Nowa Liitokala lii-100 nie działa
Nowa Liitokala lii-100 nie działa
Proszę was o pomoc/radę. Jeszcze nie napisałem do supportu fasttech bo może ja coś robię źle... Mianowicie, zamówiłem ww. ładowarkę i w żaden sposób nie chce ładować. Ogniwa jakie mam to CGR18650CE i bez znaczenia czy ogniwo ma 3,3 V czy 4 V ładowarka nawet nie zaświeci żadną diodą. Tak samo wygląda opcja "powerbanka", również nie działa, nic nie świeci. Podłączałem pod różne ładowarki, 1A, 0,7A, 0,5A. Użyłem także akumulatorka Ni-Mh, nic to nie dało.
PS Oczywiście podłączenie jest prawidłowe + do +, - do -
Druga sprawa nie mniej ważna Nie wiem co jest grane, ale nie działa mi forum światelka.pl. Czasem "łaskawie" z rana mogę wejść i poczytać, ale popołudniem nie ma opcji. Po prostu wyskakuje błąd "Strona internetowa jest niedostępna". W tym momencie również mi nie działa, a post piszę z Aero2. Forum nie działa na żadnym urządzeniu w sieci(telefon,pc, laptop itd.)
Proszę co porady co zrobić w obu sytuacjach.
edit:
Przepraszam, pomyliłem się. Ładowarka jest z Aliexpress. Doszła dzisiaj również paczka z fasttech z moją pierwszą latarką Convoy S2 i jestem z niej zadowolony i może dlatego tak mi się pomyliło
PS Oczywiście podłączenie jest prawidłowe + do +, - do -
Druga sprawa nie mniej ważna Nie wiem co jest grane, ale nie działa mi forum światelka.pl. Czasem "łaskawie" z rana mogę wejść i poczytać, ale popołudniem nie ma opcji. Po prostu wyskakuje błąd "Strona internetowa jest niedostępna". W tym momencie również mi nie działa, a post piszę z Aero2. Forum nie działa na żadnym urządzeniu w sieci(telefon,pc, laptop itd.)
Proszę co porady co zrobić w obu sytuacjach.
edit:
Przepraszam, pomyliłem się. Ładowarka jest z Aliexpress. Doszła dzisiaj również paczka z fasttech z moją pierwszą latarką Convoy S2 i jestem z niej zadowolony i może dlatego tak mi się pomyliło
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 mar 2016, 21:29 przez survivour, łącznie zmieniany 1 raz.
O ile problemem nie jest literka Ś to problemu bym szukał w ustawieniu routera a dokładniej w serwerach DNS zapisanych w routerze czy też dostarczonych przez operatora. Polecam poszukać w google jakie są polecane i wpisać je ręcznie w router ew ustawienia systemowe.survivour pisze: ale nie działa mi forum światelka.pl
Panowie nic niestety nie pomaga. Rozebrałem ją nawet w celu "dobrego styku", brak reakcji ładowarki. Ewidentnie padnięta. Podałem napięcie z zasilacza stabilizowanego aby udawał ogniwo. Podłączyłem telefon, ale dopiero przy 5,5 V zaczął reagować tzn. wariować. Obciążenei nie było żadnego. Ładowała/przerywała tak w stosunku 1/1 sekundy. Załączam poglądowe zdjęcie jak wygląda w środku.
Można i tak, ale po co zaraz raban ?max4max pisze:survivour, Jak pisałem wyżej wszczynasz "dispute" ,
Pierwsze to napisać do sprzedawcy o wadzie i poprosić o powtórną wysyłkę ładowarki, czy tam elektroniki do niej, przesyłką śledzoną, na koszt gwaranta.
Dopiero jeśli zacznie kręcić czy kombinować zakładamy Spór.
To jest drugi etap egzekwaowania, a nie pierwszy którym jest polubowne załatwienie sprawy.
Pozdrawiam, Leszek