Czołówka H15S
Czołówka H15S
Witam
Czołówka się popsuła , poprzez złe użytkowanie.
Żonie zakupiłem latarkę a sam na swój łeb ją wciskałem i najpierw urwało się mocowanie z obudowy akumulatora od paska .
Moim zdaniem jest to źle przemyślane mocowanie , pasek - guma powinna iść do okola głowy a nie punkt zamocowania być na obudowie...
Następnie dziecko mi usiadło na akumulatorze który był w tym czasie ładowany i ,,wepchnęło" gniazdo do środka .
No i najlepsze ,że nie wiadomo kto stanął na obudowie i ,,zaczep"do zamykania obudowy aku. jest uwalony ..
Czyli obudowa i aku są do wymiany..
Na Militaria dowiedziałem się ,że termin realizacji to 5-6 tyg a cena jest nie znana .
Moje pytanie co tu mądrego wymyślać co by było zasilaniem ... a zarazem dało się mądrze to dopasować
Za wszelkie rady , dziękuję
Czołówka się popsuła , poprzez złe użytkowanie.
Żonie zakupiłem latarkę a sam na swój łeb ją wciskałem i najpierw urwało się mocowanie z obudowy akumulatora od paska .
Moim zdaniem jest to źle przemyślane mocowanie , pasek - guma powinna iść do okola głowy a nie punkt zamocowania być na obudowie...
Następnie dziecko mi usiadło na akumulatorze który był w tym czasie ładowany i ,,wepchnęło" gniazdo do środka .
No i najlepsze ,że nie wiadomo kto stanął na obudowie i ,,zaczep"do zamykania obudowy aku. jest uwalony ..
Czyli obudowa i aku są do wymiany..
Na Militaria dowiedziałem się ,że termin realizacji to 5-6 tyg a cena jest nie znana .
Moje pytanie co tu mądrego wymyślać co by było zasilaniem ... a zarazem dało się mądrze to dopasować
Za wszelkie rady , dziękuję
Czarna magia....
Witam,
Uuu... Dużo nieszczęść jak na jedną czołówkę
Jeśli chcesz odtworzyć ją do stanu firmowego, to chyba nie masz innego wyjścia jak liczyć na pomoc Militaria.pl (oficjalny dystrybutor/importer Olight w Polsce). Sam akumulator ma oznaczenie OPB2-H15S lub OPB-H15 i można go kupić np. na eBay-u. Podobno ma zostać wprowadzony do oferty Militaria.pl ale tylko podobno.
Ja na Twoim miejscu spróbowałbym przerobić czołówkę tak żeby korzystała z koszyka jakiejś taniej chińskiej czołówki. Przykładowo użyć koszyk 2x18650 taki jak tutaj. Nie wiem czy można taki dostać gdzieś osobno ale pewnie kiedyś w przyszłości sam czegoś takiego spróbuję
Mam nadzieję, że bardziej doświadczeni koledzy się wypowiedzą. Zwłaszcza Zbychur, który zrobił podobny "przeszczep" zdaję się w Mactronicu.
Pozdrawiam,
Crocodil
Uuu... Dużo nieszczęść jak na jedną czołówkę
Jeśli chcesz odtworzyć ją do stanu firmowego, to chyba nie masz innego wyjścia jak liczyć na pomoc Militaria.pl (oficjalny dystrybutor/importer Olight w Polsce). Sam akumulator ma oznaczenie OPB2-H15S lub OPB-H15 i można go kupić np. na eBay-u. Podobno ma zostać wprowadzony do oferty Militaria.pl ale tylko podobno.
Ja na Twoim miejscu spróbowałbym przerobić czołówkę tak żeby korzystała z koszyka jakiejś taniej chińskiej czołówki. Przykładowo użyć koszyk 2x18650 taki jak tutaj. Nie wiem czy można taki dostać gdzieś osobno ale pewnie kiedyś w przyszłości sam czegoś takiego spróbuję
Mam nadzieję, że bardziej doświadczeni koledzy się wypowiedzą. Zwłaszcza Zbychur, który zrobił podobny "przeszczep" zdaję się w Mactronicu.
Pozdrawiam,
Crocodil
Myślę że aku nie koniecznie, ale jego obudowa raczej do wymiany. Ja przerzuciłem zasobnik na 3xAAA z Mactronica hls-k2r, do którego poszedł zasobnik na 18650. Oczywiście też możesz zmienić koszyk ale w przypadku li-ion 18650 musisz zadbać o zabezpieczenie ogniwa przed nadmiernym rozładowaniem albo ogniwo protected, bo w H15s ma zabezpieczony akus.
Możesz zrobić zdjęcia tego nieszczęsnego zasobnika? Ocenimy zniszczenia. Ja jeszcze mam gdzieś oryginalny zasobnik z H15, co prawda też ma ułamany jeden zaczep, ale może udałoby się stworzyć jakąś hybrydę
Możesz zrobić zdjęcia tego nieszczęsnego zasobnika? Ocenimy zniszczenia. Ja jeszcze mam gdzieś oryginalny zasobnik z H15, co prawda też ma ułamany jeden zaczep, ale może udałoby się stworzyć jakąś hybrydę
Oki dzieki Panowie za pomoc .
FOto zrobię i wstawię jak czas pozwoli to jeszcze dzisiaj
Na już to mam jakieś badziewie energaizer led także oki.
Mamy dwa konie i trzeba je już po ciemku z padoku zabierać.
A że mam konia który się boi kałuży z woda to lepiej żeby coś widział trochę po czym idzie.
czas 5-6 tyg w Milotaria.pl to za długo jak dla mnie
FOto zrobię i wstawię jak czas pozwoli to jeszcze dzisiaj
Na już to mam jakieś badziewie energaizer led także oki.
Mamy dwa konie i trzeba je już po ciemku z padoku zabierać.
A że mam konia który się boi kałuży z woda to lepiej żeby coś widział trochę po czym idzie.
czas 5-6 tyg w Milotaria.pl to za długo jak dla mnie
Czarna magia....
RafałN pisze:A że mam konia który się boi kałuży z woda to lepiej żeby coś widział trochę po czym idzie.
Hahahaha... padłem jak to przeczytałem )
Sorry za OT )
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Wyobraź sobie jak żona jedzie a ten debil staje dęba przed kałużą albo robi uniknąć bokiem.
Chciałem reklamować ale przecież na kiełbasę nie przerobie
Ps
Ja mam tyle pożytku że przynajmniej pomidorki mi piękne rosną .
Dobra zaraz wyślę foty
Chciałem reklamować ale przecież na kiełbasę nie przerobie
Ps
Ja mam tyle pożytku że przynajmniej pomidorki mi piękne rosną .
Dobra zaraz wyślę foty
- Załączniki
-
- IMG_20141112_225127.jpg (87.86 KiB) Przejrzano 355 razy
Ostatnio zmieniony czwartek 13 lis 2014, 12:45 przez RafałN, łącznie zmieniany 2 razy.
Obawiam się ze jest inny
w wersji pierwszej był z jakąś lampka z tyłu? .
I zakładam ze jednak nie będzie pasować.
Może to jakoś ,,zgrzac" na stałe. I jeszcze urwany zaczep od gumy.
Trochę to druciarstwo.
Wydaje mi się że jednak nowe opakowanie mnie czeka.
Zbychu masz co na pokładzie?
w wersji pierwszej był z jakąś lampka z tyłu? .
I zakładam ze jednak nie będzie pasować.
Może to jakoś ,,zgrzac" na stałe. I jeszcze urwany zaczep od gumy.
Trochę to druciarstwo.
Wydaje mi się że jednak nowe opakowanie mnie czeka.
Zbychu masz co na pokładzie?
Czarna magia....
Ja obstawiam że to to samo, lamka czerwona z tyłu nie ma znaczenia, bo Ciebie interesują tylko zatyczki. Jak wrócę z pracy zrobię dokładne fotki. Szkoda czekać kilka tygodni i pewnie kilkadziesiąt złotych. Będziesz musiał tylko przełożyć elektronikę z Twojej zatyczki do mojej. Mogę Ci to wysłać i sobie zobaczysz.