NANJG 105C i firmware nlite.hex
NANJG 105C i firmware nlite.hex
Witam wszystkich
Driver NANJG 105C,próba wgrania firmware nlite.hex.
Zaznaczone opcje:
wewnętrzny oscylator 4,8Mz,fuse low 75,fuse high FF,zaznaczone programowanie flash i fuse bity,programowanie bez weryfikacji przechodzi normalnie,z weryfikacją wyrzuca błąd
verification error,first mismatch at byte ox0060
Programator pod lpt,programuje to programem mkavr calculator,wersja pełna.
Driver startuje,ale ma tylko jeden tryb.
Może ktoś mi pomóc z tym fantem?
Prąd w diodę jest stały,0,55A
Driver NANJG 105C,próba wgrania firmware nlite.hex.
Zaznaczone opcje:
wewnętrzny oscylator 4,8Mz,fuse low 75,fuse high FF,zaznaczone programowanie flash i fuse bity,programowanie bez weryfikacji przechodzi normalnie,z weryfikacją wyrzuca błąd
Programator pod lpt,programuje to programem mkavr calculator,wersja pełna.
Driver startuje,ale ma tylko jeden tryb.
Może ktoś mi pomóc z tym fantem?
Prąd w diodę jest stały,0,55A
Nie wiem,nie jestem biegły w te klocki.
Załączam plik spakowany zipem,ale nie sądzę,żeby był uszkodzony.
Plik z tej strony:
http://drjones.nerdcamp.net/#nlite
Załączam plik spakowany zipem,ale nie sądzę,żeby był uszkodzony.
Plik z tej strony:
http://drjones.nerdcamp.net/#nlite
- Załączniki
-
- nlite.zip
- (799 Bajtów) Pobrany 21 razy
Re: NANJG 105C i firmware nlite.hex
Witam
Pozdrawiam
Wygląda na to, że programowanie nie idzie poprawnie, to nie jest wina softu.munenori pisze:,z weryfikacją wyrzuca błąd
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Ja np. wgrywam oprogramowanie przy pomocy Burn-O-Mat, lub Bascom. Ten drugi, ma bardzo intuicyjne ustawianie fusebitów, więc trudniej o pomyłkę. Programatory to: standard na LPT i od jakiegoś czasu USB ASP. W sumie to ten na LPT jest według mnie bardziej uniwersalny, ale wolniejszy.
Pozdrawiam
Pod względem zapisywania programu, to dokładnie to samo.munenori pisze:Mk avr wykrywa procek jako Attiny 13,chociaż jest to Attiny 13A.
Ja np. wgrywam oprogramowanie przy pomocy Burn-O-Mat, lub Bascom. Ten drugi, ma bardzo intuicyjne ustawianie fusebitów, więc trudniej o pomyłkę. Programatory to: standard na LPT i od jakiegoś czasu USB ASP. W sumie to ten na LPT jest według mnie bardziej uniwersalny, ale wolniejszy.
Pozdrawiam
Spróbowałem zaprogramować driver innym programem-ISP Programmer Pana Dybkowskiego-poszło,ale dziwnie się zachowuje.Są trzy tryby-20mA,160mA,550mA,mierzone na diodzie przy zasilaniu 3,9V,a w driverze siedzi 5xAMC.
Czy ten soft ma jakieś ograniczenia?
Może ktoś zna jakiś sprawdzony soft do takiego driverka?
Czy ten soft ma jakieś ograniczenia?
Może ktoś zna jakiś sprawdzony soft do takiego driverka?
Z tego co czytam oprócz komercyjnych - m.in. tych z naszego forum jest darmowy BLF - http://budgetlightforum.com/node/799munenori pisze:Może ktoś zna jakiś sprawdzony soft do takiego driverka?
Witam
Układy AMC, rożnie zachowują się przy małych jasnościach (zbyt krótkie impulsy sterujące) ale dla max, to raczej nie.
Pozdrawiam
Podobne zachowanie obserwowałem, jeśli była źle ustawiona prędkość taktowania procesora, z reguły winny był dzielnik przez 8.munenori pisze:BLF próbowałem,dioda tylko mignie.
Jedyne na czym pracuje to nlite,ale jak pisałem trzy tryby o małym prądzie.
Podejrzewam,że uszkodzone są układy amc,chyba będę wyciągał je po kolei i sprawdzał.
Układy AMC, rożnie zachowują się przy małych jasnościach (zbyt krótkie impulsy sterujące) ale dla max, to raczej nie.
Pozdrawiam