Zakupy na forum - nie polecam użytkownika forum bo:

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
skaktus

Zakupy na forum - nie polecam użytkownika forum bo:

Post autor: skaktus »

Zacznę temat w którym się wyżalę.

Wystawiłem na forum do sprzedania trzy projektory. Dwa z nich (Benq i LG) zostały zarezerwowane. Napisałem do użytkowników i wszystko było ok. LG następnego dnia został odstąpiony (użytkownik odstąpił od rezerwacji), natomiast użytkownik Uka miał dalej zarezerwowany projektor Benq. Rezerwacja upływała w dniu wczorajszym. Naskrobałem PW 18 maja czyli w poniedziałek (dzień przed upływem rezerwacji) czy może zapadła jakaś decyzja - brak odpowiedzi. Czas przebywania usera Uka na forum - 30 minut.

Wczoraj tj. 19 maja napisałem ponownie PW z pytaniem co z rezerwacją - brak odpowiedzi. Czas przebywania usera Uka na forum - 31 minut.

Napisałem ponownie PW z info, że "zdejmuję" rezerwację - brak również jakiejkolwiek odpowiedzi. Uka logował się na forum w tym czasie 2 razy.

Oczywiście ktoś może zapytać - po co ten temat i to żalenie się? Już wyjaśniam - w temacie o sprzedaży napisałem, że zależy mi na czasie i proszę o szybkie odpowiedzi. Liczy się dla mnie każdy dzień i muszę sprzedać jak najszybciej projektory. Uka zablokował mnie na dwa dni, a to sporo czasu w tym wypadku. Wystarczyło zwyczajnie napisać - "sory, jednak nie biorę" i po problemie.

Tyle odemnie. Jak ktoś chce, może wyżalić się na kogoś innego. Jak moderacja uważa, że temat jest zbędny, proszę o usunięcie.
ILPT
GanzConrad

Post autor: GanzConrad »

Twój post zginie w otchłani innych postów. IMO powinieneś go wrzucić do wątku z komentarzami przypisanymi do konkretnego użytkownika. To samo dotyczy opinii na temat innych userów.
tisher

Post autor: tisher »

Wystarczy proste i klarowne "nie rezerwuję" i sprawa rozwiązana.
http://ebike.nexun.pl/ - mój blog o budowie rowerów elektrycznych
Vigo

Post autor: Vigo »

... ewentualnie zawarta w ogłoszeniu klauzula: "Deklaracja biorę anuluje wszystkie rezerwacje", bo tak robimy niby komuś grzeczność, a ten ktoś jest mało poważny i robi sobie żarty, a my mamy często "nóż na gardle".

___
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p ... cf127c0f4d

Drogi kolego, przypomnę, że zadeklarowałeś chęć zakupu dekodera DVBT. Po tygodniu napisałeś, że przez święta zapomniałeś, potem, coś innego. Tak minęły 2-3 tygodnie. W tym czasie odmówiłem 2 osobą, bo u mnie słowo droższe od pieniędzy.. (czas jest przybliżony i nie chce mi się sprawdzać dokładnie).

Jak się skończyło? Olałem Cię i zapytałem jedną z osób, której odmówiłem, czy nadal nie jest zainteresowana..

Teraz pomyślałem, że się odwdzięczę. Zrobiłem rezerwację. A ty po 2 dniach ze łzami w oczach żalisz się na forum, ile ty masz lat?

Tyle w temacie pokrzywdzonego kolegi.

I niech projektor będzie z tobą.

Obrazek
fotorondo

Post autor: fotorondo »

I trafiła kosa na kamień :mrgreen:
Uka, skaktus, nie lepiej było to sobie wtedy wyjaśnić ??
Pozzo

Post autor: Pozzo »

Uka czyli po prostu postanowileś zrobić mu na złość i zarezerwować projektor którego zakupem zupełnie nie byłeś zaineresowany? :-|

No cóż, skaktus Cię kiedyś przetrzymał, ale on chociaż rzeczywiscie chciał kupić ten dekoder - o czym świadczy załączona przez Ciebie PW, ale miał urwanie głowy - bywa

A tutaj pokazałeś UKA szczerze mówiąc buractwo i złośliwość, rezerwując towar którym nie byłeś zainteresowany tylko po to by
Teraz pomyślałem, że się odwdzięczę.
zachowanie na poziomie Janusza spuszczajacej powietrze z kół aut parkujących na "jego" ulubionym miejscu.. :roll:
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Uka pisze:http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p ... cf127c0f4d

Drogi kolego, przypomnę, że zadeklarowałeś chęć zakupu dekodera DVBT. Po tygodniu napisałeś, że przez święta zapomniałeś, potem, coś innego. Tak minęły 2-3 tygodnie. W tym czasie odmówiłem 2 osobą, bo u mnie słowo droższe od pieniędzy.. (czas jest przybliżony i nie chce mi się sprawdzać dokładnie).

Jak się skończyło? Olałem Cię i zapytałem jedną z osób, której odmówiłem, czy nadal nie jest zainteresowana..

Teraz pomyślałem, że się odwdzięczę. Zrobiłem rezerwację. A ty po 2 dniach ze łzami w oczach żalisz się na forum, ile ty masz lat?

Tyle w temacie pokrzywdzonego kolegi.

I niech projektor będzie z tobą.
Spoko, jednak to był okres świąt, ale ty jak widzę nie widzisz różnicy.

No cóż, bywa :) Są ludzie i ludzie. Ważne, że temat rezerwacji rozwiązany :)
ILPT
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

święta nie święta, słowo powinno być droższe pieniędzy.
Udanych transakcji w przyszłości Panowie :)
ODPOWIEDZ