Klaster z dwóch baterii w telefonie
Klaster z dwóch baterii w telefonie
Witajcie, nietypowy pomysł/ plan. Podejrzewam, że najszybszą pomoc i odpowiedź uzyskam właśnie tu.
Mam telefon, duży, LG G3. Bateria pozwala na pracę urządzenia z włączonym wyświetlaczem od 3 do 5 godzin. Ludzie marudzą, że mało, że krótko, kombinują z większymi bateriami i powerbankami. Mnie to nie interesuje, nie podoba się i koniec. Chcę mieć oryginalną, dwukrotnie większą baterię.
Kwestie wizualne, wagę, wszystko to pomijamy. Interesuje mnie tylko kwestia połączenia styków baterii w telefonie. Obecnie mam 4 piny, + - BSI oraz czwarty, póki co niezidentyfikowany. Załóżmy, że sklejam dwie baterie ze sobą, styki są od siebie 5mm oddalone. Cienką blaszką łączę styki baterii 1 ze stykami baterii 2...
Czy łączyć tylko + i - a BSI pozostawić? Co z czwartym pinem? Macie jakąkolwiek wiedzę w tej materii? Jakieś pomysły?
Pozdrawiam
Mam telefon, duży, LG G3. Bateria pozwala na pracę urządzenia z włączonym wyświetlaczem od 3 do 5 godzin. Ludzie marudzą, że mało, że krótko, kombinują z większymi bateriami i powerbankami. Mnie to nie interesuje, nie podoba się i koniec. Chcę mieć oryginalną, dwukrotnie większą baterię.
Kwestie wizualne, wagę, wszystko to pomijamy. Interesuje mnie tylko kwestia połączenia styków baterii w telefonie. Obecnie mam 4 piny, + - BSI oraz czwarty, póki co niezidentyfikowany. Załóżmy, że sklejam dwie baterie ze sobą, styki są od siebie 5mm oddalone. Cienką blaszką łączę styki baterii 1 ze stykami baterii 2...
Czy łączyć tylko + i - a BSI pozostawić? Co z czwartym pinem? Macie jakąkolwiek wiedzę w tej materii? Jakieś pomysły?
Pozdrawiam
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A REF
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A kolimator 15*90
Ale samych ogniw czy z PCB? Bo pomyślałem jeszcze, żeby wydłubać z jednej baterii samo ogniwo i połączyć je oczywiście równolegle z drugim ogniwem. Tak, żeby zostawić jedno PCB i dwa same ogniwa za elektroniką (o ile jakąś tam znajdę...)
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A REF
Na PCB baterii, jest układ zabezpieczający przed nadmierny jej rozładowaniem (wyłącza ją przy 2,5-2,6V). Jak chcesz tę "duo" baterię ładować, ciekawe jak elektronika telefonu na tę opcję zareaguje. O ile, to już można spróbować podłączając plus z plusem, minus z minusem, bez podłączenia pozostałych, w drugiej baterii.