Zakup nawigacji samochodowej GPS 5"
Zakup nawigacji samochodowej GPS 5"
Cześć,
Z racji tego, że moja stara nawigacja się zepsuła (spadła i pękł wyświetlacz) noszę się z zamiarem zakupu nowego sprzętu. Moje wymagania to:
-5"
-Możliwość korzystania z Automapy
-Czujnik światła
-Cena tak do 300-320zł
I to chyba już.
Wstępnie upatrzyłem sobie takie coś:
http://www.euro.com.pl/nawigacja-samoch ... bhtml#opis
Gdyby ktoś miał lepszy/tańszy produkt do zaproponowania to byłbym wdzięczny za info.
Łukasz
Z racji tego, że moja stara nawigacja się zepsuła (spadła i pękł wyświetlacz) noszę się z zamiarem zakupu nowego sprzętu. Moje wymagania to:
-5"
-Możliwość korzystania z Automapy
-Czujnik światła
-Cena tak do 300-320zł
I to chyba już.
Wstępnie upatrzyłem sobie takie coś:
http://www.euro.com.pl/nawigacja-samoch ... bhtml#opis
Gdyby ktoś miał lepszy/tańszy produkt do zaproponowania to byłbym wdzięczny za info.
Łukasz
- lord_craven
Za co on odpowiada? Natężenie podświetlenia?Uka pisze:Czujnik światła
Też polecam. Kilka sam miałem, trochę znajomych kupiło z mojej rekomendacji. Nikt nie miał problemów.fotorondo pisze:Lark'a
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Jak masz telefon z Androidem, to nie wiem czy jest sens kupować osobna nawigację.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Ja srednio odbieram rozmowe co 10-15 min,nie da sie tak jechacPawelG. pisze:Jak masz telefon z Androidem, to nie wiem czy jest sens kupować osobna nawigację.
Ostatnio zmieniony wtorek 09 cze 2015, 10:32 przez Jacekkg, łącznie zmieniany 1 raz.
Moim zdaniem warto mieć osobno 2 urządzenia. Jak się jedzie to telefon przy każdym zadzwonieniu będzie wyłazić z programu, jeszcze się pozawiesza i przy bardziej skomplikowanych rozjazdach można się pogubić.
Ja się przychylam do wymiany mojego MIO na 7'' androida, wyczyszczonego do korzenia i tylko z nawigacją, yanosikiem, czymś do OBDC i jakimś programem do zdalnego namierzania.
Ja się przychylam do wymiany mojego MIO na 7'' androida, wyczyszczonego do korzenia i tylko z nawigacją, yanosikiem, czymś do OBDC i jakimś programem do zdalnego namierzania.
Głównie korzystam z Yanosika, ale jego nawigacja czasem potrafi prowadzić po dziurach. Trudno powiedzieć, kiedy omijam korek, a kiedy Yanosik coś źle policzył. W Yanosiku brak jest prowadzenia pod konkretny nr. Nawigacja to nawigacja, no i antena GPS jest na pewno większa niż w telefonie.
Zastanowię się na tym tabletem, urządzenie to musi być dostępne dla każdego członka rodziny, więc telefon odpada.
Zastanowię się na tym tabletem, urządzenie to musi być dostępne dla każdego członka rodziny, więc telefon odpada.
Hmm,tty5150 pisze:Moim zdaniem warto mieć osobno 2 urządzenia. Jak się jedzie to telefon przy każdym zadzwonieniu będzie wyłazić z programu,
Dwa oddzielne urządzenia ? - Jak najbardziej popieram. 7" Tablet i telefon.
Ale jeśli ma się tylko jedno to 7" tablet i słuchawkę BT
Dziś nawigacja bez stałego dostępu do internetu i dużej ilości użytkowników jest tylko półautomatyczną protezą mapy
Na Androida mogę polecić NaviExperta, a w tle Yanosika.
Policja i radary mają minimalne szanse /o ile jakieś mają/, korki objeżdżamy bezproblemowo
Tani i bardzo stabilny wszystkomający Galaxy Tab GT-P1000
a jak się uda gdzieś upolować to jeszcze lepszy Galaxy Tab P6200
Pozdrawiam, Leszek
Akurat z Yanosikiem różnie bywa jeśli chodzi o iOS. Zależnie od aktualizacji czasem działa w miarę dobrze z Auto Mapą, a czasem się gryzą i Yanosik przegrywa. Wnerwia mnie, że nie mogę mu ufać jak działa w tle. Bo często bywa, że podziała 15min, a potem tam zaglądam i okazuje się, że jest zawieszony, a człowiek jedzie w przekonaniu, że wystko gra.