Ultra-fire C8 tandeta.
Ultra-fire C8 tandeta.
Witam.
Kilka dni temu kupiłem C8 Ultra-fire.
Okropna jakość wykonania, wielkie luzy na tylnej zakrętce, ledwo gwint się trzyma.
Rozebrałem pierwszy raz w życiu latarkę aby zobaczyć czy mam pastę - a tu nie wierzę - dziura.
Nałożyłem na ten skrawek trzymający diodę trochę pasty. Coś tam może minimalnie to da.
Dałem 50zł+ przesyłka bo chciałem oszczędzić. Jestem bardzo tym zmartwiony bo zniszczyłem swoje pieniądze.
Sterownik daje 1,6A przy naładowanym akumulatorze i około 1 A przy rozładowanym do 3,6V, brak stabilizacji. Sterownik nie pamięta trybu, jest beznadziejny.
Przy kilkudziesięciu sekundach latarka gorzej świeci na wysokim trybie z powodu zapewne przegrzania, i trzeba wyłączyć.
Pytanie czy da się coś z tym zrobić ?.
Już wiem że popełniłem ogromny błąd .
Kilka dni temu kupiłem C8 Ultra-fire.
Okropna jakość wykonania, wielkie luzy na tylnej zakrętce, ledwo gwint się trzyma.
Rozebrałem pierwszy raz w życiu latarkę aby zobaczyć czy mam pastę - a tu nie wierzę - dziura.
Nałożyłem na ten skrawek trzymający diodę trochę pasty. Coś tam może minimalnie to da.
Dałem 50zł+ przesyłka bo chciałem oszczędzić. Jestem bardzo tym zmartwiony bo zniszczyłem swoje pieniądze.
Sterownik daje 1,6A przy naładowanym akumulatorze i około 1 A przy rozładowanym do 3,6V, brak stabilizacji. Sterownik nie pamięta trybu, jest beznadziejny.
Przy kilkudziesięciu sekundach latarka gorzej świeci na wysokim trybie z powodu zapewne przegrzania, i trzeba wyłączyć.
Pytanie czy da się coś z tym zrobić ?.
Już wiem że popełniłem ogromny błąd .
Ni-Cd Man.
- przemek1602
Defcio, takie tragiczne te gwinty? Niebawem sam się przekonam... Jeżeli chodzi o pigułę to wolałbym poszukać nowej niż kombinować z kawałkiem aluminium. Na ebayu oraz w chińskich sklepach można takowe nabyć. Nawet na forum widziałem link.
Z tego co czytałem to kiedyś te UF C8 miało lepszą jakość, jak widać teraz to loteria.
Z tego co czytałem to kiedyś te UF C8 miało lepszą jakość, jak widać teraz to loteria.
Ja już osobiście odkąd pojawiły się convoye C8 nie ruszam nawet patykiem wersji C8 od ultrafire.
Przejechałem się osobiście na ich losowej jakości.
Więc tylko convoy!
Przejechałem się osobiście na ich losowej jakości.
Więc tylko convoy!
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Włącznik brzydki, trzeba wstawić omtenowy, styk z body poprzez docisk jednej z blaszek więc też do poprawki.
Trzeba w bardzo krótkim czasie kapnąć trochę cyny, na tyle szybko żeby nie stopić plastiku.
Grunt, że jest pierścień dociskający całość. Po podmianie piguły i ciapnięciu pasty, wymianie drivera będziesz w szoku jak fajna to lampka
Pozdrawiam
Trzeba w bardzo krótkim czasie kapnąć trochę cyny, na tyle szybko żeby nie stopić plastiku.
Grunt, że jest pierścień dociskający całość. Po podmianie piguły i ciapnięciu pasty, wymianie drivera będziesz w szoku jak fajna to lampka
Pozdrawiam