Zgrzewanie koszulki na ogniwach
Zgrzewanie koszulki na ogniwach
Odkopuję temat. Czym najlepiej 'zagrzewać' takie folie na ogniwie? Zapalniczka, palnik, czy coś bezpieczniejszego?
[ElSor] Żeby temat nie zginął razem z ogłoszeniem, to wydzieliłem go z tematu z działu handlowego.
[ElSor] Żeby temat nie zginął razem z ogłoszeniem, to wydzieliłem go z tematu z działu handlowego.
Ostatnio zmieniony wtorek 09 wrz 2014, 14:52 przez Mayex, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Zastanawia mnie, jakie jest prawdopodobieństwo przegrzania ogniwa, jeśli termokurcz opalany będzie zapalniczką lub palnikiem. Czy nie grozi to zniszczeniem ogniwa? W skrócie: nie chciałbym aby ogniwo zrobiło BUM w mojej ręce.
Raz próbowałem zastosować t-kurcza używając do tego najzwyklejszej zapalniczki, i efektem było silne rozgrzanie całości, tak na pomiar organoleptyczny - znacznie więcej niż w ładowarce.
Pozdrawiam.
Zastanawia mnie, jakie jest prawdopodobieństwo przegrzania ogniwa, jeśli termokurcz opalany będzie zapalniczką lub palnikiem. Czy nie grozi to zniszczeniem ogniwa? W skrócie: nie chciałbym aby ogniwo zrobiło BUM w mojej ręce.
Raz próbowałem zastosować t-kurcza używając do tego najzwyklejszej zapalniczki, i efektem było silne rozgrzanie całości, tak na pomiar organoleptyczny - znacznie więcej niż w ładowarce.
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
tylko suszarka do włosów sporo pakietów tak przygotowałem i najważniejsza zaleta jest taka - że macie większą kontrolę nad kurczeniem się kiszki.
Opalarka albo palnik domowej kuchenki to średni pomysł choć tez się da....
http://www.youtube.com/watch?v=vkDgoXikI_8 - pod koniec filmu widać
Opalarka albo palnik domowej kuchenki to średni pomysł choć tez się da....
http://www.youtube.com/watch?v=vkDgoXikI_8 - pod koniec filmu widać
Ostatnio zmieniony wtorek 09 wrz 2014, 15:40 przez Mieciu, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się czas grzania.
Suszarka nie osiąga takiej temperatury jak np opalarka więc trzeba dłużej grzać no i ogniwa sumarycznie bardziej się nagrzewają.
Jak nad kuchenka to w dużej odległości od palnika bo dziury się porobią
Suszarka nie osiąga takiej temperatury jak np opalarka więc trzeba dłużej grzać no i ogniwa sumarycznie bardziej się nagrzewają.
Jak nad kuchenka to w dużej odległości od palnika bo dziury się porobią
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.