Serdecznie witam ! Dziś po dwóch miesiącach zabawy latarką Thrunite TN31 chciałem się pochwalić
Zdobyłem jakiś lipny aparat żeby chociaż troszkę pokazać jej zasięg !
W Nocy tragedia robić zdjęcia, tym bardziej z 18-stego piętra mojego wieżowca
Ktoś gdzieś napisał na forum żebym fotki zrobił no to dobra, dziś Sobota w domu siedzę to strzele fotkę
Krótkie dane-w Angielskim.
- LED: Cree XM-L2 U2 LED with a lifespan of 20+years of run time.
- Max 1376 lumens output using 3 * 18650 batteries.
- Level 1: 0.6 lm. 2000 hours; Level 2: 23 lm. 140 hours; Level 3: 175 lm. 22 hours; Level 4: 439 lm. 9 hours;
-Level 5: 744 lm. 5 hours; Level 6: 1376lm. 2 hours; Standby: 65 uA; Strobe: 1376 lm. 4 hours.
- Working voltage: 4V to 13V.
- Max runtime: 2000 hours.
- Max beam distance: 840 meters.
- Peak beam intensity: 90000cd.
- Impact resistant: 1.2 meters.
- Waterproof to IPX-8 standard, 2M.
- 201.70mm length, 79.00mm bezel diameter.
- Weight: 452.80g without battery.
Latarkę zasilam trzema Akumulatorkami Czeronymi TrustFire 18650 BRC 3,7 V 3000 mA i są jak do tej Pory naprawdę dobre jednak z doświadczenia wiem, że chińskie projekty kiepsko wypadają na tle jakościowym więc czekam aż umrą bez emocji Na innych angielskich forach widziałem, że nawet te Akusy wypadają naprawdę nieźle - ZOBACZYMY !
To zapoznajcie się ze zdjęciami latarki
=======================
Teraz moje fotki LIVE
No i kilka zdjęć z 18-stego piętra w Niemczech zza Dnia
Parking przed budynkiem, tam też stoi moja Furka
Wszyskie budynki widoczne na powyższym zdjęciu to Trzy różne połączone ze sobą szkoły Aparat nie był w stanie objąć wszystkich heee
To Poświecimy W nocy
Pełna Moc ! ! !
He he nie nie ! ! To taki żarcik ! Jakiś Solarforce 550 Lumenów, prawie mi wypadł z ręki przy tym także No koments
Zdjęcia robione na pełnej mocy bo tu tylko o to chodzi
Poniżej znów parking - Solarforce na XML-u T6 Znowu podejmuje atak -----PORAŻKA.
I Jeszcze budynek za boiskiem, a z tyłu za mną nad uchem ryje szkop banie że ludzi strasze to schodzę do siebie niżej.
Poniżej zdjęcia robione z 4-tego pietra
Dwie godziny jakoś później
Piękna sąsiadka szuka parkingu Mercedesem CLK -szkoda że jej nie widzicie-Fajnie się wkomponowały światła w tej totalnej ciemności...
W Kuchni celując w płytkę
---0,6 Lumena
W pokoju na ścianie 23 Lumeny z bliska
Low odbite w lustrze i widoczne na mnie
Załącznik od producenta.
Latarka bardzo dobrze wykonana, w środku reflektora nadal idealnie czysto-żadnych pyłków co w innych się zdarza dość często. Gwinty nasmarowane i trzeba o to dbać bo ciężko skręca się latarkę więc sucha gumka nie pociągnie długo ! Wazeliną czy czymkolwiek co z gumie nie szkodzi
W Latarce denerwuje po odkręceniu dupki dodatkowa płytka z włącznikiem która jest między dupką a modułem baterii -odkręcając pierwszy raz żeby włożyć baterie od razu wypadła na glebę
Ten moduł mieszczący trzy baterie jest fajny, bo nie ważne jak go włożysz to nigdy nie będzie odwotnie powodując jakieś zwarcie Nie wiem jak jest w unnych ale tym się producent nawet chwali
Chłodzenie latarki musi być dobre, skoro jeszcze jej nie spaliłem a gorąca nie była nigdy ! 20 Minut na pełnym ogniu nie daje gorąca, ciepło szeroko na głowicy czuć więc fajnie się rozchodzi . Trzymając latarkę blisko przed policzkiem 15 centymetrów chcąc go oświetlić, po włączeniu natychmiast czujemy ciepełko :):)
Mimo że korpus długo się nie nagrzewa he he, szkiełko jakieś trzywarstwowe nie wiem, angielskiego nie znam ale ciepło oddaje chociaż samo ciepłe nie jest .
Kosztowała mnie 75 Euro w Niemczech na Amazonie więc wychodzi połowę wartości rynkowej.
Nie widzę zastosowania takiej latarki w Mieście ! Polecam tym, co mają duże gospodarstwa, stawy hodowlane, lasy bo to naprawdę ma moc ! W nocy wystraszyłem po drugiej stronie stawu łowiących rybki -- Na dziko na pewno skoro szybko się zmyli a widoczni byli jak na patelni a przed załączeniem latarki nawet brzegu nie było widać ..
Gdy użyłem kilkakrotnie stroboskopu do nadjeżdżających aut, zawsze chamowały do zera ! A Człowiek robiący mi pizze noszący okulary otrzymał od żonki też impulsik tą latarką i pół godziny nie zrobił nic a zamówień spooooro Do tego Włoch
Także wariacja jest dobra. Trzeba uważać Sąsiad Niemiec stwierdził, że ukraść musiałem ją z Wojska bo takich na pewno nie produkują Także nie produkuje się a POLAKI MAJĄ heeeee Pozdrawiam
[ Dodano: 5 Październik 2014, 04:03 ]
Poniżej znów parking - Solarforce na XML-u T6 Znowu podejmuje atak -----PORAŻKA.
---- Tam gdzie to napisałem nie weszła mi fotka z tego Solarforce-a ! Ale świeczka uwieżcie mi ! Ta razi MASAKRA !
Thrunite TN31 XM-L2 U2 1376 Lumenów
Thrunite TN31 XM-L2 U2 1376 Lumenów
W Posiadaniu : Led Lenser P7 , Tank 007 TK701, INOVA X1 25 Lumenów,JetBeam RRT-2 R5, NiteCore EX11.2 XP-G R5, Solarforce M6 XML, Skay Ray King 3 xml T6, Thrunite TN31, Sunwayman C10R