UWAGA!!! Fałszywy e-mail o przesyłce z Poczty Polskiej!
UWAGA!!! Fałszywy e-mail o przesyłce z Poczty Polskiej!
UWAGA!!!
Nowy rodzaj oszustwa na niedostarczoną przesyłkę z poczty!
W oczy rzuca się brak polskich liter. Najprościej jest od razu sprawdzić podany numer śledzenia na oficjalnej stronie Poczty Polskiej. W moim przypadku ani obecnie, ani archiwalnie ten numer nie występuje w ich bazie.
Jakiekolwiek załączniki w mailu lub przekierowania do pobrania takowych powinny wzbudzić naszą SZCZEGÓLNĄ ostrożność. Poczta nigdy nie wysyła plików do klientów.
W moim przypadku faktycznie robiłem ostatnio zakupy, ale nigdzie na przesyłce nie ma mojego adresu e-mail. Poczta także nie ma go w swojej bazie.
Pozdrawiam i zalecam ostrożność!
Sebastian
Nowy rodzaj oszustwa na niedostarczoną przesyłkę z poczty!
W oczy rzuca się brak polskich liter. Najprościej jest od razu sprawdzić podany numer śledzenia na oficjalnej stronie Poczty Polskiej. W moim przypadku ani obecnie, ani archiwalnie ten numer nie występuje w ich bazie.
Jakiekolwiek załączniki w mailu lub przekierowania do pobrania takowych powinny wzbudzić naszą SZCZEGÓLNĄ ostrożność. Poczta nigdy nie wysyła plików do klientów.
W moim przypadku faktycznie robiłem ostatnio zakupy, ale nigdzie na przesyłce nie ma mojego adresu e-mail. Poczta także nie ma go w swojej bazie.
Pozdrawiam i zalecam ostrożność!
Sebastian
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko
-
-
Dziś dostałem dokładnie takiego samego maila od Fedeex
www.wiadomosci24.pl/artykul/oszusci_pod ... 30653.html
www.wiadomosci24.pl/artykul/oszusci_pod ... 30653.html
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Widzę, że to musi być skuteczne, skoro dalej się tak bawią:
Akurat czekam na przesyłkę kurierską, więc prawie dałem się zrobić. Na szczęście rzut oka na email: gymaxxx@rambler.ruDzień dobry,
Kurier w momencie dostarczenia zamówienia próbował zadzwonić pod numer
telefonu podany w fakturze, ale numer nie odpowiadał. W związku z tym
zamówienie zostało zwrócone na terminal. Okazało się, że podczas
składania zamówienia był podany nieprawidłowy numer telefonu. Proszę
wydrukować fakturę załączoną do niniejszego e-maila, i zwrócić się
do najbliższego oddziału poczty DHL.
Z wyrazami szacunku,
Marta Małecka
DHL Express (Poland) Sp. z o.o.
Biuro główne
ul. Osmańska 2
02-823 Warszawa
Tel. (022) 565 00 00
Również w dniu wczorajszym otrzymałem takiego maila z DHL`u, mimo że czytałem ten temat wcześniej to dostałem jakieś pomroczności na szczęście mój komp nie mógł otworzyć załącznika co mnie uratowało
Pozdrawiam
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
Ja dostaję takie maile różnej treści, często "faktura do zapłaty w załączniku", czasem z jakimiś groźbami typu że ostateczny termin zapłaty mija w przyszłym tygodniu etc .
Do tego dzwonią i próbują sprzedać domenę podobną do mojej za kilka stówek, bo niby mam prawo pierwokupu (aha...), naciągają na fundusze europejskie, a wysyłają płytkę z jakimiś ogólnymi informacjami i pobraniowo kasują coś poniżej 250zł, bo wtedy to nie jest przestępstwo, a wykroczenie, dzwonią i mówią że leci do mnie faktura za usługę którą już brałem rok temu i teraz po prostu przedłużenie (jak się zgodzisz, serio wysyłają). Itp. jak się prowadzi firmę, którą łatwo wyszukać w necie i jest tam numer telefonu, to jest tego zatrzęsienie.
Do tego dzwonią i próbują sprzedać domenę podobną do mojej za kilka stówek, bo niby mam prawo pierwokupu (aha...), naciągają na fundusze europejskie, a wysyłają płytkę z jakimiś ogólnymi informacjami i pobraniowo kasują coś poniżej 250zł, bo wtedy to nie jest przestępstwo, a wykroczenie, dzwonią i mówią że leci do mnie faktura za usługę którą już brałem rok temu i teraz po prostu przedłużenie (jak się zgodzisz, serio wysyłają). Itp. jak się prowadzi firmę, którą łatwo wyszukać w necie i jest tam numer telefonu, to jest tego zatrzęsienie.
Fakt podnieśli, bo ostatni telefon był na wyższą kwotę co mnie zdziwiło, wszystkie poprzednie były na magiczne okolice 249zł, a nie przepraszam jedno było na 199 pewnie kamuflarz! Najbardziej mi się podobało jak zadzwoniły 2 przekręty z funduszami UE w ciągu tygodnia i jednemu powiedziałem że się już zdecydowałem na poprzednią ofertę, a ten zaczął z cen schodzić .
A z windykacji oczywiście dzwonią, tak samo z banków i innych pierdołów, trzeba to rozłączać bo człowiek by oszalał .
A z windykacji oczywiście dzwonią, tak samo z banków i innych pierdołów, trzeba to rozłączać bo człowiek by oszalał .
-