Jaki szperacz?
-
Jaki szperacz?
Witam!
Mam chęć zrealizować swoją zachciankę. Chce zakupić sobie jakiś typowy mocny szperacz (typowy laser) z zasięgiem ok 500m. Wymiary nie mają specjalnie znaczenia, zasilanie najlepiej 18650 (obojętnie ile szt).
Raczej mody opadają ponieważ się na tym nie znam.
Proszę nie pytajcie mnie do jakich zastosowań ponieważ to ma być moja zabawka. Po prostu mam taki kaprys, przyznam uczciwie.
Co możecie mi zaproponować w okolicach ceny, którą podałem? Wpadła mi w oko Acebeam K40M ale cena nieco za wysoka.
Będę wdzięczny za jakieś logiczne propozycje.
Mam chęć zrealizować swoją zachciankę. Chce zakupić sobie jakiś typowy mocny szperacz (typowy laser) z zasięgiem ok 500m. Wymiary nie mają specjalnie znaczenia, zasilanie najlepiej 18650 (obojętnie ile szt).
Raczej mody opadają ponieważ się na tym nie znam.
Proszę nie pytajcie mnie do jakich zastosowań ponieważ to ma być moja zabawka. Po prostu mam taki kaprys, przyznam uczciwie.
Co możecie mi zaproponować w okolicach ceny, którą podałem? Wpadła mi w oko Acebeam K40M ale cena nieco za wysoka.
Będę wdzięczny za jakieś logiczne propozycje.
Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę...
- smokuxx1987
Maxtoch M24 sniper ze skalpowaną XM-L2 U3
Fabryczna wersja nie wymaga żadnych poprawek.
http://www.aliexpress.com/item/MAXTOCH- ... eb201560_1
Fabryczna wersja nie wymaga żadnych poprawek.
http://www.aliexpress.com/item/MAXTOCH- ... eb201560_1
I tu recka smoka: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=17897
Jest jeszcze kilka Olightów, które są krótsze, ale zasięg nieco mniejszy:
http://www.banggood.com/Olight-M2X-UT-J ... 54561.html
http://www.banggood.com/Olight-SR52UT-C ... 91630.html
Kod rabatowy: BLF
http://www.banggood.com/Olight-M2X-UT-J ... 54561.html
http://www.banggood.com/Olight-SR52UT-C ... 91630.html
Kod rabatowy: BLF
Co do olightów to m4dm4x ma jakieś kody i pewnie będą dawały lepszy rabat niż BLF
http://budgetlightforum.com/node/37267#comment-714825
http://budgetlightforum.com/node/37267#comment-714825
-
Bardzo wam dziękuję za podpowiedzi.
Ciekawie wygląda ten Maxtoch.
Co do tych Olight to chyba w takich cenach to lepiej wziąć Nitecore EC4S.
Najgorsze jest teraz to, że mam kod od m4dm4x na Nitecore EC4S za 60$ a tam siedzi sobie w środku XHP50 Mimo, że to nie jest typowy szperacz to zabawka wydaje się ciekawa... no i 30 dolców taniej.
Co myślicie?
Najgorsze jest teraz to, że mam kod od m4dm4x na Nitecore EC4S za 60$ a tam siedzi sobie w środku XHP50 Mimo, że to nie jest typowy szperacz to zabawka wydaje się ciekawa... no i 30 dolców taniej.
Co myślicie?
No właśnie myślę, że z Nitecore EC4S cienki szperacz, wg producenta jest 280m, czyli realny użyteczny zasięg będzie jeszcze mniejszy, za to da od groma światła.
Włócznia od Olighta ma w specyfikacji 810, Maxtoch M24 z tego co pokazywał smoku nieźle doświetlił na odległości 730m, więc możliwe że ma lepszy zasięg niż Olight nawet. to zupełnie inne latarki od nitecore są. Chciałeś lasera, to EC4S laserem nie będzie - doleci pewnie tyle co C8, zrobi za to zapewne spore wow ilością światła, na minus celownik w spocie .
A co do olighta to "W takich cenach" rozumiesz już po kodzie od m4dm4xa na te olighty właśnie?
Włócznia od Olighta ma w specyfikacji 810, Maxtoch M24 z tego co pokazywał smoku nieźle doświetlił na odległości 730m, więc możliwe że ma lepszy zasięg niż Olight nawet. to zupełnie inne latarki od nitecore są. Chciałeś lasera, to EC4S laserem nie będzie - doleci pewnie tyle co C8, zrobi za to zapewne spore wow ilością światła, na minus celownik w spocie .
A co do olighta to "W takich cenach" rozumiesz już po kodzie od m4dm4xa na te olighty właśnie?
-
Właśnie robię wywiad z m4dm4xa odnośnie różnych kuponów. Czekam właśnie na odpowiedź w sprawie 2 modeli Acebeam.
Problem panowie jest taki, że latarki uzależniają... Chciałoby się mieć wszystko na raz... Muszę poukładać sobie w głowie co chcę...
Chciałem laser i tutaj najbardziej sprawdzi się Maxtoch.
Jakby wysiadła elektrownia to poświecę bardziej na dzielnicy EC4S
Ehhhhh te latarki...
Problem panowie jest taki, że latarki uzależniają... Chciałoby się mieć wszystko na raz... Muszę poukładać sobie w głowie co chcę...
Ehhhhh te latarki...
No niby okazja na https://www.fasttech.com/products/3660100 z ich kodem 2 $ drożej i wygląda, że to samo.Lord Vaako pisze:Bardzo wam dziękuję za podpowiedzi.
Co myślicie?
Za $ 50 chyba warto ją kupić, drożej to nie jestem do końca przekonany czy w nią warto inwestować, ale nie miałem styczności więc to tylko moje gdybanie.
Miesiąc temu nie miałem żadnej, wystarczała mi ta w telefonie. Teraz mam w domu 3, w drodze są 4(ok 2 na prezenty, ale jednak), a się zastanawiam jeszcze nad zamówieniem jakichś 3 następnych . Trochę paranoja, trochę choroba, trochę fanaberia, trochę zabawa . Pewnie część potem sprzedam. Szperacza bym chciał, ale do zabawy na chwilę i do pokazywania znajomym, potrzebne mi to nie jest do niczego użytecznego... tylko że tyle latarek co mam zamówione też mi nie jest niby potrzebne ... C8 wystarcza w zupełności jako coś na dalszy zasięg, a użyteczna jest spokojnie od pół metra/metra(do grzebania w rupieciach się nie nadaje), Skilhunt H02 wystarcza w zupełności jako wszystko inne, no może jeszcze jedna zwykła S2/S3, albo ten S15R który leci by się przydał jako coś wygodniejszego do trzymania w ręce/ew. mniejszego od Skilhunta(po prostu wygodniejsza pozycja dla ręki jak jest klasycznie zagięta i nie trzeba jej wyginać tak jak przy kątowej) i w zasadzie to tyle. 3 latarki. Ja sobie niby to racjonalizuję, że była promocja na JD... albo że dziecku lepiej dać taką na AA i jakaś dobrze żeby była w samochodzie też na paluszki, bo litówki gorąca nie lubią etc. ale to takie wymyślanie powodów żeby usprawiedliwić głupotę zakupową . Jak kobieta ma 30 par butów to sobie też na pewno sporo uargumentowała . Tyle dobrze, że te latarki w których się obracam nie są jakieś strasznie drogie i akurat trafiłem na tę promocję na JD.com która mi pozwoliła nabyć 6 latarek po naprawdę niskich cenach.Lord Vaako pisze:Właśnie robię wywiad z m4dm4xa odnośnie różnych kuponów. Czekam właśnie na odpowiedź w sprawie 2 modeli Acebeam.
Ehhhhh te latarki...
-
Masz rację. Przepraszam. Było mówione żeby nie podawać publicznie cen z kuponami email only.anduril pisze:Chłopaki, jak będziecie publicznie podawać ceny z kuponów "email-only", to się promocje skończą. Naprawdę da się użyć inwencji i napisać pewne rzeczy nie wprost. Albo napisać PMa.
No i teraz to mam zagwozdkę....
- ACEBeam T25
- ACEBeam K40M
- Olight M3XS-UT na XP-L
- Maxtoch
Różnica w cenie pomiędzy najtańszą a najdroższą latarką to 30 dolarów.
Celuję chyba w Olight M3X, ponieważ jest dostępny w magazynie EU i jest tylko kilka złotych droższy od Maxtocha.
Co powiecie o tych wariantach?
Aby być szczerym to muszę powiedzieć, że 100% mojego zapotrzebowania na latarkę spełnia Olight S1 Baton. Mały i dla mnie niesamowicie poręczny. W kieszeni kurtki czy spodni nie przeszkadza, daje wystarczająco światła na każdą sytuację w jakiej potrzebowałem latarki. Często noszę czapkę z daszkiem i wielokrotnie S1 zaczepiony klipsem o daszek robił za czołówkę. Tryb turbo z tego knypka wywołuje opad szczęki u wszystkich znajomychKanghoy pisze:Miesiąc temu nie miałem żadnej, wystarczała mi ta w telefonie. Teraz mam w domu 3, w drodze są 4(ok 2 na prezenty, ale jednak), a się zastanawiam jeszcze nad zamówieniem jakichś 3 następnych . Trochę paranoja, trochę choroba, trochę fanaberia, trochę zabawa . Pewnie część potem sprzedam. Szperacza bym chciał, ale do zabawy na chwilę i do pokazywania znajomym, potrzebne mi to nie jest do niczego użytecznego... tylko że tyle latarek co mam zamówione też mi nie jest niby potrzebne ... C8 wystarcza w zupełności jako coś na dalszy zasięg, a użyteczna jest spokojnie od pół metra/metra(do grzebania w rupieciach się nie nadaje), Skilhunt H02 wystarcza w zupełności jako wszystko inne, no może jeszcze jedna zwykła S2/S3, albo ten S15R który leci by się przydał jako coś wygodniejszego do trzymania w ręce/ew. mniejszego od Skilhunta(po prostu wygodniejsza pozycja dla ręki jak jest klasycznie zagięta i nie trzeba jej wyginać tak jak przy kątowej) i w zasadzie to tyle. 3 latarki. Ja sobie niby to racjonalizuję, że była promocja na JD... albo że dziecku lepiej dać taką na AA i jakaś dobrze żeby była w samochodzie też na paluszki, bo litówki gorąca nie lubią etc. ale to takie wymyślanie powodów żeby usprawiedliwić głupotę zakupową . Jak kobieta ma 30 par butów to sobie też na pewno sporo uargumentowała . Tyle dobrze, że te latarki w których się obracam nie są jakieś strasznie drogie i akurat trafiłem na tę promocję na JD.com która mi pozwoliła nabyć 6 latarek po naprawdę niskich cenach.
Wiem, że latarka, która u mnie zagości na 200% to będzie Manker T01.
"Napakowany" knypek w trybie turbo na 14500 ma 900 lumenów Głęboki ref daje super zasięg Ślinię się za każdym razem jak widzę gdzieś na stronie. To będzie kolejny zakup za jakiś czas.
Tak to jest, że niektórzy wydają kasę na papierosy, browary, ciuchy czy jeszcze inne rzeczy. Ja nie palę, piję od wielkiego dzwona i wolę wydać na latarkę niż na inne rzeczy.
Ale to jest jego prośba, żeby kierować do bloga, a nie podawać tych kodów bezpośrednio. Skoro tak ma to ugadane, to chyba warto uszanować.
@Lord Vaako
No ja czapki z daszkiem nie noszę, więc u mnie koncepcja tego jako czołówki jest niestety słaba. Tj fajnie, że jest taka możliwość, ale musiałbym specjalnie czapkę nosić, żeby w razie czego latarkę zapiąć kiepski deal - tj teraz też specjalnie opaski nie noszę, ale jak już i tak w domu mam robić to lepiej mieć czołówkę która jest faktycznie czołówką, można jej kąt ustawić etc . Stąd najbardziej uniwersalne są kątowe czołówki i w zasadzie skilhunt by wystarczył, jakby jeszcze miał przycisk mniej samowciskający się, to by było super. Ot tylko mniej wygodnie się to trzyma w ręce niż zwykłe konstrukcje.
Z małych leci do mnie S15R i mam nadzieję że w końcu doleci, do tego 2 securytying na AA, ale one chyba jednak większe wymiarowo są.
@Lord Vaako
No ja czapki z daszkiem nie noszę, więc u mnie koncepcja tego jako czołówki jest niestety słaba. Tj fajnie, że jest taka możliwość, ale musiałbym specjalnie czapkę nosić, żeby w razie czego latarkę zapiąć kiepski deal - tj teraz też specjalnie opaski nie noszę, ale jak już i tak w domu mam robić to lepiej mieć czołówkę która jest faktycznie czołówką, można jej kąt ustawić etc . Stąd najbardziej uniwersalne są kątowe czołówki i w zasadzie skilhunt by wystarczył, jakby jeszcze miał przycisk mniej samowciskający się, to by było super. Ot tylko mniej wygodnie się to trzyma w ręce niż zwykłe konstrukcje.
Z małych leci do mnie S15R i mam nadzieję że w końcu doleci, do tego 2 securytying na AA, ale one chyba jednak większe wymiarowo są.
Ostatnio zmieniony piątek 27 lis 2015, 13:24 przez Kanghoy, łącznie zmieniany 1 raz.