Miedziane podłoże z bezpośrednim padem termalnym
Miedziane podłoże z bezpośrednim padem termalnym
Potrzebuję trzech MCPCB miedzianych z bezpośrednim padem termalnym. W ledy będzie szło w porywach 4A na leda, co lepiej wybrać? Noctigon czy SinkPAD? A może coś takiego, wie ktoś coś o tym?
To że podłoże jest miedziane nie oznacza że jest bezpośredni pad termalny. Zalinkowane podłoże posiada najprawdopodobniej warstwę izolacji. Przynajmniej nic nie wskazuje na to że jest inaczej.
To czy SinkPad czy Noctigon nie ma większej różnicy. SinkPad posiada "dołek" na środku, oczywiście od strony piguły.
Edit. Jednak pisze że dtp.
To czy SinkPad czy Noctigon nie ma większej różnicy. SinkPad posiada "dołek" na środku, oczywiście od strony piguły.
Edit. Jednak pisze że dtp.
Ostatnio zmieniony środa 13 sty 2016, 09:16 przez Jacek318, łącznie zmieniany 1 raz.
To to wiem. W opisie zalinkowanego podłoża napisano, że posiada ono bezpośredni pad termalny dlatego pytam czy ktoś coś o nim wie.Jacek318 pisze:To że podłoże jest miedziane nie oznacza że jest bezpośredni pad termalny
Może jednak nie ma co wyważać otwartych drzwi i wybrać Noctigona (dołki do mnie nie przemawiają )... Tylko gdzie to kupić, żeby nie podróżowało 1,5 miesiąca?
Ja ostatnio zamawiałem Maxtocha. Tylko nie wiem jaki rozmiar potrzebujesz, bo tam nie ma 16mm. Jak chcesz szybko to forumowy sklepik, przecież greg Noctingony ma chyba nawet na Allegro powystawiane.