Zerwane gwinty MRV LumaPower

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
ProLight

Zerwane gwinty MRV LumaPower

Post autor: ProLight »

Witam,

Jakiś czas temu poskładałem Koledze latareczkę jak w temacie, po 2tyg użytkowania zwrócił mi ją ze względu na zerwany gwint przy "dupce" / wyłączniku, zmontowałem to na stałe skręcając część na akumulator z dupką, za pomocą plecionki na stałe.

Wymieniał akumulator wykręcając całą rurkę z dupką od głowicy no ale po tygodniu znowu zadzwonił że zerwał gwint tym razem ten przy głowicy a rurką na aku.

Niestety nie mam już pomysłu na naprawę tego, jedynie wymiana rurki na akumulator z dupką na nowe, niestety jest problem bo nie umiem nigdzie znaleźć żadnego zamiennika a Klient uparł się na tą latarkę.

Jakiś pomysł na naprawę gwintu?
Główny spammer tego Forum ;)
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Prościej chyba będzie wytoczyć nową rurkę niż naprawiać zerwany gwint.
Można spróbować przelecieć oba gwinty narzynką i gwintownikiem.
Nie naprawi to gwintu w 100%, ale może wystarczy do normalnego użytkowania.
Ostatnio zmieniony niedziela 28 wrz 2014, 20:52 przez PawelG., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Możesz podać wymiary rurki, średnicę i skok gwintu? Mam różne wynalazki od ludzi, niektóre powiedzmy podobne, ale nie będę strzelał w ciemno.

[ Dodano: 28 Wrzesień 2014, 20:49 ]
Gwint zerwał się tylko na rurce?
ProLight

Post autor: ProLight »

Gwint zerwany tylko na rurce

Zaraz sprawdzę co i jak i podrzucę :D

[ Dodano: 28 Wrzesień 2014, 21:46 ]
Nie mam grzebienia żeby teraz zmierzyć skok :(

Skok taki sam jak w Convoy S2 s tym że rurce z Convoya brakuje 2mm na szerokości

Jutro dorwę sie do sprzętu, zmierzę suwmiarką i grzebieniem dokładnie, ale chyba marne szanse że dostanę idealnie taką samą rurkę.

[ Dodano: 30 Wrzesień 2014, 14:18 ]
Więc tak:
Średnica: 23mm
Długość rury na aku ok 68mm + Dupka w włącznikiem

Gwint obojętny :D
Przecież mogę wkręcić na siłę rurę w głowicę na stałe, ważne żeby tył się wykręcał i można było zmieniać aku.
Główny spammer tego Forum ;)
ODPOWIEDZ