Stary niezidentyfikowany Mactronic - czy coś z niej będzie?

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
matejkoo

Stary niezidentyfikowany Mactronic - czy coś z niej będzie?

Post autor: matejkoo »

Witam serdecznie,

od dłuższego czasu wertuję to forum ciesząc oczy tym co robicie ze zwykłych lampek, więc postanowiłem napisać ze swoim "problemem" jako początkującym, prosiłbym o wyrozumiałość.

Posiadam Mactronika którego kupiłem z 2-3 lata temu. Niestety po rozkręceniu jej i dokładnym obejrzeniu a także przeszukaniu katalogów Mactronika nigdzie nie znalazłem wzmianki o tej lampce ani nic co mogło by mnie naprowadzić na trop odnośnie modelu (kupiłem bez opakowania, lampka zalegała w sklepie rowerowym).

Moje pytanie brzmi, czy ktoś z was posiadał taką lub podobną lampkę i czy też istnieje możliwość jej z modowania do miana "silnej" lampki rowerowej. Zależałoby mi na wymianie drivera, emitera i szkiełka o ile jest to możliwe. W załączniku przesyła zdjęcia tego "cuda".

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Możliwość istnieje, ale nie będzie to łatwe ani tanie. Widzę, że ma ona zasilanie 4xAAA co dodatkowo utrudnia sprawę. Proponuję kupić Convoya w sklepiku.
enzom

Post autor: enzom »

Wygląda jak Mactronic MLF-1W. Nada się tylko jako pozycyjna.
matejkoo

Post autor: matejkoo »

Cześć,

@enzom, patrzyłem w google za tym modelem który podałeś, mocowanie mojej lampki jest identyczne więc wnioskuję że to ten model.

Skoro nie ma sensownego ratunku dla tej lampki to zgodnie z sugestią rafalklis kupię jakiegoś Convoya.

Temat do zamknięcia, chyba że ktoś będzie chciał jeszcze dorzucić swoje zdanie :)

Dzięki za pomoc!!!
Hetman

Post autor: Hetman »

Zawsze możesz ją przerobić na czerwone pozycyjne na tył :) .
ODPOWIEDZ