Czołówka nad wodę

Oświetlenie montowane na głowie
karpmaniac

Czołówka nad wodę

Post autor: karpmaniac »

Witam wszystkich :mrgreen:
Mam mentlik w głowie, jeżeli chodzi o wybór czołówki. Czytałem już kilkanaście tematów i z każdym następnym tematem mam coraz więcej wątpliwości, która czołówka będzie ta "idealna".
Przejdźmy jednak do szczegółów. Potrzebuję czołówki, która by świeciła jak najdalej (np.na jaką odległość świeci Led lenser Seo 5 już by wystarczała,aczkolwiek jak się da lepiej to było by super). Drugi tryb to maksymalne oszczędzanie energii. Kolejną ważną rzeczą jest pojemnik z przodu, ponieważ w nocy chce z nią spać(z reguły założona będzie na szyi). Jeżeli czołówkę można by ładować za pomocą gniazdka 12V w samochodzie to by było już wogóle super.
Następnym dylematem jest jaki rodzaj zasilania wybrać, ponieważ często czołówki mają dwie opcje zasilania tj. baterie lub ogniwa 18650. Które wybrać i dlaczego?

Cena jaką chce przeznaczyć na całość to +/- 300 złotych.
michal1

Post autor: michal1 »

Skillhunt H02, Nitecore HC30 albo Xtar H3
Ogniwa 18650 są dużo lepsze, ponieważ są ponad trzy razy pojemniejsze, latarki, które ich używają są z reguły mocniejsze oraz są tańsze w eksploatacji.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Do tego gniazdo USB do zapalniczki samochodowej i ładowarka np. Liitokala 100. W 200 zł powinieneś się z całością zmieścić.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Ze znanych mi czołówek duży zasięg ma H30, ale potrzebuje ogniw zabezpieczonych. Skilhunt H02R ma znacznie większy zasięg niż H02, bo ma reflektor. Innych nie znam, to nic nie mówię.
Ostatnio zmieniony piątek 08 kwie 2016, 18:57 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
extreme_ilumin

Post autor: extreme_ilumin »

H02 raz spróbujesz i pokochasz :hyhy:
Solarforce L2P extended v2.0
Skilhunt H02
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

Jak czołówka nad wodę. Może do wędkowania? To obowiązkowo jest posiadanie trybu czerwonego. Do czerwonego nie lecą insekty. Nie wyobrażam sobie siedzenia nad wodą. Bez czerwonego światełka.
ODPOWIEDZ