Witajcie po chwilce nieobecności
Co prawda czytałem ale nie za bardzo się do pisania garnąłem
Dziś popełniłem mezalians - potrzebowałem do kamery termowizyjnej doświetlenia przy robieniu zdjęć w zakamarkach lub zaciemnionych pomieszczeniach więc drobne dostosowanie tytułowej czołówki i zadziałało
Generalnie myślałem nad dorobieniem konkretniejszego światła bo jeszcze mi się 3W led pląta ale jakoś plany spełzły na niczym a dziś chwilka i doświetlacz kamery działa.
Co prawda kamera termowizyjna jako taka światła nie potrzebuje ale ta ma możliwość robienia od razu normalnego zdjęcia jak i w trybie fusion obrazu mieszanego więc światełka jej trzeba było.
Jakieś zdjątko ...
Z efektów jestem zadowolony, może kiedyś coś porządniejszego zamocuję i wtedy już nie będzie mezaliansu ale na razie jestem zadowolony...
Szybko się montuje i demontuje i miejsce pod kamerką w torbie producent dla niej chyba przewidział
Tomek
ps. jeśli ktoś z Tarnowa lub okolic chciałby obejrzeć w termowizji jak się mu latareczka nagrzewa to zapraszam na pw.
Nowe zastosowanie dla czołówki z Biedronki
Nie ma sprawy zapraszam na pw - zresztą zawsze można latareczkę czy np sterownik wysłać i filmik lub zdjęcia zrobię i odeślę , zresztą czasem i przez Sącz przejeżdżam .....fxxx pisze:Latarka latarką, ale dobrze wiedzieć że ktoś na forum dysponuje takim sprzętem i to w sumie niedaleko
Najprostsze sposoby są najlepsze
Taka latareczka może nie jest szczytem tego co chciałem osiągnąć - bardziej może jakiś uchwyt do statywu fotograficznego zintegrowany ze światełkiem - ale to trzeba mieć chwilkę czasu bo jakieś pomysły się powoli rodzą....
Co prawda producent kamery proponuje jakiś uchwyt do statywu ale nie spełnia on moich oczekiwań
Jak bym się nie bał złego Admina to jakiś link do stronki bym zamieścił bo kamerka ma też inne fajne zastosowania które dopiero odkrywam ale ......
Pozdrawiam Tomek
Jak to któryBocian pisze:A który to zły admin? I jakież to fajne zastosowanie testujesz?TomekM pisze: Jak bym się nie bał złego Admina to jakiś link do stronki bym zamieścił bo kamerka ma też inne fajne zastosowania które dopiero odkrywam ale ......
Pozdrawiam Tomek
Popatrz na Swój podpis - tym się kierowałem ....
Bo skoro jesteś Dobrym Adminem to znaczy że są i źli - ja się tam na tym nie znam ale skoro admin tak pisze to widocznie tak jest
Różne zastosowanie - np dostosowanie ciśnienia w oponach poprzez zdjęcia nagrzania opon - jak się okazuje na sporo niedopompowanych bynajmniej moim zdaniem ale chyba nie tylko moim, testowanie osprzętu elektrycznego , sposobu podłączania itp ale to na razie jakiś materiał dopiero jest a trzeba by to opracować i wrzucić na stronkę....
Pozdrawiam Tomek
ps. W związku ze zgodą Dobrego Admina zamieszczam link do mojej stronki firmowej http://term-el.pl/ (stronka w przebudowie ale działa) i niniejszym zapraszam do odwiedzin.
Jeśli ktoś miałby jakąś sprawę Hobbystyczną (Światełkową) to tak jak pisałem zapraszam na PW - ugodowy człowiek jestem i hobbystycznie i zawodowo
Pozdrawiam
Tomek.