Lista zakupów
Lista zakupów
Nie lubię zakładać tematów z pytaniami, na które odpowiedzi na pewno znajdę na forum ale
a) spędziłem tu już kilka dni a trzeba zgrabić ogródek
b) najlepiej się uczyć w praktyce
c) czas zaczął naglić gdy pochwaliłem się Waszymi projektami i padło życzenie urodzinowe na maj.
Słowem wstępu z lutowaniem, programowaniem procków, ogólnie elektroniką sobie radzę. Zdecydowanie chciałbym w ramach rozwoju zrobić coś samemu nawet jeśli zysk finansowy względem produkcji kolegów byłby niewielki (no chyba że na odwrót:p).
Jeśli chodzi o założenia:
EDC
jedna latarka typowy spot, ma świecić daleko i mocno
druga jak najszerzej i bezstrefowo, jako oświetlenie do GoPro i podobnych
driver na 2,8A, barwa światła mniej istotna, chciałbym na początek wyciągnąć ile się da mocy, później będzie do czego porownywać
Co wymyśliłem dla latarki nr 2:
Convoy S2 fasttech 8,78$ ale chyba powinno być S2+ ?
XM-L2 T6-1C fasttech 4,47 rozumiem, że ta jest zła bo podłoze alu?
driver 2,8A nanjg 105D 2group fasttech 3,05$ ma być mało trybów
kolimator 60stopni 20mm na fasttechu nie znalazlem
włącznik 3A, kompletnie nie wiem jak się je wybiera, na fasttech same 1,5A
spręzyny tez muszę zmieniać jak je mostkuje?
no i ogniwo jakies dobre z ładowarką
wychodzi koło 20$ 75zł bez ogniwa, ma to sens?
Z pracy włożonej chciałbym zrobić co się da, polerowanie piguły, przylutować do niej podłoze, mostkowanie sprężyn, miedzziany docisk sprezyn. cos jeszcze?
To wszystko do czego ja doszedłem, teraz proszę skrzyczcie mnie, byle konstruktywnie;)
Trzymać się przy zamowieniu jednego sklepu, czy kompletować?
a) spędziłem tu już kilka dni a trzeba zgrabić ogródek
b) najlepiej się uczyć w praktyce
c) czas zaczął naglić gdy pochwaliłem się Waszymi projektami i padło życzenie urodzinowe na maj.
Słowem wstępu z lutowaniem, programowaniem procków, ogólnie elektroniką sobie radzę. Zdecydowanie chciałbym w ramach rozwoju zrobić coś samemu nawet jeśli zysk finansowy względem produkcji kolegów byłby niewielki (no chyba że na odwrót:p).
Jeśli chodzi o założenia:
EDC
jedna latarka typowy spot, ma świecić daleko i mocno
druga jak najszerzej i bezstrefowo, jako oświetlenie do GoPro i podobnych
driver na 2,8A, barwa światła mniej istotna, chciałbym na początek wyciągnąć ile się da mocy, później będzie do czego porownywać
Co wymyśliłem dla latarki nr 2:
Convoy S2 fasttech 8,78$ ale chyba powinno być S2+ ?
XM-L2 T6-1C fasttech 4,47 rozumiem, że ta jest zła bo podłoze alu?
driver 2,8A nanjg 105D 2group fasttech 3,05$ ma być mało trybów
kolimator 60stopni 20mm na fasttechu nie znalazlem
włącznik 3A, kompletnie nie wiem jak się je wybiera, na fasttech same 1,5A
spręzyny tez muszę zmieniać jak je mostkuje?
no i ogniwo jakies dobre z ładowarką
wychodzi koło 20$ 75zł bez ogniwa, ma to sens?
Z pracy włożonej chciałbym zrobić co się da, polerowanie piguły, przylutować do niej podłoze, mostkowanie sprężyn, miedzziany docisk sprezyn. cos jeszcze?
To wszystko do czego ja doszedłem, teraz proszę skrzyczcie mnie, byle konstruktywnie;)
Trzymać się przy zamowieniu jednego sklepu, czy kompletować?
Witam
Ile ma być to "daleko"?
Zestaw dwa całkiem ok, pomijając fakt, że podłoże alu gorsze od miedzi a poza tym nie zalutujesz go.
Zajrzyj do sklepu intl.outdoor
Wybrałeś diodę o średnim binie (wydajności) i kiepskiej barwie, a to ma znaczenie.
Convoy s2 świeci trochę dalej od s2+ i różni się kilkoma innymi detalami. Przejrzyj ofertę tego sklepu, co Ci podałem do niego adres. Znajdziesz tam przydatne rzeczy do latarek DIY
Pozdrawiam
Ps. Z włącznikami musisz poczekać...
Ile ma być to "daleko"?
Zestaw dwa całkiem ok, pomijając fakt, że podłoże alu gorsze od miedzi a poza tym nie zalutujesz go.
Zajrzyj do sklepu intl.outdoor
Wybrałeś diodę o średnim binie (wydajności) i kiepskiej barwie, a to ma znaczenie.
Convoy s2 świeci trochę dalej od s2+ i różni się kilkoma innymi detalami. Przejrzyj ofertę tego sklepu, co Ci podałem do niego adres. Znajdziesz tam przydatne rzeczy do latarek DIY
Pozdrawiam
Ps. Z włącznikami musisz poczekać...
Jeśli chodzi o latarkę "daleko" to chwilowo muszę odpuścić bo finanse.. mam fenix hp05. Przy 350lumen katalog mówi o 122metrach. Ile jest w rzeczywistości nie wiem, z miarką nie biegałem, chciałbym żeby było lepiej.
Na razie tylko temat latarki nr 2.
Dioda U3 1A albo U3 2C na podłożu Noctigon znaleziona w tym sklepie. Domyślam się ze 2C wybrać?
host s2+ z banggood
driver jak wyżej.
Na przyciski muszę zaczekać bo nie ma czy muszę mieć najpierw resztę żeby dobrać?
Kolimator 21,2mm mieści się do s2+?
Na razie tylko temat latarki nr 2.
Dioda U3 1A albo U3 2C na podłożu Noctigon znaleziona w tym sklepie. Domyślam się ze 2C wybrać?
host s2+ z banggood
driver jak wyżej.
Na przyciski muszę zaczekać bo nie ma czy muszę mieć najpierw resztę żeby dobrać?
Kolimator 21,2mm mieści się do s2+?
Ostatnio zmieniony sobota 11 kwie 2015, 11:08 przez Cichy29, łącznie zmieniany 2 razy.
Na fasttechu nie ma s2+. Nie wiem czy nie zmieniła mi się koncepcja. Nadal pełna moc, jednak średniego/dalekiego zasięgu. Ważne, żeby spot przechodził płynnie w spill.
host convoy s2
cree XM-L2 U3 2C
driver 2,8A nanjg 105D 2group
1. Co z optyką?
2. Czy w danym driverze można wymienić/przeprogramować "on board" procka?
3. Czy można na taką latarkę stosować dyfuzor (do nagrań GoPro)
host convoy s2
cree XM-L2 U3 2C
driver 2,8A nanjg 105D 2group
1. Co z optyką?
2. Czy w danym driverze można wymienić/przeprogramować "on board" procka?
3. Czy można na taką latarkę stosować dyfuzor (do nagrań GoPro)
Na aliexpress powinno być. Średni daleki zasięg to m1/c8. Żeby spot przechodził w spill raczej musisz zastosować jakiś kolimator. Kilku kolegów z forum programuje te drivery. Tak, dostępne są dyfuzory do latarki.
Tutaj strona z dobrymi szkłami i mają opcję Light diffusion film. Niestety są dość drogie. Ale powinno być płynne przejście światła. Możesz też poeksperymentować i samemu robić szybkowe dyfuzory.
Tu są kolimatory:
http://intl-outdoor.com/components-opti ... 7_117.html
Tutaj strona z dobrymi szkłami i mają opcję Light diffusion film. Niestety są dość drogie. Ale powinno być płynne przejście światła. Możesz też poeksperymentować i samemu robić szybkowe dyfuzory.
Tu są kolimatory:
http://intl-outdoor.com/components-opti ... 7_117.html
Byłem zmuszony do zajęcia się czymś innym ale co się odwlecze to.. A na dodatek jest i kasa na drugą latarkę. Proszę o skomentowanie:
1. Jak najszerzej, bez strefowo, do pomieszczeń, do GoPro
host Convoy S2
driver 8*amc Nanjg 105D
XM-L2 U3-2C Noctigon 16mm
kolimator 60 stopni pod xml
2.Daleko ale skupienie w ramach rozsądku. Może po prostu to co daje optyka hosta. Może skalp.
host Convoy C8
driver 8*amc Nanjg 105D
XM-L2 U3-1A Noctigon 16mm
Co jeszcze powinienem kupić?
Piguła C8 alu więc przydałaby się dobra pasta. Kupić w swoim sklepie elektronicznym czy też fasttech/intl?
Na banggood jest promocja jeszcze przez parę godzin na C8 z xml2 2,8A Cree U2-1A link ale doładowanie "błyskawiczne" PayPal'a jakoś nie działa. Czy byłby ktoś taki dobry i pomógł w zakupie?
1. Jak najszerzej, bez strefowo, do pomieszczeń, do GoPro
host Convoy S2
driver 8*amc Nanjg 105D
XM-L2 U3-2C Noctigon 16mm
kolimator 60 stopni pod xml
2.Daleko ale skupienie w ramach rozsądku. Może po prostu to co daje optyka hosta. Może skalp.
host Convoy C8
driver 8*amc Nanjg 105D
XM-L2 U3-1A Noctigon 16mm
Co jeszcze powinienem kupić?
Piguła C8 alu więc przydałaby się dobra pasta. Kupić w swoim sklepie elektronicznym czy też fasttech/intl?
Na banggood jest promocja jeszcze przez parę godzin na C8 z xml2 2,8A Cree U2-1A link ale doładowanie "błyskawiczne" PayPal'a jakoś nie działa. Czy byłby ktoś taki dobry i pomógł w zakupie?