Zamawianie kuriera - gdzie, jak, za ile ?
Zamawianie kuriera - gdzie, jak, za ile ?
Witka.
Obecnie na www, mamy pełno serwisów, w których można zamówić kuriera w niższej cenie. Obecnie potrzebuję wysłać paczkę, która będzie:
-ubezpieczona (wartość "wsadu" w paczce to 500 zł)
-pobraniowa (kwota pobrania to 500 zł + koszty wysyłki)
-odbierający będzie mógł sprawdzić paczkę przed odbiorem
-doręczenie do godziny 15
-mile widziana opcja ostrożnie itd (w paczce są delikatne szklane elementy)
Możecie coś polecić ?
Obecnie na www, mamy pełno serwisów, w których można zamówić kuriera w niższej cenie. Obecnie potrzebuję wysłać paczkę, która będzie:
-ubezpieczona (wartość "wsadu" w paczce to 500 zł)
-pobraniowa (kwota pobrania to 500 zł + koszty wysyłki)
-odbierający będzie mógł sprawdzić paczkę przed odbiorem
-doręczenie do godziny 15
-mile widziana opcja ostrożnie itd (w paczce są delikatne szklane elementy)
Możecie coś polecić ?
ILPT
Ja ostatnio najczęściej wysyłam coś przez sendit.pl. Podliczenie ceny masz dla dpd, ups i inpost. Wybierasz opcje, które Cię interesują, płacisz przez payU, czy jak tam wolisz i gotowe. Kurier przychodzi, zabiera i z głowy.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 20 kwie 2015, 14:11 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie tak. UPS wychodził zawsze nieco drożej, a inposta trzeba chyba gdzieś zawozić (nie wiem nie używam). Te ceny są przez sendit bo jak zamówisz przez DPD bezpośrednio to drożej wyjdzie. A co do odbioru to trzeba "wyczuć" kuriera, bo miawałem śmieszne sytuacje. Np.: o godzinie 11:30 wypełniłem formularz zamówienia (a on zawsze koło południa u mnie krąży); następnie musisz zapłacić, dostajesz na maila list przewozowy i linka do wydrukowania tej karteczki, którą trzeba przykleić do zapakowanej paczki. Cała operacja zajmuje parę minut, szczególnie jak dziecko po tobie "skacze", a tu 11:35 dzwonek! Kurier pod bramą.
I panika.
I panika.
Zawsze możesz przerysować
Ostatnio zmieniony czwartek 16 kwie 2015, 17:34 przez Jacekkg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Calineczka
- Kontakt: