Zakup nawigacji samochodowej GPS 5"

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Uka

Zakup nawigacji samochodowej GPS 5"

Post autor: Uka »

Cześć,
Z racji tego, że moja stara nawigacja się zepsuła (spadła i pękł wyświetlacz) noszę się z zamiarem zakupu nowego sprzętu. Moje wymagania to:

-5"
-Możliwość korzystania z Automapy
-Czujnik światła
-Cena tak do 300-320zł

I to chyba już.

Wstępnie upatrzyłem sobie takie coś:
http://www.euro.com.pl/nawigacja-samoch ... bhtml#opis

Gdyby ktoś miał lepszy/tańszy produkt do zaproponowania to byłbym wdzięczny za info.

Łukasz
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Od wieków używam Lark'a, kiedys 3,5' potem 4' a teraz 5'.
Auto mapa działa bez żadnych problemów.
Nie wiem tylko co to czujnik światła, ale w dzień wyświetla kolory dzienne a w nocy są nocne :)
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

Uka pisze:Czujnik światła
Za co on odpowiada? Natężenie podświetlenia?
fotorondo pisze:Lark'a
Też polecam. Kilka sam miałem, trochę znajomych kupiło z mojej rekomendacji. Nikt nie miał problemów.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
Uka

Czujnik jak w telefonie reguluje jasnością podswietlenia i nie daje tak po oczach w nocy. Dzięki , zobacze co mają na stanie.
maro21

Post autor: maro21 »

Ja zakupiłem tableta Asus 7" z ekranem IPS(udało się używka z gwarą 1rok) i powiem, że działa podobnie na nawigacji ;) a dodatkowo można umilić sobie czas filmem ;)
Ganzo G718B
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Jak masz telefon z Androidem, to nie wiem czy jest sens kupować osobna nawigację.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Jacekkg

Post autor: Jacekkg »

PawelG. pisze:Jak masz telefon z Androidem, to nie wiem czy jest sens kupować osobna nawigację.
Ja srednio odbieram rozmowe co 10-15 min,nie da sie tak jechac
Ostatnio zmieniony wtorek 09 cze 2015, 10:32 przez Jacekkg, łącznie zmieniany 1 raz.
maro21

Post autor: maro21 »

Ja potrzebowałem 7" a za 250zł nie kupie nic ;)
Ganzo G718B
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Moim zdaniem warto mieć osobno 2 urządzenia. Jak się jedzie to telefon przy każdym zadzwonieniu będzie wyłazić z programu, jeszcze się pozawiesza i przy bardziej skomplikowanych rozjazdach można się pogubić.

Ja się przychylam do wymiany mojego MIO na 7'' androida, wyczyszczonego do korzenia i tylko z nawigacją, yanosikiem, czymś do OBDC i jakimś programem do zdalnego namierzania.
fxxx

Post autor: fxxx »

Celuj w tablet z GPS, lenovo teraz takich pełno ma. Automapa na androidzie jest znacznie praktyczniejsza, aktualizację itp. Po podłączeniu do neta same się proszą o instalacje. I ekran lepszy i dotyk lepszy :)
marekwoj

Post autor: marekwoj »

PawelG. pisze:Jak masz telefon z Androidem, to nie wiem czy jest sens kupować osobna nawigację.
A jakiej nawigacji używasz, Automapy ? Może teraz jest lepiej, ale z rok temu wersja na Androida wydawała się (nie jeździłem w trasie, tylko się trochę pobawiłem) jakaś niedopracowana.
Awatar użytkownika
Uka

Głównie korzystam z Yanosika, ale jego nawigacja czasem potrafi prowadzić po dziurach. Trudno powiedzieć, kiedy omijam korek, a kiedy Yanosik coś źle policzył. W Yanosiku brak jest prowadzenia pod konkretny nr. Nawigacja to nawigacja, no i antena GPS jest na pewno większa niż w telefonie.

Zastanowię się na tym tabletem, urządzenie to musi być dostępne dla każdego członka rodziny, więc telefon odpada.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

tty5150 pisze:Moim zdaniem warto mieć osobno 2 urządzenia. Jak się jedzie to telefon przy każdym zadzwonieniu będzie wyłazić z programu,
Hmm,
Dwa oddzielne urządzenia ? - Jak najbardziej popieram. 7" Tablet i telefon.
Ale jeśli ma się tylko jedno to 7" tablet i słuchawkę BT :)
Dziś nawigacja bez stałego dostępu do internetu i dużej ilości użytkowników jest tylko półautomatyczną protezą mapy :)
Na Androida mogę polecić NaviExperta, a w tle Yanosika.
Policja i radary mają minimalne szanse /o ile jakieś mają/, korki objeżdżamy bezproblemowo :)

Tani i bardzo stabilny wszystkomający Galaxy Tab GT-P1000
a jak się uda gdzieś upolować to jeszcze lepszy Galaxy Tab P6200
Pozdrawiam, Leszek
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Akurat z Yanosikiem różnie bywa jeśli chodzi o iOS. Zależnie od aktualizacji czasem działa w miarę dobrze z Auto Mapą, a czasem się gryzą i Yanosik przegrywa. Wnerwia mnie, że nie mogę mu ufać jak działa w tle. Bo często bywa, że podziała 15min, a potem tam zaglądam i okazuje się, że jest zawieszony, a człowiek jedzie w przekonaniu, że wystko gra. :-|
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

piciex pisze:Akurat z Yanosikiem różnie bywa jeśli chodzi o iOS.
NaviExpert ma też bierzące ostrzeganie o kontrolach i radarach :)
No i muszę przyznać że iOS mi do głowy nie przyszedł :) myślałem wyłącznie o androidowych tabletach :)
Pozdrawiam, Leszek
ODPOWIEDZ