Dwie, obiecujące lampki z FastTech: TrustFire TR-D012 i PALI

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
tty5150

Dwie, obiecujące lampki z FastTech: TrustFire TR-D012 i PALI

Post autor: tty5150 »

Jak w temacie. Pojawiły się dzisiaj i wygląda na to, że producenci coraz bardziej zbliżają się do ideału

http://www.fasttech.com/products/1/1000 ... ode-1200lm
Obrazek

http://www.fasttech.com/products/1/1000 ... 600lm-cool
Obrazek

Oczywiście, jak zawsze pytanie - pokaż kotku co masz w środku :-)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie stosują reflektorów OP, wiem że są droższe i kilka centów w produkcji, ale przy 60$, to chyba nie robi aż takiej różnicy.
Gluter

Post autor: Gluter »

Jak myślicie czy ten palight ma osobno zapalane diody bo tak to wygląda z przycisków?
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Pewnie jest jak piszesz - osobno dla każdej diody. Jednak te symbole świateł długich i mijania są na wyrost bo i tak w każdym będzie oślepiać, jedynie będą się różnić skupieniem.
ILPT
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Do ideału to jeszcze daleka droga. Jak nie zrobią soczewki, która odetnie górną część wiązki, bez znacznej straty lumenów, to żadne skręcane lampki nie pomogą.
W pierwszej lampce, główna, środkowa lampka jak będzie miała odcięcie nadające się na drogę, a boczne będą włączane osobnym przyciskiem, to można mówić o rewolucji.
W innym razie, to 3 lampki w jednym "opakowaniu".
Ilość lumenów wypluwających z tych lampek, ma mniejsze znaczenie, niż sama wiązka.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Może i dwie diody załączane osobno to dobre rozwiązanie ale do ideału jeszcze bardzo daleko. Ciągle proponuje się rozwiązania wielodiodowe, pojawiają się nawet takie wynalazki
http://www.fasttech.com/products/1603/1 ... ode-3200lm
Brakuje rozwiązania problemu poruszanego już tutaj na forum, czyli odpowiedniego ukształtowania wiązki. Prawda jest taka, że odpowiednio rozproszone 800lm z XM-L + kilka trybów byłoby w zupełności wystarczające dla większości rowerzystów.
tumich

Post autor: tumich »

Ta lampka z 1 postu jak w stylu SolarStorma X3
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

X3 nie ma regulacji 2 bocznych diod.
Jestem ciekaw jak są realizowane tryby, bo jeśli wszystkie diody świecą się na raz to za wiele pożytku z tej regulacji nie będzie.
skalka88

Post autor: skalka88 »

pietros pisze:Może i dwie diody załączane osobno to dobre rozwiązanie ale do ideału jeszcze bardzo daleko. Ciągle proponuje się rozwiązania wielodiodowe, pojawiają się nawet takie wynalazki
http://www.fasttech.com/products/1603/1 ... ode-3200lm
Brakuje rozwiązania problemu poruszanego już tutaj na forum, czyli odpowiedniego ukształtowania wiązki. Prawda jest taka, że odpowiednio rozproszone 800lm z XM-L + kilka trybów byłoby w zupełności wystarczające dla większości rowerzystów.

Hehe z tą lampką to przesadzili ale jak to się mówi są gusta i guściki. Ja bym osobiście nie założył .
Aldik

Post autor: Aldik »

Hej - ma może ktoś taką lampkę - chodzi o pierwszą. Ciekaw jestem jak to świeci, jakieś zdjęcia z lasu ?:)
Kupiłbym ta pierwszą, fajnie że ma regulowane boczne diody. Pytanie czy jest to zaufana strona ? Na polskich nie znalazłem :(
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Wystarczyło by zastosować lustra jak w autach Seata lub w lampach dziennych np. Philipsa na 4 ledach, z nieco zmienionym lustrem.

Osobiście zastanawiam się bardzo "grubo" nad lampami przeciwmgielnymi na ledach do aut, jednak ta cena... W takich cudach często już siedzą XML a po wrzuceniu MTG2 jest pogrom :)
ILPT
Aldik

I jak :) Jakieś nowości w temacie ?
hoka

Post autor: hoka »

Ta pierwsza wygląda bardzo interesująco. Niestety w sieci 0 testów.
Aldik

Tak myślę ją zamówić, może nie będzie źle ;)

[ Dodano: 19 Czerwiec 2014, 02:41 ]
Noo i kupiłem :)
Ostatnio zmieniony sobota 17 maja 2014, 15:42 przez Aldik, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ