Drukarka konica minolta 2300W i zacinający się papier
Drukarka konica minolta 2300W i zacinający się papier
Witajcie.
Problem mało latarkowy, ale spróbujemy Otóż zacina mi się papier przy samym wyjściu z drukarki.
Tzn wyszło 95% papieru i na tym drukarka kończy swój druk i wywala błąd. Co robić?
Co może być tego przyczyną? Zabrudzony czujnik na torze przelotu papieru?
Drukarka to Konica Minolta 2300W, przebieg raptem 2300 stron.
Pozdrawiam
Problem mało latarkowy, ale spróbujemy Otóż zacina mi się papier przy samym wyjściu z drukarki.
Tzn wyszło 95% papieru i na tym drukarka kończy swój druk i wywala błąd. Co robić?
Co może być tego przyczyną? Zabrudzony czujnik na torze przelotu papieru?
Drukarka to Konica Minolta 2300W, przebieg raptem 2300 stron.
Pozdrawiam
Standardowo musisz działać tak:
-przedmuchać
-przeczyścić wszystkie rolki
-poklepać
-wyzwać
Powinno zadziałać.
Jesli to nie zadziała należało by sprawdzić co zacina papier, jeśli nic to zernkąć na czujniki.
PS-2300 stron nic nie znaczy Mam w domu Epsona który padł po przebiegu jakiś 90 kartek z tekstem.
-przedmuchać
-przeczyścić wszystkie rolki
-poklepać
-wyzwać
Powinno zadziałać.
Jesli to nie zadziała należało by sprawdzić co zacina papier, jeśli nic to zernkąć na czujniki.
PS-2300 stron nic nie znaczy Mam w domu Epsona który padł po przebiegu jakiś 90 kartek z tekstem.
ILPT
Papier świeży czy leżakowany? Czy próbowałeś użyć innego papieru?
Swoją droga takie urządzenia mogą być nieprzewidywalne. U nas kombajn Ricoha zaczął wywalać nieznany błąd na koniec drukowania/kopiowania. Nie pomagało czyszczenie rolek i czujników. Pomagał reset urządzenia (do nast. zadania). Zanim przyjechał serwis problem sam zniknął, tak samo jak się pojawił.
Swoją droga takie urządzenia mogą być nieprzewidywalne. U nas kombajn Ricoha zaczął wywalać nieznany błąd na koniec drukowania/kopiowania. Nie pomagało czyszczenie rolek i czujników. Pomagał reset urządzenia (do nast. zadania). Zanim przyjechał serwis problem sam zniknął, tak samo jak się pojawił.