Latarka do poszukiwań za osobami zaginionymi 200 zł

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
RobertM

Latarka do poszukiwań za osobami zaginionymi 200 zł

Post autor: RobertM »

Dziękuję że tu zajrzałeś,
zwracam się z prośbą o podpowiedzenie mi jaką latarkę mogę kupić (w sklepie czy też modowaną od forumowicza ) do przeszukiwania różnego terenu za osobami zaginionymi.
Moje oczekiwania to max. zasięg kosztem szerokości świecenia (jednakże by skupienie nie było przesadne :)
Może być zasilana 1dnym czy 2dwoma akumulatorkami w ustawieniu (równoległym do siebie) jak w Fenix TK35 czy Small Sun zy t08 - obie cenowo poza moim zasięgiem :(
Ponad to proszę o podpowiedź co do wyboru ogniw oraz ładowarki ( w rozsądnej jakości do ceny ).
Pozdrawiam Robert.
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Convoy C8 z oskalpowana diodą. Do kupienia w sklepiku.
RobertM

Na forum na tę latarkę zwróciłem uwagę, pomimo tego napisałem post j.w. ponieważ nie chciałbym przeoczyć innych propozycji które dawaliscie zainteresowanym.Może ktoś jeszcze podzieli się nabytą wiedzą czy doświadczeniami z latarkami....
W jakiej specyfikacji będzie najbardziej korzystna, bądź gdzie znajdę opisy modów bym mógł rozważyć najlepszy ?
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Witam.
Określ więcej preferencji np czas działania, gabaryty latarki i jakiego zasięgu potrzebujesz.

Rozumiem że do poszukiwań potrzebujesz zasięgu, ale dobrze było by określić taki użytkowy zasięg.
C8 na skalpowanej XP-L świeci na około 300 m.
Czasem nie jest potrzebny aż taki zasięg a trochę szersze światło jest przydatne do patrolowania szerszego obszaru.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Ale C8 nie ma dwóch aku równolegle. Czy to jest warunek konieczny bo ma świecić jak najdłużej bez ładowania, czy propozycja? C8 w trybie full poświeci max 1,5 godziny, a ludzi czasem szuka się dłużej. Można oczywiście użyć niższego trybu, ale pamiętajmy, że może to być kosztem sukcesu naszych poszukiwań.
RobertM

Uzupełniam, jak wspomniałem może być na 1 ogniwo ( zapas mogę mieć przy sobie, zazwyczaj takie akcje trwają do 3h ) 300 metrów w zupełności wystarczy . Proszę o najlepszą specyfikację Convoy C8 i chętna osobę do jej zbudowania.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Jeśli już zdecydowałeś się na C8 to mogę złożyć latarkę.
Ogólnie to w tym dziale raczej doradzamy co kupić, od ogłoszeń jest dział kupię w sklepiku.
Na prośbę autora odpowiadam.
Jesteś może z tych puław na podkarpaciu? ( okolice wyciągu narciarskiego )?
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

A w jakim terenie najczęściej są te poszukiwania? Bo i ile w górach faktycznie taki zasięg może się przydać, to raczej na terenie płaskim i zadrzewionym lepsze byłoby coś co świeci szerzej.
Kielek

Post autor: Kielek »

Stały dylemat - więcej światła czy dłużej. Na szczęscie zapasowe akusy nie są duże...
RobertM

Mieszkam na lubelszczyźnie, więc obszary leśne, łąkowe itp.Do pomocy mam psa i jego węch. Dobra latarka napewno wspomoże moją pracę. Dziękuję za zainteresowanie.
Proszę inżynierów o priw. swoich projektów Convoy C8

[ Dodano: 19 Luty 2015, 07:41 ]
Podziękowania dla Smokuxx1987 -kolega udzielił mi (laikowi) rzeczowych informacji.Polecam jako partnera w interesach.
ODPOWIEDZ