Miedziane podłoże z bezpośrednim padem termalnym

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
madkeinam

Miedziane podłoże z bezpośrednim padem termalnym

Post autor: madkeinam »

Potrzebuję trzech MCPCB miedzianych z bezpośrednim padem termalnym. W ledy będzie szło w porywach 4A na leda, co lepiej wybrać? Noctigon czy SinkPAD? A może coś takiego, wie ktoś coś o tym?
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

To że podłoże jest miedziane nie oznacza że jest bezpośredni pad termalny. Zalinkowane podłoże posiada najprawdopodobniej warstwę izolacji. Przynajmniej nic nie wskazuje na to że jest inaczej.

To czy SinkPad czy Noctigon nie ma większej różnicy. SinkPad posiada "dołek" na środku, oczywiście od strony piguły.

Edit. Jednak pisze że dtp.
Ostatnio zmieniony środa 13 sty 2016, 09:16 przez Jacek318, łącznie zmieniany 1 raz.
madkeinam

Jacek318 pisze:To że podłoże jest miedziane nie oznacza że jest bezpośredni pad termalny
To to wiem. W opisie zalinkowanego podłoża napisano, że posiada ono bezpośredni pad termalny dlatego pytam czy ktoś coś o nim wie.
Może jednak nie ma co wyważać otwartych drzwi i wybrać Noctigona (dołki do mnie nie przemawiają ;-) )... Tylko gdzie to kupić, żeby nie podróżowało 1,5 miesiąca?
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Ja ostatnio zamawiałem Maxtocha. Tylko nie wiem jaki rozmiar potrzebujesz, bo tam nie ma 16mm. Jak chcesz szybko to forumowy sklepik, przecież greg Noctingony ma chyba nawet na Allegro powystawiane.
madkeinam

O mamo, zapomniałem o sklepiku :mur: Dzięki piciex za sprowadzenie na słuszną drogę :-)
Na Maxtoch patrzyłem ale nie podejdą, potrzebuję 16mm, od bidy 20mm ale to już ryzyko, że się nie pomieszczę.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Jak co to jakieś 20mm mi się walają po szufladzie, ale pod XP...
madkeinam

Peszek bo akurat pod XML2 potrzebuję :wink:
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Pisz do darka może będzie miał, ostatnio brałem kilka xp-g2 na podłożach 16mm, noctigona 32mm nawet miał. I ceny dobre, policzył mnie jak w intl.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
madkeinam

Napisałem, czekam na odzew.
ODPOWIEDZ