Witam,
Z uwagi na to, że znalazłem idealną dla mnie soczewkę współpracującą z Cree XM-L2, chciałbym wyposażyć w nią jakąś latarkę. Bardziej byłbym skłonny do modyfikacji istniejącej konstrukcji z driverem na 2/2,5A, lecz same skorupy też są warte rozpatrzenia. Z moich poszukiwań widzę, że rzadko podaje się wymiary miejsca na optykę.
Rysunek w załączniku. Oczywiście nóżki można łatwo spiłować.
Obudowa latarki do konkretnej optyki
Nieraz podaje się wymiary reflektora, albo gdy jest dostępny zamiennik reflektora to wą wymiary tegoż. Niestety nie wiem w jaką latarkę najlepiej włożyć kolimator fi=35mm i 20-22mm wysokości.
Nie udało mi się znaleźć jaki ref ma Convoy M1, bo to chyba by były podobne wymiary. wysokość można doregulować w pewnym zakresie pigułą, albo podkładką miedzianą pod diodę (najlepiej razem zlutowaną z pigułą, podłożem i diodą )
Pozdrawiam
Nie udało mi się znaleźć jaki ref ma Convoy M1, bo to chyba by były podobne wymiary. wysokość można doregulować w pewnym zakresie pigułą, albo podkładką miedzianą pod diodę (najlepiej razem zlutowaną z pigułą, podłożem i diodą )
Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Wymiary refa M1 http://www.fasttech.com/products/1618/10002463/1277400
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.