Gdzie kupić LED Citizen?
Gdzie kupić LED Citizen?
Witam!
Czy poza TME jest jakiś sklep (może być za granicą) gdzie można w dobrej cenie kupić diody LED Citizen? Od dłuższego czasu mam zamiar skonstruować mocne oświetlenie led, ale nie jestem zbyt zadowolony z diod LED COB np. Epistar głównie z powodu spektrum (duża emisja światła o długości fali 350nm, a więc UV-A).
Upatrzyłem sobie diody takie jak:
tańsza
Citizen CLL042-1818A5-50KL1A1
lub ewentualnie
Citizen CLL050-1825A1-503M1A2
Proszę o poradę
Czy poza TME jest jakiś sklep (może być za granicą) gdzie można w dobrej cenie kupić diody LED Citizen? Od dłuższego czasu mam zamiar skonstruować mocne oświetlenie led, ale nie jestem zbyt zadowolony z diod LED COB np. Epistar głównie z powodu spektrum (duża emisja światła o długości fali 350nm, a więc UV-A).
Upatrzyłem sobie diody takie jak:
tańsza
Citizen CLL042-1818A5-50KL1A1
lub ewentualnie
Citizen CLL050-1825A1-503M1A2
Proszę o poradę
- pegasus_sis
CREE też ma coś podobnego, do kupienia m.in. w Maritex: https://www.maritex.com.pl/en/led-cree-c-14592
Przy okazji innych zakupów (przekaźniki do światła w domu) zauważyłem, że ceny CLL042 w TME spadły do niecałych 45 zł netto (3000K, CRI>=80)
Znacie jakieś drivery z zasilaniem DC dające 2A przy ok. 40V (z wyjątkiem MR2011 boost, który jednak daje tylko 1,5A maksymalnie, i flexów od Taskled)? Najchętniej step-up, ale down też może być.
Znacie jakieś drivery z zasilaniem DC dające 2A przy ok. 40V (z wyjątkiem MR2011 boost, który jednak daje tylko 1,5A maksymalnie, i flexów od Taskled)? Najchętniej step-up, ale down też może być.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
-
55pln za 39W wygląda całkiem nieźle. Nawet z kosztami wysyłki wyjdzie lepiej niż ostatni zakup XM-L2. Chcesz to zasilać z sieci? Potrzebujesz czegoś więcej niż świecenia na maksymalnym prądzie? (ściemnianie itp.)
Ostatnio zaczęło mnie denerwować to wieczne szukanie driverów spełniających choćby katalogowe parametry, dlatego zastanawiam się nad czymś prostszym.
Ostatnio zaczęło mnie denerwować to wieczne szukanie driverów spełniających choćby katalogowe parametry, dlatego zastanawiam się nad czymś prostszym.