nasze (?) forum a ostrzeżenia.
nasze (?) forum a ostrzeżenia.
Heja
Czytam regulamin, czytam, patrzę na ostrzeżenia...
Za pisanie "nie po polsku"- nawet Pyra już nie daje ostrzeżeń, choć poprawia te posty jak może. Syzyfowa praca jak widzę.
Za propagowanie alkoholu - ostatnio za to, że gość kupił butelke dla butelki. Czy to nie przesada Ja rozumię, jakby napisał, że kupił kanister i się upaprał, ale od razu ostrzeżenie za butelke ?
To może rozszerzmy ostrzeżenia o propagowanie narkomanii, bo robione są światła do wzrostu roślin. Postów wiele, każdy hoduje "papryczki". Propagowanie przemocy, bo na sprzedaż ostatnio był baton ze światelkiem na końcu albo latarka z paralizatorem.
Jak sie psa chce uderzyć to kij się znajdzie zawsze.
Prośbe mam do niektórych moderatorów- wyluzujcie proszę. Nie róbmy z tego fajnego forum drugiej elektrody.
Pozdrawiam
B
Czytam regulamin, czytam, patrzę na ostrzeżenia...
Za pisanie "nie po polsku"- nawet Pyra już nie daje ostrzeżeń, choć poprawia te posty jak może. Syzyfowa praca jak widzę.
Za propagowanie alkoholu - ostatnio za to, że gość kupił butelke dla butelki. Czy to nie przesada Ja rozumię, jakby napisał, że kupił kanister i się upaprał, ale od razu ostrzeżenie za butelke ?
To może rozszerzmy ostrzeżenia o propagowanie narkomanii, bo robione są światła do wzrostu roślin. Postów wiele, każdy hoduje "papryczki". Propagowanie przemocy, bo na sprzedaż ostatnio był baton ze światelkiem na końcu albo latarka z paralizatorem.
Prośbe mam do niektórych moderatorów- wyluzujcie proszę. Nie róbmy z tego fajnego forum drugiej elektrody.
Pozdrawiam
B
Pyra jest cierpliwy, to fakt ale wchodzę w ostatnie posty użytkownika a tam pełno czerwonego ... ja lubię pożytecznie wykorzystywać swój czas i myślę, że Pyra także ale nie lubi dawać ostrzeżeń, tylko woli wykonywać syzyfową pracę w zamian ... myślę, że użytkownik > 100 postami, gdzie połowa jest czerwona powinien wziąć sobie do serca fakt, że ktoś spędził kupę czasu na kolorowaniu jego postów.
Ad 2. Kupił ok ale także polecał, co już jest ewidentnie sprzeczne z regulaminem.
Poza tym, ja jestem tym złym, zawsze można napisać do dobrego o ułaskawienie, choć myślę, że po otrzymaniu 1wszego ostrzeżenia użytkownik się uraził i to, co pisał było proszeniem się o 2gie ostrzeżenie na własną prośbę.
Ad 2. Kupił ok ale także polecał, co już jest ewidentnie sprzeczne z regulaminem.
Poza tym, ja jestem tym złym, zawsze można napisać do dobrego o ułaskawienie, choć myślę, że po otrzymaniu 1wszego ostrzeżenia użytkownik się uraził i to, co pisał było proszeniem się o 2gie ostrzeżenie na własną prośbę.
Aha, chodzi o to -> http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=18434
Chciałem tylko zwrócić uwagę żeby sobie tego posta wyedytował czy coś, a zostałem nazwany konfidentem. Super. Ale ugryzłem się w język a raczej w palec i nic nie pisałem. A nigdy nie zgłaszałem takich czy podobnych postów, jedyne co zgłaszam to kryptoreklamy.
Ale też myślę że ostrzeżenie przyznane zbyt pochopnie, ale niestety tak to już jest kiedy ktoś podpadnie, a kolega podpadł ewidentnie bo pomimo próśb i gróźb nadal ma bałagan w postach. Ciężko wcisnąć ten shift i postawić wielką literkę? Albo kropkę? Ostatnio wielu nowych użytkowników tak robi i myślę że warto z tym walczyć, bo mnie osobiście się to nie podoba. A jak ktoś lubi pisać po swojemu to -> http://www.sweetbrokacik.pl/
Aha, ElSor, zobacz to http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... hp?t=61292
Chciałem tylko zwrócić uwagę żeby sobie tego posta wyedytował czy coś, a zostałem nazwany konfidentem. Super. Ale ugryzłem się w język a raczej w palec i nic nie pisałem. A nigdy nie zgłaszałem takich czy podobnych postów, jedyne co zgłaszam to kryptoreklamy.
Ale też myślę że ostrzeżenie przyznane zbyt pochopnie, ale niestety tak to już jest kiedy ktoś podpadnie, a kolega podpadł ewidentnie bo pomimo próśb i gróźb nadal ma bałagan w postach. Ciężko wcisnąć ten shift i postawić wielką literkę? Albo kropkę? Ostatnio wielu nowych użytkowników tak robi i myślę że warto z tym walczyć, bo mnie osobiście się to nie podoba. A jak ktoś lubi pisać po swojemu to -> http://www.sweetbrokacik.pl/
Aha, ElSor, zobacz to http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... hp?t=61292
Ostatnio zmieniony piątek 15 sty 2016, 12:07 przez Manekinen, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest zgoda administracji na powyższą reklamę z dnia 22 czerwca 2015r.To usuń stopke. W/g regulaminu również jest zakaz reklamy.
To, że ponad 90% użytkowników forum nosi w majtkach potencjalne narzędzie gwałtu nie czyni z nas przestępców, podobnie jak pałka z latarką, latarka z paralizatorem czy światło do hodowli roślin. To, jak zostanie to wykorzystane zależy od posiadacza.belushi pisze:To może rozszerzmy ostrzeżenia o propagowanie narkomanii, bo robione są światła do wzrostu roślin. Postów wiele, każdy hoduje "papryczki". Propagowanie przemocy, bo na sprzedaż ostatnio był baton ze światelkiem na końcu albo latarka z paralizatorem.
Manekinen, nie, myślę, że był to żart tak naprawde w Twoim przypadku i w przypadku nazwania Cie konfidentem.
Ja mam dość szeroki margines żartu, czasem aż za szeroki
Chodzi o ogólne rozdawanie warnów. Sam moderuję dwa forumy (foruma ?) i też walczę o przywitanie się choćby, więc wiem jak to wygląda. To jest naprawde duże forum i porzadek na nim rzecz wskazana, ale bez przesady. Może dojść do tego, że ludzie będą sie zastanawiać czy napisać coś, czy lepiej odpuścić.
Walczyć należy, nie przeczę- stąd przytoczenie walk Pyry (oby mu się chciało jak najdłużej).
B
bezrobotny dziś i może dlatego przeglądający forum "bardziej"
Ja mam dość szeroki margines żartu, czasem aż za szeroki
Chodzi o ogólne rozdawanie warnów. Sam moderuję dwa forumy (foruma ?) i też walczę o przywitanie się choćby, więc wiem jak to wygląda. To jest naprawde duże forum i porzadek na nim rzecz wskazana, ale bez przesady. Może dojść do tego, że ludzie będą sie zastanawiać czy napisać coś, czy lepiej odpuścić.
Walczyć należy, nie przeczę- stąd przytoczenie walk Pyry (oby mu się chciało jak najdłużej).
B
bezrobotny dziś i może dlatego przeglądający forum "bardziej"
Elsor, użyję Twojego kijka )ElSor pisze:Jest zgoda administracji na powyższą reklamę z dnia 22 czerwca 2015r.To usuń stopke. W/g regulaminu również jest zakaz reklamy.To, że ponad 90% użytkowników forum nosi w majtkach potencjalne narzędzie gwałtu nie czyni z nas przestępców, podobnie jak pałka z latarką, latarka z paralizatorem czy światło do hodowli roślin. To, jak zostanie to wykorzystane zależy od posiadacza.belushi pisze:To może rozszerzmy ostrzeżenia o propagowanie narkomanii, bo robione są światła do wzrostu roślin. Postów wiele, każdy hoduje "papryczki". Propagowanie przemocy, bo na sprzedaż ostatnio był baton ze światelkiem na końcu albo latarka z paralizatorem.
Reklama ale nie dla wszystkich.
A to jak wykorzystam zakupione dziś przez siebie 10 litrów spirytusu, 5 litrów wina, kanister whisky zależy tylko ode mnie.
Więc za co ostrzeżenie ? Przecież nie namawiam do picia, nie napisałem, że piję. Spirytus do czyszczenia styków, wino w pięknym gąsiorze- zbieram takie. Whisky - mam mydelniczke z takiej butelki, lampkę też sobie z takowej zrobiłem. Długo się wierci taka butelka, twarde szkło.
I nie chcę tu nikogo urażać personalnie- po prostu mam prośbe do forum, nie do człowieka.
Nie bierzcie tego osobiście do siebie. To forum jest jednym z fajniejszych na jakich jestem.
EDIT//
No, faktycznie, słabo to wygląda jak ktoś nie zna tematu.Manekinen pisze:Może i tak, ale w połączeniu z faktycznym ostrzeżeniem które później dostał, całość wygląda zupełnie inaczej.belushi pisze:Manekinen, nie, myślę, że był to żart tak naprawde w Twoim przypadku i w przypadku nazwania Cie konfidentem.
B
Ostatnio zmieniony piątek 15 sty 2016, 12:20 przez belushi, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślę, że będzie zgoda na wprowadzenie tego dodatku, mnie to pasuje i myślę, że odciąży to Pyrę w jakimś stopniu.Manekinen pisze:Aha, ElSor, zobacz to http://www.przemo.org/php...pic.php?t=61292
belushi pisze:Reklama ale nie dla wszystkich.
Robak zapytał administrację i zgodę otrzymał. Często wystarczy zapytać i zgoda taka jest przyznawana bez problemu.O zasadności użycia reklam/linków do innych stron www oraz ewentualnych podejrzeniach nadużyć decyduje administracja forum.
belushi, na 2gie ostrzeżenie wpłynęło więcej czynników. Pierwszy to taki, że kupił i poleca piwo/zakup. 2gi, to treści i forma wypowiedzi po otrzymaniu 1wszego ostrzeżenia oraz brak poprawy pisowni, mimo otrzymania instrukcji jak w apple'u używać polskich znaków.
Witam
Pisownię poprawiam, bo strasznie mnie drażni pęd do niechlujstwa i bylejakości, często jeszcze połączone z postawą roszczeniową...
W swojej naiwności, sądzę że średnio inteligentna osoba, widząc wypowiedzi innych użytkowników i kilka swoich "kolorowych" postów, pomyśli i wpadnie na powód takiego stanu. Jak widać czasem mnie to zawodzi...
Co do reklamy, to jak ElSor wspomniał, zapytanie do administracji, prawie zawsze rozwiązuje sprawę. Ogólnie, jeśli użytkownik nie czerpie korzyści finansowej z reklamy umieszczonej poza wydzielonym działem, to przeszkód nie ma.
Co do zwalczania idei "picia", to takie są zasady założyciela forum, i chyba można się powstrzymać od niektórych sformułowań, lub je zastąpić.
Pozdrawiam
Pisownię poprawiam, bo strasznie mnie drażni pęd do niechlujstwa i bylejakości, często jeszcze połączone z postawą roszczeniową...
W swojej naiwności, sądzę że średnio inteligentna osoba, widząc wypowiedzi innych użytkowników i kilka swoich "kolorowych" postów, pomyśli i wpadnie na powód takiego stanu. Jak widać czasem mnie to zawodzi...
Co do reklamy, to jak ElSor wspomniał, zapytanie do administracji, prawie zawsze rozwiązuje sprawę. Ogólnie, jeśli użytkownik nie czerpie korzyści finansowej z reklamy umieszczonej poza wydzielonym działem, to przeszkód nie ma.
Co do zwalczania idei "picia", to takie są zasady założyciela forum, i chyba można się powstrzymać od niektórych sformułowań, lub je zastąpić.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.