Convoy S2+

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
chwiler

Post autor: chwiler »

Witam wszystkich serdecznie. Od kilku dni regularnie odwiedzam wasze forum i w końcu dojrzałem do zalogowania się :mrgreen:
Przy okazji dojrzewam do zakupu światełka do roweru na przód, jeżdżę mtb po lesie nocą, trudny teren. Mam dobrą czołóweczkę ale zdarza się że łeb odwrócę iczegoś nie zauważę a zęby trzy razy nie rosną...
Z postów wynika że najlepsza do tego powinna być convoy 2+ z kolimatorem lub bez. Ograniczony jestem finansowo i myślałem żeby wziąć niemodowaną bo jeszcze czeka mnie ogniwo i ładowarka. Może później bym sam pokombinował albo zlecił modowanie komuś. Interesuje mnie zakup od chinoli żeby zmniejszyć koszty ale nie robiłem tego i cykam że coś skopie albo towar nie dojdzie. Czy może ktoś podpowiedzieć zaufanego sprzedawcę na którymś z platform handlowych, a może ktoś robi dla siebie zamówienie to ja się podepnę?
Z góry dziękuję za pomoc.
pzdr
LED1234

Post autor: LED1234 »

chwiler, to nie miejsce na dyskusje na ten temat ;) aczkolwiek polecam Ci jednak modowaną latarkę np S2+ będziesz zadowolony zwłaszcza że jeździsz po ciężkich terenach.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Wydzieliłem ze sklepiku.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Ale to proste przecież"
1. Dla bezpieczeństwa wyrabiasz kartę płatności - przyda się do zakupów w necie bo masz na niej tyle ile przelejesz więc gdyby ktoś Ci miał ukraść podstepnie jej numerek i wyssał to wyssa tyle ile tam masz ...
Niestety trzeba albo do banku albo wyrobić tzw. kartę wirtualną która działa jak zwykła przedpłacona tyle że ino do "internetów" jest.
2. Potem rejestrujesz się np. na www.fasttech.com
3. Przeglądasz co chcesz kupić np.
- https://www.fasttech.com/products/1601/10002364/1826901 dodajesz do koszyczka (add to card)
- https://www.fasttech.com/products/1080400 (add to card)
- https://www.fasttech.com/products/1420/ ... 00mah-3-6v
4. Przechodzisz do procedury zapłaty i ... czekasz 2-3 tygodnie.
5. jak przyjdzie do Ciebie listonosz to odbierasz paczkę i po włożeniu jednego z ogniw cieszysz sie wielkim WOW.
Za 30,50 Dolców - czyli mniej więcej za 120 zł masz kompletny podstawowey system zabijania ciemności przed sobą.
Drzewiej kiedy dolar taniej stał to szło w banknocie się zmieścic ale inne czasy są ...

A za czas jakis jak CI zapał nie stopnieje to poodkręcasz latarkę, wysiorbiesz z niej bebechy, pomajstrujesz przy diodzie (znaczy odkleisz), wypolerujesz, zapaścisz np. MX-2 złożysz do kupki smarując gwinty i poczujesz ciepło w rekach jakby MOC przyszła na nowo ;)

A potem ..potem pozostaje tylko hosta kupic i reszte bebechów wedle uznania i kleic lutowac zapaszczac i takie tam ...
Potem to już tylko jasność w ciemności .. coraz większa i większa ...
ptja

Post autor: ptja »

Ad. 1. Cinkciarz.pl (na alledrogo chyba też) i karta przychodzi do Ciebie (prepaid, ale nie wirtualna - można płacić w sklepach a nawet skorzystać w bankomacie)
Nie zaszkodzi dodać 1.1.: www.paypal.com - wydaje mi się, że przydaje się w razie konieczności dochodzenia roszczeń od sprzedawcy a w tandemie z kartą walutową nie wprowadza dodatkowych kosztów (trzeba zadzwonić lub poprzez wiadomość poprosić ich o zmianę waluty karty po jej dodaniu, bo domyślnie jest PLN).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
chwiler

Witam, dzięki za odpowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie jeżeli na razie nie planuje modować światełka to brać 2.1A czy 2.8A. U mnie nie ma zmartwienia o chłodzenie bo cały czas jest w ruchu, ale czy 2.8 lepiej świeci? I jak to się ma do prędkości zużywania aku? Na 40% pociągnie 2h?
Ostatnio zmieniony niedziela 29 lis 2015, 14:00 przez chwiler, łącznie zmieniany 1 raz.
michal1

Post autor: michal1 »

Jak niemodowana to chyba lepiej 2,1A. Czas działania zależy przede wszystkim od ogniwa.
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

Dlaczego lepiej 2,1? Co tam zostaje do zrobienia w 2,8? Jak driver pasuje to można zmostkować sprężynki, zalutować mosiężny krążek i ew. wymienić szkiełko, coś tam jeszcze jest do roboty?

Na 2,1 chyba tylko dłużej bateria pociągnie i tyle, a straty z tytułu szkiełka i braku mostka i krążka będą tak czy tak.

Zamówiłem też niebieskiego S2+ 2,8 z diotą T6 4C dlatego pytam serio z ciekawości.
michal1

Wymiana podłoża, lutowanie podłoża do piguły, ewentualnie wymiana pasty. Zmiana przewodów, lutowanie drivera, można wymienić włącznik i przylutować mosiężne krążki.
Napisałem, że lepiej 2,1A bo przy nie modowanej różnicy się praktycznie nie zobaczy, a ogniwo szybciej pójdzie...
chwiler

Czyli jeżeli od razu nie planuję moda to lepiej 2.1A? Ewentualnie jakieś szkiełko założę czy pokombinuję ze sprężynką i będzie ok
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

michal1 pisał głównie o poprawie termiki i zapewne ma rację że na High może się dość szybko przełączać w niższy tryb - zabezpieczenie termiczne. Ja pisałem o zmniejszeniu strat na szkiełku i łączeniu ogniwa.

A czy zmiana przewodów coś da o ile fabryczne uciągną 2,8A?
michal1

chwiler pisze:Ewentualnie jakieś szkiełko założę
Tam już jest szkiełko, chodzi o to żeby użyć lepszego, które niestety nie jest takie tanie.
Kanghoy,
Oryginalny convoy nie ma zabezpieczenia termicznego. Wymiana kabli zmniejszy spadki napięcia.
chwiler

ok, czyli lepiej kupić już zmodowaną za 2x wyższą cenę? A taka latarka po modzie to jaki aktualnie koszt? Gdzieś na forum widziałem że ktoś sprzedaje "gotowce" ale ceny później się zmieniały i wprost nie było napisane jak to teraz wygląda. Polecicie kogoś albo może znacie ceny?
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Nie warto. Convoya S2+ aktualnie można kupić za circa 50PLN.
Michał
My flashlight is smaller than yours...
chwiler

Masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę jak coś proszę o linka. Ile idzie taka przesyłka?
ODPOWIEDZ