Zakupy na FastTech - odrzuca płatność kartą MasterCard
Zakupy na FastTech - odrzuca płatność kartą MasterCard
Witajcie. Od soboty mam problem z płatnością za zakupy w FT. Nie mogę zapłacić $140 przy użyciu swojej debetowej karty MC. Mam konto walutowe w T-Mobile usługi bankowe. Wszystko wcześniej było ok. Teraz mam komunikat:
"Card declined by issuing bank".
Dzwoniłem do banku i mówią że nie było nawet zapytania o kartę więc to nie wina banku.
Czy coś zmieniło się na FT? Może tolerują teraz tyko karty kredytowe?
"Card declined by issuing bank".
Dzwoniłem do banku i mówią że nie było nawet zapytania o kartę więc to nie wina banku.
Czy coś zmieniło się na FT? Może tolerują teraz tyko karty kredytowe?
Nie płacę przez PayPal. Wpisuję dane karty na stronie FT, klikam place order i zwykle wszystko przechodziło bez żadnych problemów.
Czy jak podepnę tą kartę (karta konta walutowego w USD) w PayPal to będę mógł płacić bez dodatkowych kosztów? Głownie chodzi mi o ewentualne koszty przewalutowania. Jeszcze nigdy tak nie robiłem i obawiam się że PayPal ściągając mi moje dolary z konta przewalutuje je na PLN a potem znowu na USD bo przecież płatność będzie w USD.
Czy jak podepnę tą kartę (karta konta walutowego w USD) w PayPal to będę mógł płacić bez dodatkowych kosztów? Głownie chodzi mi o ewentualne koszty przewalutowania. Jeszcze nigdy tak nie robiłem i obawiam się że PayPal ściągając mi moje dolary z konta przewalutuje je na PLN a potem znowu na USD bo przecież płatność będzie w USD.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... 90444ce04b
Powinno pomóc.
Powinno pomóc.
Waśnie próbowałem zrobić zakup przy użyciu PayPal i dodanej karty MC z dolarami. Na koncie mam dolary a przy płatności po zalogowaniu do PayPal pokazało mi stan konta w PLN. Pod spodem była informacja o aktualnym kursie. To chyba tak nie działa i PayPal mimo wszystko przewalutuje.
Spróbowałem więc raz jeszcze zapłacić jak dawniej i o dziwo dziś płatność kartą w FT przeszła bez problemu!!! Nie wiem co się dzieje u FT ale zmarnowałem sporo czasu na szukaniu co jest grane
Spróbowałem więc raz jeszcze zapłacić jak dawniej i o dziwo dziś płatność kartą w FT przeszła bez problemu!!! Nie wiem co się dzieje u FT ale zmarnowałem sporo czasu na szukaniu co jest grane
Tak zrobiłem. Może za szybko po zmianie podstawowej waluty z PLN na USD chciałem wykonać płatność.Zbychur pisze:W paypal trzeba ustawić jako podstawową walutę USD. PP to jednak w pewnym sensie jakaś ochrona.
Fakt, ochrona jest ale ja i tak ochraniam się 2x. Trzymam tam tylko tyle ile mam zaraz wydać .