Cło w DX
Cło w DX
Witam, zamówiłem 2 telefony z DX'a,oczywiście osobno, jeden doszedł bez problemu, a drugi zatrzymali na cle.
Szły one pocztą holenderską, więc zapewne naliczą tylko VAT, ale jednak trochę tego będzie.
Czy jest taka możliwość aby nie odbierać tej przesyłki, tak aby została zwrócona z powrotem do chińczyka, i wysłali ją jeszcze raz?
Czy wróci ona w ogóle do nich skoro szła przez Holandię?
Szły one pocztą holenderską, więc zapewne naliczą tylko VAT, ale jednak trochę tego będzie.
Czy jest taka możliwość aby nie odbierać tej przesyłki, tak aby została zwrócona z powrotem do chińczyka, i wysłali ją jeszcze raz?
Czy wróci ona w ogóle do nich skoro szła przez Holandię?
Nie przesadzaj z tymi oskarżeniami. Może kolega chce po prostu dogadać się z chińczykiem na ponowną wysyłkę.fxxx pisze:Jak wróci do dx to zapewne nie zobaczysz kasy całej, bo to TY nie dopełniasz obowiazku celnego i nawet w paypalu cię oleją bo chińczyk dowód będzie miał w ręku. Zwyczajne oszustwo z twojej strony, a raczej tego tu nie popieramy.
fxxx ma trochę racji. Dlaczego Chińczyk ma płacić dwa razy za wysyłkę ? A jesli kolejna paczka będzie zatrzymana to co wtedy ? Chiny mają wysyłać paczkę do skutku ?
Każdy kto kupuje za granicą musi mieć świadomość że zawsze mogą doliczyć opłaty. niby każdy to wie, ale dopiero kiedy każą zapłacić jest lament.
Każdy kto kupuje za granicą musi mieć świadomość że zawsze mogą doliczyć opłaty. niby każdy to wie, ale dopiero kiedy każą zapłacić jest lament.
ILPT
Wszyscy dobrze wiemy o co chodzi, nie przesadzajmy. Chińczyk też człowiek, a dogadać się można z chińczykiem ale na pewno nie przez to forum. Tyle że dziwnym trafem moje ostatnie paczki lecą po kolei każda na cło, szczególnie pocztą NL.hoka pisze: Nie przesadzaj z tymi oskarżeniami. Może kolega chce po prostu dogadać się z chińczykiem na ponowną wysyłkę.
Ewentualnie raduj się, że nie ściągałeś firmą kurierską, bo oni zazwyczaj współpracują z jakąś agencją celną (firma prywatna), która za swoje pośrednictwo w odprawie, przygotowanie wszelkich papierków bierze dodatkowo (prócz cła i VAT-u należnego UC) ~220zł (jeżeli opłaty celne przewyższają 100zł), jeśli opłaty wyniosą poniżej stówy to łaskawie biorą za pośrednictwo tylko stówkę.
Hej ! Czytam i chciałem powiedzieć, że w Niemczech praktycznie każde paczki są zatrzymywane i mają nowych setki przepisów, lasery zabronione, ledy łamią patenty firm i td, no i cło ! Mi osobiście zatrzymali kilka paczek więc jestem w szkoku jak tutaj to działa Pozdrawiam
W Posiadaniu : Led Lenser P7 , Tank 007 TK701, INOVA X1 25 Lumenów,JetBeam RRT-2 R5, NiteCore EX11.2 XP-G R5, Solarforce M6 XML, Skay Ray King 3 xml T6, Thrunite TN31, Sunwayman C10R