Pod długim oczekiwaniu na zamówienie z Banggood, dzisiaj otrzymałem Convoya S2 oraz Convoya M1.
Byłem ciekawy, jak wygląda środek latarki więc wszystko rozkręciłem, dochodzę do górnej części z driverem i ... nie mogę odkręcić! To samo w M1. Różnią się tylko tym że w M1 są te małe dołki do odkręcania a S2 nie (zdjęcie). To samo z włącznikami ...
Pierścień dociskający włącznik ma lewy gwint, kręć w prawo
Co do piguły to musisz mocno rozewrzeć w środku jakieś szczypce i kręcić (normalny, prawy gwint), musi się udać.
W S2 masz driver przylutowany do piguły (piguła jest wykręcana) w miejscu gdzie są właśnie te wgłębienia do jej wykręcania. Musisz go odlutować i pozbyć się cyny z piguły odsłaniając te zagłębienia, dopiero ją wykręcać.
madkeinam pisze:W S2 masz driver przylutowany do piguły (piguła jest wykręcana) w miejscu gdzie są właśnie te wgłębienia do jej wykręcania. Musisz go odlutować i pozbyć się cyny z piguły odsłaniając te zagłębienia, dopiero ją wykręcać.
Wystarczy dobrą pęsetą zaprzeć się o te luty i odkręcić.
Dziękuję wszystkim za rady Driver wyjęty, jednak uszkodzony Wyłamałem kondensator. Jednak dalej zostałem z problemem ... nie wiem jak pozbyć się obręczy ze zdjęcia.
Ostatnio zmieniony wtorek 03 lis 2015, 21:24 przez alekssobolewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Ojtam ElSor, może słabo się wyraziłem, tak by było najwygodniej wykręcać, tak chciałem napisać Faktycznie zabawy lutownicą na wkręconej pigule mogą być dość... może być ich dość
Ten pierścień jest, zdaje się, częścią głowicy.
Wyłamałeś kondensator. Jak masz czym zmierzyć, to wstaw jakiś ceramiczny SMD 100nF. Od biedy może być też przewlekany (w kształcie dysku) z oznaczeniem 104.
To nie pierścień, to część głowicy. Po co chcesz ją rozkręcić? To już cała głowica - po drugiej stronie dioda i to wszystko.
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
Dzięki za odpowiedź. Co do kondensatora (nie rezystora ), niestety nie miałem takiego w zapasie, więc z trudem wlutowałem ten. Polutowałem kabelki, zakręciłem i ... działa !
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc Przy otwieraniu S2 będę wiedział żeby być bardziej ostrożnym.