Rodzaj palnika philips.
- extreme_ilumin
Rodzaj palnika philips.
Witam.
Potrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu typu mocowania tego palnika.
Zakupiłem lampy po przeróbce z H4 na bi xenon i w środku siedziało takie coś. Na palniku są szczątki producenta tzn. Philips.
Nie mam zbyt wiele czasu na grzebaniu w necie ale znalazłem coś na stronce jakiejś arabskiej firmy zajmującej się retrofitem.
Tam taki palnik nosił oznaczenia E26.
Potrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu typu mocowania tego palnika.
Zakupiłem lampy po przeróbce z H4 na bi xenon i w środku siedziało takie coś. Na palniku są szczątki producenta tzn. Philips.
Nie mam zbyt wiele czasu na grzebaniu w necie ale znalazłem coś na stronce jakiejś arabskiej firmy zajmującej się retrofitem.
Tam taki palnik nosił oznaczenia E26.
Solarforce L2P extended v2.0
Skilhunt H02
Skilhunt H02
- extreme_ilumin
Właśnie znalazłem drugi palnik z tych lamp był zakopany w pudle i okazało się że to rodukt na licencjonowany Philipsa.
Ostatnio zmieniony wtorek 16 cze 2015, 21:29 przez extreme_ilumin, łącznie zmieniany 1 raz.
Skilhunt H02
Skilhunt H02
- extreme_ilumin
- extreme_ilumin
Nie interesuje mnie kto pod kogo się podszywa lub udaje.skaktus pisze:Nie ma czegoś takiego jak palnik H11 typu xenon. To co masz to zwykła podróba, Philips czegoś takiego nie produkuje. Chłam i tyle.
Przeczytałem co było napisane.
H11 to rodzaj mocowania i i tym mówiłem a reszta ludzi się myli ?!
Wyrocznia skaktus powiedział i tak ma być? ?
Skilhunt H02
Skilhunt H02
Tak, reszta się myli bo to co pokazałeś to chińskie podróby które nie mają homologacji i są nielegalnie sygnowane markami typy Philips, Osram itd. Prawo opisuje mocowania H11, H1, H3, H4 i wiele innych jako mocowania dla ŻARÓWEK, nie dla palników. Jedyne mocowania / rodzaje palników xenonowych zatwierdzone przez producentów to:
D1S /D1R
D2S/D2R
D3S/D3R
D4S/D4R
i nie ma nic innego. Każdy inny produkt typu H4 czy choćby Twój H11 to podróba prosto z Chin. Po prostu jeździsz na tandecie i tyle...
D1S /D1R
D2S/D2R
D3S/D3R
D4S/D4R
i nie ma nic innego. Każdy inny produkt typu H4 czy choćby Twój H11 to podróba prosto z Chin. Po prostu jeździsz na tandecie i tyle...
ILPT
- extreme_ilumin
Skaktus poluzuj gacie bo masz straszne parcie na szkło. Ty na drugie imię powinieneś mieć HOMOLOGACJA.
Nigdzie nie pisałem że na tym jeżdżę tylko pytałem o typ mocowania bo dostałem lampy do przeróbki i w jednej był palnik z mocowaniem H11 a w drugim H4.
Klient sam odkupił lampy po retroficie od kogoś innego.
Lampy posiadały dwa różne palniki i to wszystko aha jeszcze mają soczewki bi xenon oczywiście bez "homologacji"
Nigdzie nie pisałem że na tym jeżdżę tylko pytałem o typ mocowania bo dostałem lampy do przeróbki i w jednej był palnik z mocowaniem H11 a w drugim H4.
Klient sam odkupił lampy po retroficie od kogoś innego.
Lampy posiadały dwa różne palniki i to wszystko aha jeszcze mają soczewki bi xenon oczywiście bez "homologacji"
Skilhunt H02
Skilhunt H02
extreme_ilumin pisze: Nigdzie nie pisałem że na tym jeżdżę tylko pytałem o typ mocowania bo dostałem lampy do przeróbki i w jednej był palnik z mocowaniem H11 a w drugim H4.
To jak w końcu ? Dostałeś czy kupiłeś ? W pierwszym poście piszesz inaczej.extreme_ilumin pisze: Zakupiłem lampy po przeróbce z H4 na bi xenon i w środku siedziało takie coś.
extreme_ilumin pisze:Lampy posiadały dwa różne palniki i to wszystko aha jeszcze mają soczewki bi xenon oczywiście bez "homologacji"
Nie ma soczewek bixenon z palnikiem H4 bo palnik H4 sam w sobie jest 2 funkcyjny, H4 xenon made in china jest realizowany przez chińczyków na 3 sposoby:extreme_ilumin pisze: (...) w jednej był palnik z mocowaniem H11 a w drugim H4.
(..)
-stały palnik xenonowy i żarówka do długich
-ruchomy palnik xenonowy dla mijania i długich
-dwa niezależne palniki dla mijania i długich
Jedyne co jest na H4 to soczewki bi-xenon które mają mocowanie właśnie jak żarówka H4 w postaci blaszki / kołnierza z żarówki tego typu.
ILPT
- extreme_ilumin
Od początku :
Lampy dostałem do przeróbki ale napisałem w imieniu klienta (kolegi) ze kupiłem.
W jednej lampie palnik z mocowaniem H11
W drugiej lampie palnik z mocowaniem H4 zeszlifowany tak żeby przypominał ten drugi H11.
Soczewki z przesłona na elektromagnesie.
Światło długie realizowane poprzez ruch przesłony wew. soczewki.
Całość podpięty pod kostki z fabrycznej instalacji H4
Straszna rzeźba ale jakoś to funkcjonowało.
Soczewki z jakiegoś auta, w celu montażu wytoczono tulejki z gwintem zew.
Wszystkie przetwornice i palniki pewnie są to chińskie podzespoły ale na jednej jest napis Philips wiec tym się kierowałem.
Podejrzewam że lampa w oryginale miała mocowanie pod palnik D2S tylko owa toczona tulejka zrobiła z niej no name.
Lampy dostałem do przeróbki ale napisałem w imieniu klienta (kolegi) ze kupiłem.
W jednej lampie palnik z mocowaniem H11
W drugiej lampie palnik z mocowaniem H4 zeszlifowany tak żeby przypominał ten drugi H11.
Soczewki z przesłona na elektromagnesie.
Światło długie realizowane poprzez ruch przesłony wew. soczewki.
Całość podpięty pod kostki z fabrycznej instalacji H4
Straszna rzeźba ale jakoś to funkcjonowało.
Soczewki z jakiegoś auta, w celu montażu wytoczono tulejki z gwintem zew.
Wszystkie przetwornice i palniki pewnie są to chińskie podzespoły ale na jednej jest napis Philips wiec tym się kierowałem.
Podejrzewam że lampa w oryginale miała mocowanie pod palnik D2S tylko owa toczona tulejka zrobiła z niej no name.
Skilhunt H02
Skilhunt H02
Wszystkie Xenony z oznaczeniami Hxx to podroby. Wymyślone żeby wstawiać je w miejsce zwykłego halogenu . Dziwne żeby ktoś przerabiał lampę xenonową na podrabiany palnik. Raczej była to zwykła lampa na żarówkę halogenową i ktoś wstawia HID. Tak są lampy z soczewką do "zwykłych" żarówek halogenowych. Np sporo fiatow tak ma. Croma, punto...
Ostatnio zmieniony piątek 19 cze 2015, 16:23 przez Jimmy, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli jest fabryczna instalacja na H4 to xenonu tam nie było tylko żarówka H4 i ktoś odwalił kite a nie przeróbkę. Jest pełno zestawów do prostego montażu - zdjąć klosz, wstawić soczewkę, przykręcić tuleję i gotowe. Nie da się tego zrobić źle. Do tego mając H4 można zakupić soczewki do których wchodzi palnik D2S.
ILPT
- extreme_ilumin
Lampa pochodzi od nissana x trail z 2014 i fabrycznie była tam żarówka H4 ktoś wcześniej zanim kumpel to kupił rozkleił lampy wrzucił soczewki i dorobił na tokarce uchwyt na H11 co w drugiej lampie robił palnik z mocowaniem H4 nikt nie wie.
Teraz idą tam soczewki pod D2S albo całkowicie zmienimy lampy.
Teraz idą tam soczewki pod D2S albo całkowicie zmienimy lampy.
Skilhunt H02
Skilhunt H02