Witam, na wstępie chciałem się przywitać jestem tutaj nowy, więc Witam wszystkich
Mam problem dostałem do naprawy sporą ilość latarek led w układzie 21+5 siedzą w nich ogniwa 14650 1,2 ah 4,44 PCM. Zdiagnozowałem? wywnioskowałem że uszkodzony jest moduł PCM więc go usunąłem. Teraz mam następujący problem jak rozpoznać czy latarka posiada swój oddzielny moduł zabezpieczenia przed przeładowaniem ?
Lampa Warsztatowa sealey
Lampa Warsztatowa sealey
Ostatnio zmieniony poniedziałek 04 kwie 2016, 20:43 przez Arasik, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Tego typu latarki mają najczęściej dedykowane układy, do których dane katalogowe, o ile są publikowane, to są pisane krzaczkami...
Najprościej... organoleptycznie, podłączasz ładowanie i cały czas kontrolujesz napięcie na ogniwie. Jak przekroczy dopuszczalne, to kicha.
Pozdrawiam
Tego typu latarki mają najczęściej dedykowane układy, do których dane katalogowe, o ile są publikowane, to są pisane krzaczkami...
Najprościej... organoleptycznie, podłączasz ładowanie i cały czas kontrolujesz napięcie na ogniwie. Jak przekroczy dopuszczalne, to kicha.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.