Fenix TK35 XM-L2 U2 900lm Budowa glowicy z MCPCB
Fenix TK35 XM-L2 U2 900lm Budowa glowicy z MCPCB
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Po przeczytaniu kilku stron w temacie o overdrivingu XMLa nabawiłem się choroby.
otóż kilka dni temu zakupiłem Fenixa TK35, dokładnie
tutaj.
Wbrew temu co na stronie jest napisane otrzymałem Fenixa z dioda XM-L2 900lm więc deal niezły.
Ale do rzeczy, jak wyżej wspomniałem nabawiłem się choroby "jakie jest podłoże (MCPCB) w fenixie, czy pasty termo jest wystarczająco dużo, czy jest odpowiednie chłodzenie)
Wiadomo że jak coś jest nowe to szkoda rozkręcać no i jest gwarancja.
Ale czy ktoś z was moi drodzy, posiada jakieś zdjęcia, informacje, sam rozkręcał fenixa z dioda XM-L2?
Będę wdzięczny za fotki ew. jakieś sugestie typu "czy warto się przejmować" przy nie modyfikowanym fenixie.
Po przeczytaniu kilku stron w temacie o overdrivingu XMLa nabawiłem się choroby.
otóż kilka dni temu zakupiłem Fenixa TK35, dokładnie
tutaj.
Wbrew temu co na stronie jest napisane otrzymałem Fenixa z dioda XM-L2 900lm więc deal niezły.
Ale do rzeczy, jak wyżej wspomniałem nabawiłem się choroby "jakie jest podłoże (MCPCB) w fenixie, czy pasty termo jest wystarczająco dużo, czy jest odpowiednie chłodzenie)
Wiadomo że jak coś jest nowe to szkoda rozkręcać no i jest gwarancja.
Ale czy ktoś z was moi drodzy, posiada jakieś zdjęcia, informacje, sam rozkręcał fenixa z dioda XM-L2?
Będę wdzięczny za fotki ew. jakieś sugestie typu "czy warto się przejmować" przy nie modyfikowanym fenixie.
Tylko nie pisz, że za tego Fenixa dałeś tyle ile widnieje na tej stronie
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Tak dałem tyle, stać mnie w końcu na taką rozpustę
ale jeśli posiadasz tańsze źródło chętnie się zapoznam
ale jeśli posiadasz tańsze źródło chętnie się zapoznam
Ostatnio zmieniony sobota 29 lis 2014, 19:12 przez kamil004, łącznie zmieniany 1 raz.
kamil004,
Na witrynie Twoja wersja widnieje jako xm-l
Trochę poszperałem i znalazłem :
Tutaj
"but surprisingly there was no thermal paste between it and the aluminium"
Wygląda na to że nie ma pasty pod diodą więc ładnie dali ciała ....
Na witrynie Twoja wersja widnieje jako xm-l
Trochę poszperałem i znalazłem :
Tutaj
"but surprisingly there was no thermal paste between it and the aluminium"
Wygląda na to że nie ma pasty pod diodą więc ładnie dali ciała ....
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Moja konkluzja, latarka droga, dioda zimna ( do tego stara xm-l ) kiepska do EDC i bez pasty pod podłożem....
Za te pieniądze to Fenix powinien się wstydzić nie dopieszczając swojego produktu.
Za te pieniądze to Fenix powinien się wstydzić nie dopieszczając swojego produktu.
Zestaw rowerowy:
owszem na witrynie widnieje sęk w tym że mam 900lm XM-L2 U2
Na pudełku też opisane wszystko jako 900lm oraz podstawa diody jest srebrna a nie zielona
bardzo dziękuje vin324pl, za tą stronę.
Vigo, doświadczenie z lutownicą i elektroniką mam od pieluchy więc spokojnie
Na pudełku też opisane wszystko jako 900lm oraz podstawa diody jest srebrna a nie zielona
bardzo dziękuje vin324pl, za tą stronę.
Vigo, doświadczenie z lutownicą i elektroniką mam od pieluchy więc spokojnie
---- Posiadam ----
SkyRC Imax B6 / SkyRC Imax B6mini / Powerex MAHA MH-C9000 / Tank 007 PT10 XM-L T6 / Fenix TK35 XM-L2 U2
SkyRC Imax B6 / SkyRC Imax B6mini / Powerex MAHA MH-C9000 / Tank 007 PT10 XM-L T6 / Fenix TK35 XM-L2 U2
Vigo,
Pewnie że nie można porównywać,
Zupełnie inne gabaryty reflektora, więc i cel użytkowania inny powinien być.
[ Dodano: 29 Listopad 2014, 20:28 ]
kamil004,
Ja bym zobaczył czy jest pasta pod diodą, jak jest to bym nic dalej nie tykał
[ Dodano: 29 Listopad 2014, 20:31 ]
Jakby się skończyła gwarancja to wtedy możnaby było wysterować wymienić na xp-l 4A ze skalpem i byłby fajny szperacz
Pewnie że nie można porównywać,
Zupełnie inne gabaryty reflektora, więc i cel użytkowania inny powinien być.
[ Dodano: 29 Listopad 2014, 20:28 ]
kamil004,
Ja bym zobaczył czy jest pasta pod diodą, jak jest to bym nic dalej nie tykał
[ Dodano: 29 Listopad 2014, 20:31 ]
Jakby się skończyła gwarancja to wtedy możnaby było wysterować wymienić na xp-l 4A ze skalpem i byłby fajny szperacz
Zestaw rowerowy:
vin324pl, rozumiem, ciekawe tylko czy łatwo się odkręci.
pasty i tak nie posiadam w tej chwili ale warto wiedzieć, chodź po paru minutach na turbo w domowych warunkach głowica robi się bardzo ciepła
pasty i tak nie posiadam w tej chwili ale warto wiedzieć, chodź po paru minutach na turbo w domowych warunkach głowica robi się bardzo ciepła
---- Posiadam ----
Moim zdaniem TK35 to udany model, wyjątkowo kompaktowej konstrukcji, biorąc pod uwagę możliwe zasilanie 2x18650, dzięki głębokiemu reflektorowi głowica latarki nie ma dużej średnicy (spokojnie pomieści się w kieszeni np. kurtki), a dzięki temu ma całkiem niezły zasięg przy czym świeci też wystarczająco szeroko, taka kompromisowa konstrukcja.
Barwa światła jest moim zdaniem akceptowalna i mówię to jako zwolennik ciepłych diod (na co dzień edecuję XENO E03 7B T4 ).
Cena, cóż czołowi markowi producenci się cenią, a są i droższe firmy latarkowe.
___
Barwa światła jest moim zdaniem akceptowalna i mówię to jako zwolennik ciepłych diod (na co dzień edecuję XENO E03 7B T4 ).
Cena, cóż czołowi markowi producenci się cenią, a są i droższe firmy latarkowe.
___