... z hostem Roche F12

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

... z hostem Roche F12

Post autor: marmez »

Cześć

Już kilka miesięcy temu zamówiłem i dostałem host Roche F12 i niestety widzę, że nie da się w nim do końca wkręcić pierścienia/koronki dociskającego szybkę. Brakuje 1mm albo więcej (w tej chwili latarkę mam w garażu, to nie sprawdzę, ani zdjęcia nie zrobię, po południu najwcześniej). Trochę (z jeden obrót, może więcej) wkręca się dobrze i nagle opór. Obawiam się, że dali koronkę z innym gwintem, ale na oko tego wyłapać nie mogę, gwinty niby są wystarczająco długie.

Dyskutować ze sklepem mi się nie chce, bo od tak dawna leży to u mnie w domu, że mi głupio coś do nich pisać.

Wszelkie pomysły, jak złożyć tę latarkę, żeby działało, mile widziane :D

Linka do hosta: http://www.fasttech.com/products/1618/1 ... light-host
Linka do latarki (widać, że koronka dochodzi do końca).
Wątek na światelkach o tej latarce (ale tam takiego problemu nie było): http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11253

Pozdrawiam, marmez
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Hetman

Post autor: Hetman »

Bez szkiełka też nie dochodzi do końca?
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Właśnie poskładałem dwa hosty Roche F12 czarne, ale z innego źródła (Ali).
Koronka wkręca się do końca ale o-ringi dodane do zestawu , wszystkie jednakowe, nie za bardzo pasują.
Płaski o-ring szybka / koronka jest OK. Ale do wkręcenia koronka / korpus trzeba dać cieńszy i mniejszy o-ring. Inaczej nie da się dokręcić koronki.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Sama koronka bez refa, bez szybki nie chce się wkręcić, niestety.

[ Dodano: 2 Grudzień 2014, 12:32 ]
Może gdzieś widzieliście same koronki do nich? Może mi dali jakąś niepasującą? Gorzej, jeżeli zły jest gwint w korpusie... :/

[ Dodano: 3 Grudzień 2014, 12:47 ]
Chyba się udało lekko destrukcyjnie naprawić problem :) Po dokładnym przyjrzeniu, wygląda na to, ze gwint w koronce jest rzadszy niż w głowicy. Podszlifowałem trochę początek gwintu w głowicy i o pół obrotu więcej koronka się dokręca, że prawie do końca, a to starczy na dobre przyciśnięcie diody i reszty bebechów. Rozwiązanie kiepskie, ale powinno być wystarczające ;)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Hetman

Post autor: Hetman »

To szkoda, że tak psują sprawę bo hosty na zdjęciach ładne...
ODPOWIEDZ