Test fabrycznych lamp rowerowych na diodach wysokiej mocy

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
czarny_kruk

Test fabrycznych lamp rowerowych na diodach wysokiej mocy

Post autor: czarny_kruk »

Bardzo fajne porównanie 20 lampek pojawiło się na stronie jednego z najlepszych brytyjskich sklepów rowerowych wiggle.co.uk.

Porównanie zdjęć jest do obejrzenia dokładnie TUTAJ
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Musze przyznac ze niezle swiatelka, szczególnie NiteRider MiNewt X2 LED Front Light wyglada kosmicznie i robi na mnie niesamowite wrazenie ( wizualnie ) :twisted: I fajnie przemyslany "daszek" zeby niepotrzebnie nie oslepiac innych :-)
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

a nie czasem NiteRider TriNewt ??
ta wydaje sie byc najlepsza niby ma 3 diody i 500lm a świeci jak Lupine 14 1500lm hmm
czarny_kruk

Post autor: czarny_kruk »

Warto pamietac, ze bardzo duzo zalezy od tego jak lampki byly ustawione podczas pstrykania fotek. Widac na tym porownaniu przy kilku fotach, ze bylo z tym roznie...
Z TriNewtem to wyglada na ewidentna pomylke przy podczepianiu zdjec. Ta lampka ma 3 diody P4, wyglada jakby pomylili pliki z Betty 7 - swieci jak Betty 14.
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Tez mi sie wydaje ze nastapila jakas pomylka ze zdjeciami. Zbyt duzo swiatla jak na 500 l
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Nie tylko tam się chłopakom trochę pomieszało - dlatego nigdzie tego testu nie linkowałem, pomimo tego że wisi od prawie 1/2 roku :razz:
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
ODPOWIEDZ