Witam,
Jakiś czas temu poskładałem Koledze latareczkę jak w temacie, po 2tyg użytkowania zwrócił mi ją ze względu na zerwany gwint przy "dupce" / wyłączniku, zmontowałem to na stałe skręcając część na akumulator z dupką, za pomocą plecionki na stałe.
Wymieniał akumulator wykręcając całą rurkę z dupką od głowicy no ale po tygodniu znowu zadzwonił że zerwał gwint tym razem ten przy głowicy a rurką na aku.
Niestety nie mam już pomysłu na naprawę tego, jedynie wymiana rurki na akumulator z dupką na nowe, niestety jest problem bo nie umiem nigdzie znaleźć żadnego zamiennika a Klient uparł się na tą latarkę.
Jakiś pomysł na naprawę gwintu?
Zerwane gwinty MRV LumaPower
Zerwane gwinty MRV LumaPower
Główny spammer tego Forum
Prościej chyba będzie wytoczyć nową rurkę niż naprawiać zerwany gwint.
Można spróbować przelecieć oba gwinty narzynką i gwintownikiem.
Nie naprawi to gwintu w 100%, ale może wystarczy do normalnego użytkowania.
Można spróbować przelecieć oba gwinty narzynką i gwintownikiem.
Nie naprawi to gwintu w 100%, ale może wystarczy do normalnego użytkowania.
Ostatnio zmieniony niedziela 28 wrz 2014, 20:52 przez PawelG., łącznie zmieniany 1 raz.
Gwint zerwany tylko na rurce
Zaraz sprawdzę co i jak i podrzucę
[ Dodano: 28 Wrzesień 2014, 21:46 ]
Nie mam grzebienia żeby teraz zmierzyć skok
Skok taki sam jak w Convoy S2 s tym że rurce z Convoya brakuje 2mm na szerokości
Jutro dorwę sie do sprzętu, zmierzę suwmiarką i grzebieniem dokładnie, ale chyba marne szanse że dostanę idealnie taką samą rurkę.
[ Dodano: 30 Wrzesień 2014, 14:18 ]
Więc tak:
Średnica: 23mm
Długość rury na aku ok 68mm + Dupka w włącznikiem
Gwint obojętny
Przecież mogę wkręcić na siłę rurę w głowicę na stałe, ważne żeby tył się wykręcał i można było zmieniać aku.
Zaraz sprawdzę co i jak i podrzucę
[ Dodano: 28 Wrzesień 2014, 21:46 ]
Nie mam grzebienia żeby teraz zmierzyć skok
Skok taki sam jak w Convoy S2 s tym że rurce z Convoya brakuje 2mm na szerokości
Jutro dorwę sie do sprzętu, zmierzę suwmiarką i grzebieniem dokładnie, ale chyba marne szanse że dostanę idealnie taką samą rurkę.
[ Dodano: 30 Wrzesień 2014, 14:18 ]
Więc tak:
Średnica: 23mm
Długość rury na aku ok 68mm + Dupka w włącznikiem
Gwint obojętny
Przecież mogę wkręcić na siłę rurę w głowicę na stałe, ważne żeby tył się wykręcał i można było zmieniać aku.
Główny spammer tego Forum