Problem z FandyFire SC01

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Jacek318

Problem z FandyFire SC01

Post autor: Jacek318 »

Witam,

Niedawno dotarła do mnie latarka FandyFire SC01, więc zabrałem się za poprawki termiki. Piguła miała trochę nierówności więc zabrałem się za szlifowanie/polerowanie piguły i MPCB. Po złożeniu latarka nie działa. Raz po przyłożeniu baterii bezpośrednio do piguły dioda dała oznaki życia. Miejsce lutowania przewodu V- jest bardzo blisko krawędzi piguły oraz otworu na śrubkę. Myślę że tu tkwi problem. Pytanie do forumowiczów, co to za przewód i czy mógłbym założyć zwykłe MPCB? Anoda i katoda to L+ L-.

Pozdrawiam

Obrazek
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Ten czerwony ma się stykać z pigułą.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Czyli przyczyna "siedzi" w sterowniku. Dioda sprawna, płytka PCB wyczyszczony IPA. W razie czego będzie problem z dostępnością sterownika z microswitchem.

Edit.

Poprawianie lutów na wszystkich elementach, przyniosło dobre rezultaty. Latarka działa. Czyli wychodzi na to że winne były tzw. zimne luty.
ODPOWIEDZ