki, żeby już tym razem moimi dobrymi opiniami skontrować złe.
Poczytaj w tych linkach ode mnie negatywne opinie i się dowiesz jak działają.
Ja zamawiałem u nich 1wszy raz dopiero ostatnio więc wysłali te kilka pierdółek, żeby złapać na przynętę, tym bardziej, że dopłacałem do śledzenia, które działało tylko połowicznie, bo po dotarciu do europy tracking nie obowiązywał. Same przedmioty są ok ale pewnie, gdy zamówię np telefon obniżony o wartość punktów za recki, dostanę jakiegoś nieoryginalnego albo z tzw fake trackingiem, jak to można w innych reckach przeczytać.
fxxx, no nie namawiali do pisania ściemy, bo się upewnili, że będzie pozytywna opinia. W pisaniu pozytywnych rzeczy może i nic nie ma ale nie takim jednym jak ja będą próbowali się posłużyć, żeby zrobić zamieszanie wokół siebie i ściągnąć jak największą liczbę klientów, którzy w pewnym momencie przestaną dostawać przesyłki i się zacznie ... znów polecam przeczytać zawartość tych linków z 1wszego postu.
fxxx

Post autor: fxxx »

Nie bronię ich w żadnym wypadku, ale jest coś takiego jak paypal którym płacimy i chargeback. Paypal daje złudną gwarancję, jednak chargeback w visie/mastercard to raczej nie przelewki dla takiego paypala stąd płacze gimnazjalistów, że coś poszło nie tak biorę mało poważnie, do tego nie wiem czy masz kontakt z klientami. Ja mam i stwierdzam, że 90 % klientów nie doczyta czegoś lub liczy, że nie dość, że będzie tanio to jeszcze na koniec ktoś im loda zrobi lub to zwyczajnie debile.

Co do obaw o tracking to NL postem działa zawsze, inne faktycznie czasem nie (ale mi się to zdarza wszędzie).
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Kupował może ktoś coś ostatnio od nich? Ja kupiłem latareczkę jetbeam, ponieważ miałem do końca stycznia punkty do wykorzystania, dzisiaj dostałem informację, że wysłali towar.
Chciałem wziąć jeszcze nożyk, bo na gearbeście wymuszają dopłatę 2,5$ za tracking. Zastanawiam się czy warto ryzykować. Trochę dziwne, że ten sam sklep oferuje różne wysyłki. Może to inne magazyny?
Awatar użytkownika
JacaGlaca

Post autor: JacaGlaca »

Kupuję w EB ostatnio sporo drobiazgów do 10 zielonych i wszystko przychodzi. Przesyłki nierejestrowane. Ostatni drobiazg szedł długo, bo od 22 listopada.
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
ODPOWIEDZ