Creeowanie na trzech Q5.

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
maniek22maniek

Creeowanie na trzech Q5.

Post autor: maniek22maniek »

Witam,
wędrując kilka miesięcy po postach na forum skusiłem się na wyrzeźbienie jakiegoś własnego projetu lampki.
Lampka
Obrazek

sterowanie
Obrazek

bebechy częściowo zakryte
Obrazek

Jest jeszcze sporo problemów których ostatnio nie mogę rozplątać, z zasilaniem, wodoszczelnością, złączami itd. Upchałem przetwornice od Edima i wskaźnik naładowania bakterii na lm3914 tak na wszelki wypadek. Do samej lampki jakieś reflektory 2 po 19* i jeden szperacz 4*. Potrzebuję pomocy , sam już wypaliłem wszystkie ścieżki do swojej szarej komórki i nie wiem co dalej robić.
Ostatnio zmieniony piątek 22 maja 2009, 13:03 przez maniek22maniek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...hej ;-)
Czego nie wiesz?
maniek22maniek

Może ktoś z Was namierzył szkiełka o średnicy 22 mm i grubości 1 ~ 1,5 mm, narazie wyciąłem na laserze z plexy 3mm ale się trochę rysuje i pochłania sporo lumeników.
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Na kai masz 21mm, a na flashlightlens 22mm, ale już droższe. To są szkiełka powlekane, pochłaniają max 2-3% światła.
foxx

Post autor: foxx »

male OT, ale chce zapytac o te szkielka a tutaj juz sie o nich pisze:
Czy te szkielka z KAI sa lepsze od tych co sa fabrycznie zamontowane w latarkach typu UF A10 lub akoray K106?
tzn czy oplaca sie mienic takie szkielko, czy najprawdopodobniej zamienil bym na to samo i roznicy by nie bylo?
dzieki
Tikka XP @ XP-G R5 NW | Akoray K106 @ XP-G R4 NW| Trustfire S-A2 | iTP EOS A3
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Jest różnica. Znów zapraszam Cię do poczytania forum a konkretnie postów pawelsza. :???: Zyskasz około 10% na jasności nie mówiąc o doznaniach estetycznych.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
maniek22maniek

Znalazłem ostatnio inną opcję http://www.timepol.pl/glasses.php Czy ktoś z Was eksperymentował na czymś takim?
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

pewnie lepsze od zwykłych szkiełek, jednak nie mają porównania do powlekanych.
Szczerze jest spora różnica po założeniu powlekanych, szczególnie zauważalna w throwerach
ODPOWIEDZ