Kupiłem na ebay

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Owneds

Kupiłem na ebay

Post autor: Owneds »

Witam serdecznie!

Kupiłem wczoraj przedmioty na Ebay.com. Zapłaciłem przez Paypal. Konto mam potwierdzone więc wszystko powinno być ok. :)

Kieruje się do was z pytaniami odnośnie:
1. Czy dostane jakieś info na maila czy coś o tym kiedy przesyłka zostanie wysłana, ew jakiś numer paczki?
2. Jak sprawa wygląda z cłem i Vat? Na dwa produkty wydałem 38zł. Czy będę musiał iśc to gdzieś najpierw zapłacić czy jak?
3. Jak często mogę kupować na Ebay? Bo czytałem wczoraj w pracy, że miesięcznie mogę wydać do 45$, bez przyczepienia się do mnie skarbówki itd.

jak to wygląda u Was?
Przepraszam, ale jest to mój pierwszy zakup i się obawiam. ^^
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Owneds pisze:Kupiłem wczoraj przedmioty na Ebay.com. Zapłaciłem przez Paypal. Konto mam potwierdzone więc wszystko powinno być ok.
Kupowanie na ebay, to jak kupowanie na allegro, wszystko zależy od sprzedawcy.
Owneds pisze:1. Czy dostane jakieś info na maila czy coś o tym kiedy przesyłka zostanie wysłana, ew jakiś numer paczki?
Zależy od sprzedawcy.
Owneds pisze:2. Jak sprawa wygląda z cłem i Vat? Na dwa produkty wydałem 38zł. Czy będę musiał iśc to gdzieś najpierw zapłacić czy jak?
Kwestia szczęścia, ale do 45€ unikniesz obu podatków.
Owneds pisze:3. Jak często mogę kupować na Ebay? Bo czytałem wczoraj w pracy, że miesięcznie mogę wydać do 45$, bez przyczepienia się do mnie skarbówki itd.
Kupować możesz ile chcesz, wszystko zależy od tego ile warta jest dana przesyłka.
Jeśli zamawiasz cały czas to samo w dużych ilościach, to będzie to podejrzane.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
ODPOWIEDZ