Usuwanie kleju z LCD
Usuwanie kleju z LCD
Witajcie,
Mam taki problem, kupiłem telewizor (LCD) i genialny producent nakleił bezpośrednio na ekran dwie naklejki. Obie zostawiły ślady kleju. Szmatki do czyszczenia monitorów tylko rozmazały klej. Czym to można usunąć nie ryzykując uszkodzenia ekranu?
Mam taki problem, kupiłem telewizor (LCD) i genialny producent nakleił bezpośrednio na ekran dwie naklejki. Obie zostawiły ślady kleju. Szmatki do czyszczenia monitorów tylko rozmazały klej. Czym to można usunąć nie ryzykując uszkodzenia ekranu?
Pozdrawiam
Oj ja bym był ostrożny z czymś takim.
Jak już to dedykowany płyn do czyszczenia np. ekranów monitorów.
Ale ja z niewielkimi ilościami kleju radzę sobie dość dziwna metodą:
używam tej samej naklejki co zerwałem i cyklicznie ją przyklejając i odklejając punktowo w miejscach , gdzie został klej zbieram powoli te resztki kleju.
Jak stara naklejka nie chce zbierać to używam kawałka dobrej taśmy klejącej.
"Odrywania" muszą być dość energiczne by klej zostawał na naklejce/taśmie a nie na podłożu.
Dopiero na sam koniec malusieńkie resztki usuwam szmatką czymś nasączoną.
Jak już to dedykowany płyn do czyszczenia np. ekranów monitorów.
Ale ja z niewielkimi ilościami kleju radzę sobie dość dziwna metodą:
używam tej samej naklejki co zerwałem i cyklicznie ją przyklejając i odklejając punktowo w miejscach , gdzie został klej zbieram powoli te resztki kleju.
Jak stara naklejka nie chce zbierać to używam kawałka dobrej taśmy klejącej.
"Odrywania" muszą być dość energiczne by klej zostawał na naklejce/taśmie a nie na podłożu.
Dopiero na sam koniec malusieńkie resztki usuwam szmatką czymś nasączoną.
Na alkohol bym uważał, kolega sobie dzięki temu zrobił piękny ślad na TV.
Też chciał zmyć resztki kleju z ekranu.
Kleju nie ma, ale LCD w tym miejscu poszarzał, po włączeniu TV na szczęście tego nie widać.
Też chciał zmyć resztki kleju z ekranu.
Kleju nie ma, ale LCD w tym miejscu poszarzał, po włączeniu TV na szczęście tego nie widać.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne