Szukam jak najmniejszego stabilizatora ,sterownika .

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
RafałN

Szukam jak najmniejszego stabilizatora ,sterownika .

Post autor: RafałN »

Witam
Jak w temacie szukam sterownika do zasilenia 3xMt-g2 ( zakładam wstępnie 3A ,zasilanie samochodowe)
Pojawił się lekki problem z wielkością w moim projekcie.
Byłem nastawiony na zakup u MrElektronika , ale wielkość mnie trochę zniechęca .
Wiem ,że ma modele mniejsze gabarytowo , ale cena zaczyna być zaporowa.
O tyle ,że 60 zł. jestem w stanie za sztukę zapłacić to już 120 zł. trochę za dużo.
Macie jakieś doświadczenie gdzie mogę coś znaleźć w wielkości 35mm. na max 20 mm? wysokość do 16 mm..
Czarna magia....
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

A jak mają być zasilane ? Szeregowo, każda osobno ? Sterownik ma mieć tryby ? Jakąś lampę samochodową konstruujesz ?
ILPT
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Typowo latarkowe drivery znajdziesz.
http://www.lightmalls.com/super-output- ... 5-5v-15v-2
Jeśli ma być tylko sama przetwornica bardziej do stacjonarnych zastosowań to daraltek ma fajne przetwornice i tanie, ale gabaryty już większe.
http://allegro.pl/przetwornica-driver-l ... 45026.html
Awatar użytkownika
RafałN

Post autor: RafałN »

Tak podłączenie szeregowe jeden tryb , ma mieć zabezpieczenie termiczne i to wsjo.
Ma to być dodatkowe oświetlenie do samochodu . ale z braku miejsca potrzebuje jak najmniejsze wymiary co by wszystko zmieścić w jednym miejscu.,

[ Dodano: 14 Grudzień 2014, 21:21 ]
Macie jeszcze jakieś pomysły ?

[ Dodano: 15 Grudzień 2014, 13:23 ]
No jestem po rozmowie i wytłumaczeniu mi ,,podstaw" zasilania ..
Nie wygląda to wesoło .
co by zasilić 3xmt-g2 w szeregu które mają 6V z instalacji samochodowej , muszę zastosować Boostera MR2011Vxx boost.
A gabaryty tego to fi44 mm.
Szukam dalej czegoś mniejszego ale już wiem ,że będzie duży problem

[ Dodano: 15 Grudzień 2014, 21:48 ]
Oki
sprawdziłem parę namiarów na firmy i sytuacja wgląda tak , że trzeba sterownik wywalić z lampy w zewnętrzne opakowanie.
Nie dam rady zmieścić wszystkiego w jednym miejscu.
na długości ograniczonej 165 mm. Mam zmieścić 3 sztuki reflektorów 35mm. Które to w podstawie mają 27 mm.

Czy umieszczenie sterownika poza obudowa może być nie zdrowe dla ledow, zabezpieczenie termiczne sterownika w jaki sposób działa?
Wiem , że podstawowe pytania ale się nie znam
Czarna magia....
ODPOWIEDZ