Komplet oświetlenia

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
marcin94

Komplet oświetlenia

Post autor: marcin94 »

Witam

Jestem nowy na tym forum, Witam serdecznie jeszcze raz :)

Tak jak większość nowych piszę tutaj aby poradzić się w zakupie latarki na rower. Więc potrzebuję latarki na przód zastosowanie: 80% drogi publiczne, a reszta wiejskie drogi i lasy. W związku z tym, że jeżdżę głównie po drogach zależy mi na tym abym był dobrze widoczny na drodze, a ze względu na przejażdżki po wiejskich drogach żeby było dobrze widać co przede mną na drodze leży. Z tego co poczytałem na tym forum jestem zainteresowany latarkami mod od kolegi zlyzka mianowicie Convoyy s2,3 bądź c8.
Przydatne by było dodatkowe ogniwo oraz ładowarka.

Chciałbym również lampkę na tył. Upatrzyłem sobie Walee oraz SMART RL321R, SMART Superflash

RL317R-10 biała.

Chcę wydać 200zł ew. mogę niewiele dołożyć. Czy dało by się skompletować za tą cenę coś sensownego?

Pozdrawiam
Marcin[/u]
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Tylna może być dowolna z wymienionych, bo każda będzie odpowiednia. Na przód Convoy S2+ z soczewką owalną. W 200zł powinieneś się zmieścić.
marcin94

Dziękuję za szybką odpowiedź. Czyli w lampkach na tył z tych co podałem to zbyt dużej różnicy w mocy nie ma? A jak z mocowaniami do sztycy oraz ze szczelnością?

A co do Convoy. To Twoja propozycja s2+ wynka z tego, że można w tym modelu zmienić optykę na bardziej dostosowaną do potrzeb?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Różnica w mocy jest oczywiście ale nawet najsłabsza będzie aż nadto mocna. Z mocowaniem nie ma problemu a o szczelność dbają gumowe oringi w miejscu łączenia obu części obudowy.
S2+ bo właśnie można inną optykę dać i owalną by bardziej w zgodzie jeździć z innymi użytkownikami dróg - widzisz dobrze i nie razisz (za bardzo).
marcin94

Dzięki za rozwianie wątpliwości :) W takim razie będę zamawiał SMART RL321R i s2+ u zlyzka mam nadzieję, że będzie to warte swojej ceny :)

Pozdrawiam i jeszcze raz Dzięki!

Marcin
Ostatnio zmieniony wtorek 24 lut 2015, 13:51 przez marcin94, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Nie chce mi się sprawdzać oferty zlyzki ale weź ze sterownikiem 2,1A, może i lumenów będzie mniej ale oczy nie będą z tego powodu wyraźniej niezadowolone za to zyskasz odczuwalnie na czasie pracy i sprawności ogólnej.
marcin94

Chyba jak na razie będę musiał poczekać,bo z tego co pisze zlyzka ma na razie tylko s3 i c8
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

To bierz S3, jeśli jest z wykręcaną pigułą.
marcin94

Ok. Zapytam Dzięki
ODPOWIEDZ