Akumulatorki Kodak Pre Charged 2100mAh AA z Biedronki

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
witos

Akumulatorki Kodak Pre Charged 2100mAh AA z Biedronki

Post autor: witos »

Czy ktoś ma,jakieś opinie,czy warto ? Na innych forach sobie chwalą :)

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,4 ... 4x2100-mah
fxxx

Post autor: fxxx »

jedynymi akumulatorami AA, które warto kupić są eneloopy i koniec kropka :)
ericandor

Post autor: ericandor »

Z tego co widziałem to te Kodaki są "made in china".
Z drugiej strony IKEA LADDA też jest "made in china" a jest na BLF chwalona za dobry stosunek jakość/cena.
ziam

Post autor: ziam »

Kupiłem Kodaki kilka lat temu w Biedronce-trzymają pojemność do dzisiaj. Cena ta sama.
max4max

Post autor: max4max »

ziam pisze:Cena ta sama.
To znaczy, że relatywnie staniały.
Ostatnio zmieniony środa 17 gru 2014, 15:59 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.
Kyle

Post autor: Kyle »

ziam pisze:Kupiłem Kodaki kilka lat temu w Biedronce-trzymają pojemność do dzisiaj. Cena ta sama.
A jak tam wydajność prądowa? Bo to, że akku ma pełną pojemność, nie zmienia faktu, że może być trupem.
honor

Post autor: honor »

Kupiłem dwa komplety w 2011 roku, sprawują się bez problemów do dzisiaj. Moim zdaniem za taką cenę jak najbardziej warte zakupu. Pozostaje pytanie, czy po 3 latach pochodzą z tej samej fabryki i są równie dobre co wcześniejszy wypust.

EDIT: Kupiłem 4 sztuki, różnią się delikatnie wizualnie i budową, pewnie producent inny. Jutro sprawdzę jaką rzeczywistą pojemność mają.
Ostatnio zmieniony piątek 19 gru 2014, 22:23 przez honor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

Nowe Panasoniki też robią w Chinach.
kamiss

Post autor: kamiss »

I jak tam sprawdził ktoś ich faktyczną pojemność. Potrzebuję kupić właśnie akumulatorki do golarki do ubrań i myszki bezprzewodowej do laptopa. Nadadzą się? Jak długo trzymają podczas normalnego lub intensywnego użytkowania?
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Potrzebuję kupić właśnie akumulatorki do golarki do ubrań i myszki bezprzewodowej do laptopa.
przecież to są mało wymagające urządzenia, bierz co tanie i firmowe ;) W Japonii robią teraz tylko Fujitsu (dawne "prawdziwe" Eneloopy)
kamiss

Post autor: kamiss »

Czyli te Kodaki z Biedry będą ok? Większych wymagań nie mam co do baterii. Gównie tak jak mówię, myszka do laptopa, mała golarka do ubrań, etc.
Losiu

Post autor: Losiu »

Mam 4 takie kodaki, tyle że nie kupione w biedronce a gdzieś indziej, nie pamiętam dokładnie gdzie, możliwe że w sklepie nie dla idiotów. Parametry trzymają wszystkie ogniwa po równo, pojemności testowane na BC-900 zbliżone do nominalnych. Przeżyły kilka cykli po czym wleciały do szuflady czekając na swoją kolej użycia. Po chyba 6 miesiącach nadal miały ładunek (jak na LSD przystało) pozwalający robić fotki aparatem. Jakościowo uznał bym je za tożsame z GP Recyko.
Kyle

Post autor: Kyle »

pegasus_sis pisze:
Potrzebuję kupić właśnie akumulatorki do golarki do ubrań i myszki bezprzewodowej do laptopa.
przecież to są mało wymagające urządzenia, bierz co tanie i firmowe ;) W Japonii robią teraz tylko Fujitsu (dawne "prawdziwe" Eneloopy)
Mało wymagające odnośnie ilości energii, ale upierdliwe jest ciągłe ładowanie zwyczajnych akumulatorów (tych co po kilku miesiącach są puste od samego leżenia).
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Volo pisze:Nowe Panasoniki też robią w Chinach.
Niedawno kupiłem Eneloopy już od Panasonica, bez logo Sanyo, i wciąż "Made in Japan".
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

ale upierdliwe jest ciągłe ładowanie zwyczajnych akumulatorów
no my tu dyskutujemy o LSD :mrgreen:
ODPOWIEDZ