wybór operatora telefonii komórkowej

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

wybór operatora telefonii komórkowej

Post autor: Calineczka »

Witam.
Kończy mi się umowa z T-Mobile. Jakoś kusi mnie by ich zostawić :mrgreen:
Naście lat współpracy i super oferty specjalnie dla mnie prosto z ich stronki www. Extra wyróżnienie.

Zależy mi, by mieć za możliwie niską cenę darmowe rozmowy do wszystkich. Chciał bym skonsolidować na jednym rachunku ze 3 osoby. Może oferta ze smartfonem?
Pytam, bo może ktoś z Was przechodził niedawno taki etap i zaoszczędzi mi ślęczenia nad ofertami...
michal1

Post autor: michal1 »

Korzystam z nju - na razie zadowolony :)
ptja

Post autor: ptja »

Ja przy podobnych założeniach wylądowałem w Play (z Plusa).
Płacę ok. 30 zł za numer, w tym nielimitowane SMSy (MMSy chyba też) i rozmowy na komórki i stacjonarne + jakiś nieduży pakiet netowy (500MB chyba), zwalniający po przekroczeniu.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Calineczka pisze:Kończy mi się umowa z T-Mobile. Jakoś kusi mnie by ich zostawić :mrgreen:
T-Mobile ma lepsze warunki dla nowego klienta niż dla tego, który chce przedłużyć umowę. Jeśli nie zależy ci na numerze i nikt inny nie będzie miał nic lepszego to najlepiej zrezygnować z usługi i następnego dnia wziąć ją ponownie jako nowy klient. Kiedyś istniało takie coś jak SUK czyli sekcja utrzymania klienta, jeśli abonent dał wypowiedzenie to wtedy zaczynali do niego dzwonić z ofertami innymi niż te ogólnodostępne. Jeśli trochę się z nimi potargowało to można było coś tam zyskać.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Mam PLAYa od kilku lat i w zasadzie jako stały klient też mam wszystko z cennika. Przed końcem umowy dzwonili do mnie ale żadnych rewelacji nie przedstawili :roll:
Za 50zł można u nich mieć wszystko bez limitu (w tym szybki internet przez 5 czy 6GB).
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

Ja firmowo jestem w plusie. Gdy skończyły mi się umowy to też dostałem ofertę z www. Zadzwoniłem, powiedziałem że chcę zrezygnować bo konkurencja dała mi lepszą ofertę (play). Połączyli mnie z działem specjalizującym się w tym i dostałem ofertę taką samą jak play. Może warto spróbować?

Przelicz to sobie, jak liczyłem rok temu to nie opłacało się brać ofert z telefonem - taniej wychodziło kupić we własnym zakresie i mieć niższy abonament..
LED1234

Post autor: LED1234 »

Witam. Właśnie niedawno przeszedłem z Plusa do Play. Bardzo sobie chwalę. Za 30zł mam tak nielimitowane sms i mms do wszystkich sieci. Rozmowy bez limitu do Play oraz 100min do wszystkich i coś chyba ok 1GB internetu. Lumię 535 za 1zł. Śmiga mi lepiej niż inne wypasione telefony na androidzie. Jeśli wciągniesz 3 numery to wychodzi jeszcze taniej tylko że w abonamencie. Zaraz jeśli chcesz cykne na szybko foto gazetki :D
Ogólnie polecam jeśli masz chwilkę czasu podskoczyć do salonu a oni wszystko wytłumaczą, można wtedy za te 30zł kupić inne pakiety.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Dzięki Panowie za szybki odzew. Tak mi właśnie wychodziło, że Playa trzeba będzie wybrać.
LED1234, fotek nie cykaj, nie trzeba, dzięki :-)
Z przeniesieniem numeru nie ma chyba teraz żadnych problemów, prawda?
Nie chciał bym go stracić.
MegaLight

Post autor: MegaLight »

Calineczka pisze: Z przeniesieniem numeru nie ma chyba teraz żadnych problemów, prawda?
Nie chciał bym go stracić.
Nie ma najmniejszego problemu. Upewnij się tylko, że masz aktualne dane osobowe u obecnego operatora. Jeśli tego nie dopilnujesz to będzie on odrzucać wnioski od Twojego nowego operatora i złapiesz opóźnienie w przeniesieniu numeru.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

MegaLight, dzięki!
LED1234

Post autor: LED1234 »

I jakiego operatora wybrałeś jeśli można wiedzieć ? :)
triodak

Post autor: triodak »

Ja polecam (jak jeszcze aktualne)
Nju mobile - 29zł za wszystko komórkowe
a w tandemie 2x 19zł - dla par nie do przebicia. Tylko telefon trzeba mieć własny.

Generalnie teraz sieci olewają stałych klientów. Co umowę trzeba się przenosić i będzie dobrze :-)
Tu ciekawy BLOG o ofertach.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Panowie, jak długo zajęło wam przeniesienie numeru do NJU ?
ILPT
michal1

Post autor: michal1 »

Mi karty nie przenieśli chyba 1,5 roku temu.
volt_art
Kontakt:

Post autor: volt_art »

lekko ponad 2 tyg

i polecam tylko nju , oferta nie do przebicia!

aha i numer trzeba miec na siebie bo nie przeniosą, wszystkie dane muszą się zgadzać.

ze znajomymi juz wwszscy w nju siedzimy, nie ma nic lepszego, tylko pamietac ze to zasieg orange, na niektórych wichurach czasem jest gorzej niz plus ale u mnie generalnie lepiej jak w plusie z zasięgiem
Ostatnio zmieniony wtorek 06 paź 2015, 21:05 przez volt_art, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ